ماهان شبکه ایرانیان

جهاد اقتصادی حاشیه و متن

انقلاب اسلامی با سه شعار کلیدی استقلال ، آزادی ، جمهوری اسلامی پدید آمد. ایران به عنوان کشوری کهن با یک پیشینه تمدنی هفت هزار ساله که در طول تاریخ یکی از قطب های قدرت جهان بوده در حافظه تاریخی ملت ایران یک جایگاه ویژه داشته است. طبیعی است ملت ایران نمی توانسته سلطه غرب بویژه آمریکا را برتابد. ملت ایران در پرتو مکتب اسلام و اهل بیت علیهم السلام آزادی و حریت را تجربه کرده است و لذا نمی توانسته غلبه سوسیال دموکراسی و لیبرال دموکراسی غرب را در جامعه سیاسی خود برتابد.
جمهوری اسلامی ایرن علی رغم اراده غرب و سلطه گران عالم شکل گرفت . مردم ایران با اراده پولادین خود عزم خود را برای پدیداری کشوری جدید با مناسباتی اسلامی به نمایش گذاشتند. طبیعی بود که کارآمدی نظام از ابتدا مورد حقد و کینه دشمن قرار گیرد. بنابراین غرب تصمیم گرفت حالا که نتوانسته از وقوع انقلاب جلوگیری کند هزینه انقلاب را بالا ببرد تا مردم عطای انقلاب را به لقایش ببخشند.
جنگ داخلی ، محاصره اقتصادی ، جنگ تحمیلی ، فعال کردن شکافهای قومی- مذهبی ، تروریسم کور و... از جمله اقداماتی بود که غرب به عنوان حاشیه بر انقلاب تحمیل کرد تا مردم متن را که اصل اسلام و جمهوری اسلامی است رها کنند.اما طی سه دهه گذشته مردم از همه این گردنه ها به سلامت عبور کردند. غرب بهترین ، شجاعترین و عالم ترین فرزندان این ملت را به شهادت رساند . زیرساخت های علمی و اقتصادی کشور را ویران کرد. در روابط دولت ایران با کشورهای دنیا و بویژه همسایه اخلال به وجود آورد اما همه این هزینه ها را ملت پرداخت.
منطق مردم ایران در پرداخت این هزینه ها منطق امام حسین (ع)- منطق پیروزی خون بر شمشیر- بود. ملت ما هم اکنون در اوج قدرت علمی و فناوری و بهبود نسبی اوضاع اقتصادی و ... همین منطق را دارند اگر غرب دوباره بخواهد آزموده را بیازماید ملت آماده اند. ملت ایران امروز دهه چهارم انقلاب را تجربه می کنند. گفتمان انقلاب همیشه گفتمان پیشرفت، خدمت و عدالت بوده است. اینکه چرا در سه دهه قبل این گفتمان در دستور کار نبوده به علت حواشی جنگ، تروریسم و محاصره اقتصادی و... دشمن بوده است.
مردم و نخبگان امروز پذیرفته اند باید به پیشرفت همه جانبه کشور فکر کرد مسئولان نظام فهمیده اند فقط باید به فکر خدمت به مردم باشند و غیر از این ماموریتی ندارند. نظام نیز به واسطه این دو امر به طور طبیعی در مسیر بسط عدالت قرار می گیرد.
دولتهای پیشین هرکدام به اندازه وسع خود در جهت کارآمدی نظام تلاش هایی داشته اند. اما دولت نهم و دهم با پذیرش گفتمان پیشرفت ، خدمت و عدالت جهش های بزرگی به سوی کارآمدی نظام برداشت. میزان رضایت مردم از نظام در دهه چهارم انقلاب مشهود است. انقلاب در حرکت خود شتاب بیشتری گرفته است. قانون هدفمند کردن یارانه ها یک گام به جلو برای بسط عدالت اقتصادی بود امروز مردم بویژه محرومین و مستضعفین شیرینی این حرکت انقلابی و شجاعانه را روی سفره های خود حس می کنند.
غرب دردهه چهارم انقلاب می خواست از غفلت و جهل برخی برای پدیداری " حاشیه ها" در برابر این متن بهره ببرد. او می خواست از جیغ وداد طبقه مرفه یک جنبش بسازد.
اما آگاهی مردم و نخبگان باعث شد سبزی این جنبش خیلی زود به زردی گراید.
اکنون ما در متن انقلاب هستیم و به " جهاد اقتصادی" فکر می کنیم. تولید ثروت و توزیع عادلانه آن در بین مردم یک تکلیف است . هر ایرانی باید یک شغل آبرومند داشته باشد تا بتواند عزت خود را حفظ کند.[1]
 
[1] . سرمقاله روزنامه رسالت به قلم محمد کاظم انبارلویی، به نقل از پایگاه خبری تحلیلی رشد
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان