ماهان شبکه ایرانیان

فاطمه زهرا یک الگوی تمام عیار است؛ اما او را چه قدر می شناسید؟!

در طول تاریخ، همیشه روشنی واقعیت ها در برابر ابرهای ظلمت و تاریکی بوده اند. همیشه جست وجوی حقیقت و جدا کردن سره از ناسره دغدغه انسان های آگاه بوده است و در این راه یافتن الگوهای تمام عیار بهترین راه کار برای رسیدن به حقیقت است.

در طول تاریخ، همیشه روشنی واقعیت ها در برابر ابرهای ظلمت و تاریکی بوده اند. همیشه جست وجوی حقیقت و جدا کردن سره از ناسره دغدغه انسان های آگاه بوده است و در این راه یافتن الگوهای تمام عیار بهترین راه کار برای رسیدن به حقیقت است.

فاطمه زهرا سلام الله علیها یک اسوه است برای زنان، برای مردان، برای همه، در همة عصرها و دوره ها و امروز که فتنه ها هم چون پاره های ظلمت، چهرة واقعیت ها و حقایق را پوشانده اند. اما آنچه قبل از هرچیز بایستی در نظر گرفت، داشتن تحلیل کامل از زندگی و عملکرد آن بانوست.

ببینیم دختران و زنان در جامعه ما که دنبال یک الگوی تمام عیارند چه قدر الگوی خود ـ حضرت زهرا سلام الله علیها ـ را می شناسند؟

خانم سمانه ـ ف، دانشجوی سال دوم رشته فلسفه، وجود منابع را در خصوص مطالعه سیره و شیوة زندگی فاطمه زهرا سلام الله علیها ناکافی دانسته، همین نقیصه را عاملی می داند که نسل جوان امروزی نتواند، آن گونه که شایسته است، ابعاد زندگی خود را با سیرة آن بانو همخوان سازد.

راستی شما چه فکر می کنید؟ آیا منابع در این زمینه اندک هستند؟ یا این که منابع تحلیلی که الگوبودن آن حضرت را شدنی عنوان کنند، در دسترس نیست؟!

پاسخ این پرسش را از زبان یکی دیگر از خواهران دانشجو بشنویم:

خانم زهره ـ ع دانشجوی الهیات ضمن اشاره به کم بودن تبلیغات در خصوص زندگی واقعی حضرت زهرا سلام الله علیها و یک سویه عنوان کردن زندگی آن حضرت، وجود منابع قوی، واقعی و منطبق با زندگی اجتماعی امروز در خصوص زندگی آن بانوی گرامی را عاملی می داند که نسل امروز می تواند حضرت زهرا سلام الله علیها را در عرصه زندگی الگو قرار بدهد. وی در ادامه به این نکته می پردازد که بسیاری از گویندگان تنها به مصائب آن بانو اشاره می کنند، به طوری که پرداختن صرف به این بخش از زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها سایر ابعاد زندگی آن بانو را تحت الشعاع قرار داده است.

خانم سارا ـ م، کارشناس روابط عمومی یکی از ادارات، یکی از علل کم رنگ بودن حضور فاطمه سلام الله علیها در زندگی جوان امروزی را دور شدن از ارزش های واقعی و فطری و بیگانگی جهان امروز با آن دانسته و طبعاً انسانی هایی که در این فضا زندگی می کنند، کم تر به ارزش های الهی فاطمه علاقه نشان می دهند؛ البته همین انسان ها وقتی به فطرت خود مراجعه می کنند، خود را تشنة خصائصی که فاطمه سلام الله علیها را الگوی انسان های کامل قرار داده می بینند؛ اما چرخة زندگی را به سمت فطرت الهی و انسانی سمت وسودادن، همت و تدبیری می طلبد که به نظر می رسد انسان امروزی، بصیرت آن را یافته و به ضرورت آن پی برده است.

خانم م ـ گ، چند سال است که مقطع کارشناسی اقتصاد را به پایان رسانده و در یکی از مؤسسات دولتی در حسابداری مشغول است. وی در توضیح وجه تمایز میان اقتصاد و فرهنگ و ضرورت نهادینه کردن مبانی فرهنگی زندگی فاطمه زهرا سلام الله علیها در زندگی انسان امروز، خصوصاً جوانان این نقیصه را عنوان می کند که متأسفانه درجهان امروز فرهنگ در خدمت اقتصاد قرار گرفته، در نتیجه آن چه در تعیین شاخصه های فرهنگی زندگی امروزی حرف اول را رقم می زند، اقتصاد است و فرهنگی که پول و ثروت، محوریت آن را تشکیل می دهد.

وی معتقد است که زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها عالی ترین الگوی زندگی یک انسان کامل است، مشروط به این که دغدغه ها و جلوه گری های اقتصادی اجازه بدهد، شاخص های فرهنگی فاطمه زهرا سلام الله علیها و صفات آن بانوی عرشی در زندگی انسان ها نقش ایفا کند در غیر این صورت، توفیق بهره برداری از زندگی آن بانو به دست نخواهد آمد و این گناهی است که خداوند متعال افراد امت را در قیامت، مورد بازخواست قرار می دهد، چنان که در قرآن کریم آمده است: «یومئذ لتسئلن عن النعیم» و بنا به برخی روایات، منظور از نعیم (نعمت) در این آیه نعمت ولایت است و فاطمه، مادر ولایت است.

و دست آخر سراغ یکی از مربیان تربیتی آموزش و پرورش رفتیم. خانم مهدیه ـ ف، مربی پرورشی و دبیر معارف اسلامی چند دبیرستان است. وی شرط بهره مندی از برکات زندگی فاطمه زهرا سلام الله علیها را عشق و علاقه و ایجاد نوعی هم سویی با آن بانو می داند. بدون ایجاد این عشق و علاقه نمی توان امیدوار بود که از ویژگی های فردی و اجتماعی آن حضرت، سهمی نصیب ما گردد. او این توفیق را از خداوند می داند و معتقد است که خداوند توفیق معرفت به حضرت زهرا سلام الله علیها را به کسانی عطا می کند که ظرف پذیرش آن را داشته باشند؛ فیض خدا دراین زمینه جاری است اما همه افراد، خود را زیر ناودان این فیض قرار نداده اند. «گر گدا کاهل بود تقصیر صاحب خانه نیست.» عرض ادب به فاطمه سلام الله علیها توفیق است و ارادت به آن حضرت، مسیر سعادت و کمال.

از خدا جوییم توفیق ادب

بی ادب محروم ماند از لطف رب

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان