بعد از یک روز کاری سخت، در حال رانندگی به سوی خانه هستید. در مغازه های مسیر شما، تبلیغاتی با رنگ های مختلف ، از جدیدترین نوع محصولات به چشم می خورد، که اکثر آن ها را با نوع و شکل متفاوت تری احتمالاً قبلاً تهیه نموده اید.
در محل کارتان، مرتب تلفن زنگ می خورد، زنگ تلفن همراه شما و همکاران تان با ریتم های مختلف به صدا در می آید. از طرفی دستگاه پیام گیر با سر و صدا به شما اعلام می کند که پیام و ایمیل جدید آمده است. بیرون محل کارتان هم کارگران ساختمانی مشغولی کندن آسفالت ها ، جدول ها و غیره هستند. صدای بوق اتومبیل ها و دزدگیرها و موارد مشابه، همگی به طور غیر مستقیم وارد مغز شما می شوند.
به عقیده دکتر«دیوید لوییس»، روانشناس، میلیون قطعه ی اطلاعاتی در هر ثانیه به مغز می رسد، ولی مغز ما تنها یازده عدد از آن اطلاعات را می توان، آنالیز کند. با توجه به بمباران اطلاعات و آمارهای بررسی شده، تمام این موارد، هشداری بر علیه سلامتی شماست. این مسئله، نشان گر حد و مرزی است که مغز در زمان های مختلف در مورد تصمیم گیری و خلاقیت و توانایی از خود نشان می دهد. دریافت اطلاعات بیش از حد، باعث افزایش خطر بیماری های روانی، IBS، سردردهای عصبی و حتی حمله ی قلبی می شود. افزایش فشارهای روانی و محدودیت های زمان و افکار متفاوت به طور هم زمان، می تواند دست به دست هم داده و محرکی اضافی باشند برای عوامل بیماری زای ذکر شده. چنین محرک های خارج از تحمل، این روزها بسیار شایع است. به همین دلیل، شیوع بیماری های عصبی و قلبی روزافزون شده است. حال به نکاتی می پردازیم تا این فشارها را کمی قابل تحمل تر نماییم:
محدود نمودن دریافت تبلیغات تجاری و بازرگانی
به گفته ی دکتر لوییس، تبلیغ کنندگان کالاهای تجاری، موجب می شوند تا شما فکر کنید، هر چه تبلیغ می شود مهم و ضروری است. در حالی که شما به آن چه مورد نیازتان است احتیاج دارید نه بیشتر. برای رهایی از موارد تبلیغاتی، ابتدا فکر کنید که آیا کالای تبلیغ شده به دردتان می خورد؟ برای سلامتی شما مفید است؟ و اصلاً این کالا فقط برای ترغیب افرادی مانند شماست تا خرید کنید و یا مزایای جانبی هم دارد؟
برای خرید کردن زمان مشخصی را تعیین کنید، اگر نیاز به زمان بیشتری دارید، این فرصت را به خودتان بدهید تا در مورد خرید وسایل مورد نیازتان بیش تر فکر کنید. در مورد خرید کردن، برای خودتان محدودیت هایی را قائل شوید. به فرض بگویید 5-3 فروشگاه را سر می زنم و جنس مورد نظر را فقط در همان فروشگاه ها تهیه می کنم.
از سر و صدای محیط اطراف دور شوید(صداهای مصنوعی)
شما احتمالاً در محیط کار یا منزل روزانه با سر و صداهای مختلفی سر و کار دارید. سر و صداهای صنعتی ، دستگاه کپی، بوق اتومبیل ها و... تحقیقات نشان می دهد که این صداها موجب افزایش سطح هورمون های استرس می شوند. بنابراین به خودتان کمی استراحت بدهید. چگونه؟ با رفتن به دامان طبیعت. جایی که از سر و صداهای مصنوعی و نورهای محرک چشم، خبری نباشد. صدای پرندگان، صدای رود و امواج دریا، باعث آرامش می شوند. از طرفی دیدن مناظر طبیعی و زیبایی های متفاوت آن، بسیار چشم نواز است و شما را برای مدتی از آن زندگی پر مشغله ی شهری رها می کند و باعث می شود انرژی مثبت یافته، با نشاط شوید.
تمرین های تمرکزی و مراقب های را حتماً انجام دهید.(یوگا، تای چی و...)
حتماً در جریان جدیدترین اطلاعات قرار گیرید. از لپتاپ های مدرن گرفته تا تلفن های همراه، سیلی از اطلاعات را روزانه به سوی شما سرازیر می کنند. بنا به تحقیقات دکتر لوییس، 80 درصد کارمندان ادارات حداقل هفته ای یک بار با اطلاعات زیادی که برایشان ارسال می شود، مواجه هستند ولی فرصت کافی برای حل و فصل آنها را ندارند.
در این مورد باید آن ها، ابتدا اطلاعات دریافتی را بر اساس اهمیت آن ها مرتب کنند و موارد اضافی را حتماً حذف نمایند تا کارهایشان نظم پیدا کند و کمتر دچار نگرانی و مشغله شوند؛ و بعد سر فرصت به بررسی آن ها بپردازند. تلفن همراه را هم هفته ای یک بار بررسی کنید و موارد اضافی را در آن حذف کنید.
تا حد امکان از مواد غذایی طبیعی استفاده کنید و تا حد امکان خود را به طبیعت نزدیک نمایید تا همیشه سالم و تندرست بمانید.(در ضمن از پرخوری هم اجتناب کنید.)
منبع:نشریه ی پیام زن، شماره 216.
/ج