کم خونی بیماری است که اکثر بانوان ایرانی دچارش میشوند. یکی از راه های درمان این بیماری مصرف خوراکیهای خون ساز است. در این مقاله فهرستی از این خوراکیها را به شما معرفی میکنیم.
سبزیجات برگدار، چغندر، گوجهفرنگی، زرده تخممرغ، حبوبات، عدس، لوبیا، گلابی، طالبی، لیموشیرین، هویج، کدوتنبل، کلم از نوع پیچی، پرتقال، سیبزمینی، گلکلم، گوشت سفید (ماهی و مرغ) و قرمز از جمله مواد غذایی مفیدی هستند که افراد کمخون باید سراغشان بروند. علاوه بر این برای کمخونها، آب گوشت هم تجویز میشود که از مصرف خود گوشت بسیار مفیدتر است. البته اگر دچار چنین مشکلی هستید، خشکباری مثل انواع برگه، برگه آلو و هلو و زردآلو، توتخشک، انجیر خشک و کشمش را نیز نباید فراموشکنید. از سوی دیگر، مصرف برخی مواد غذایی میتواند مشکل شما را تشدید کند. خوراکیهایی که حاوی مواد افزودنی هستند مثل سوسیس، کالباس، پیتزا، چیپس، پفک، نوشابه، چای همراه غذا، شکلات و نانیکه با جوش شیرین پخته شده باشد، از جمله موادی است که کمخونها نباید سراغشانبروند.
البته باید بدانید که برخلاف تصور عموم، جگر خونساز نیست چون غذای غلیظی است و دستگاه گوارش افراد کمخون، نمیتواند خون را از جگر استخراج کند.