نشانگان بچه آبی چگونه به وجود میآید؟
بحث تاثیر نیترات بر ناهنجاری نوزادان حدود 50 سال است که در دنیا مطرح است و مقالههای ثابت شده متعددی نشان میدهد اگر میزان نیترات آب آشامیدنی یا مواد غذایی بالاتر از میزان مجاز باشد، میتواند آثار سویی بر جنین بگذارد.مهمترین تاثیر نیترات بر جنین، نشانگان نوزاد آبی است؛ چون نیترات میزان اکسیژن خون را کم میکند، این نوزادان حالت کبودی یا آبی رنگ دارند.
نیترات بر دستگاه گوارش نوزادان تاثیر میگذارد و سبب کم شدن باکتریهای مفید دستگاه گوارش آنها میشود و این نوزادان بیشتر به بیماریهای گوارشی مثل اسهال مبتلا میشوند. علاوه بر آن، افرادی که در دوران جنینی در معرض نیترات بودند، در بزرگسالی بیشتر مستعد ابتلا به سرطان دستگاه گوارش هستند.
افرادی که در دوران جنینی در معرض نیترات بالا بودند، بیشتر مستعد ابتلا به تومورهای مغزی خواهند بود. زنان باردار باید در کل زمان بارداری خود، در مورد مصرف آب آشامیدنی و حتی موادغذایی حاوی نیترات بالا احتیاط کنند .زنان باردار باید در ماههای آخر بارداری بیشتر مواظب باشند و حتی در زمان شیردهی هم، شیر مادر میتواند حاوی نیترات باشد و برای نوزاد مضر است.
نیترات فقط در آب آشامیدنی وجود ندارد بلکه فستفودها و موادغذایی مثل سوسیس و کالباس که برای نگهداری آنها نیترات استفاده میشود، نیز مضر هستند و فرد را مستعد ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش میکند، بنابراین زنان باردار و مادران شیرده برای سلامت خود و نوزادشان باید در مصرف این مواد احتیاط کنند.
منبع: www.salamat.com