ماهان شبکه ایرانیان

چطور می‌توان تصمیم‌های سخت گرفت؟

تصمیم‌گرفتن کار آسانی نیست یا حداقل برای بسیاری از افراد این‌گونه است. نمی‌توان انکار کرد که ما در طول عمرمان بارها و بارها مجبور به گرفتن تصمیم‌های دشوار می‌شویم

چطور می‌توان تصمیم‌های سخت گرفت؟

تصمیم‌های بزرگ معمولا استرس زیادی را در پی دارند. خرید خانه، ازدواج کردن، طلاق گرفتن، رفتن به شهری دیگر برای زندگی، عوض کردن یا کنار گذاشتن شغل، همه و همه تصمیم‌های بزرگی به شمار می‌آیند.

روانشناسان پیوسته در حال توسعه‌ی علم روانشناسی هستند و مدام تلاش می‌کنند که به بشر کمک کنند. اما تنها علم روانشناسی نیست که در این مورد می‌تواند راهگشا باشد، بلکه استفاده از تجربیات دیگران نیز کمک بزرگی خواهد کرد.

بنیتا در ادامه به شما روش آسانی را معرفی می‌کند که به کمک آن می‌توانید در کمترین زمان ممکن تصمیم‌های سخت بگیرید.

اسپانیولی زبان‌ها نام این روش تصمیم‌گیری را «روش کارت‌های مربعی» نامیده‌اند. این روش در عین آسان بودن، بسیار موثر است!

شما با کمک این روش می‌توانید هر مشکلی را از زوایای دیگری تحلیل کنید. لازم نیست کار پیچیده‌ای انجام دهید، بلکه فقط کافیست به چهار سوال پاسخ دهید.

تکه‌ای مقوا یا کاغذ بردارید و با خط‌کش و قلم دلخواه، صفحه را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید. درون هر قسمت یکی از سوال‌های زیر را بنویسید:

سوال های روانشناسی

1. اگر تصمیم من به انجام برسد، چه نتیجه و دستاوردی خواهم داشت؟

2. اگر تصمیم من عملی نشود چه خواهد شد؟ (مزایای عملی نشدن تصمیم را نیز بنویسید)

3. اگر تصمیم من به انجام برسد،‌ برای من چه مضراتی را در پی خواهد داشت؟

4. اگر تصمیم من عملی نشود، چه مضراتی را در پی خواهد داشت؟

 

نکته‌ی مهم: در هنگام پاسخ‌گویی به سوالات مغز شما تلاش خواهد کرد که از گفتن حقیقت طفره برود و جواب‌های یک شکل بدهد.

اگر جواب‌هایتان یک شکل شد،‌ بیشتر دقت کنید.

با نگاه کردن به پاسخ‌هایتان، مزایا و معایب عملی شدن و عملی نشدن تصمیم را ارزیابی و طبقه‌بندی کنید. در واقع با این روش شما به آینده‌ی بعد از تصمیم‌گیری سفر می‌کنید و اتفاقات را پیش‌بینی خواهید کرد. زمانی که مزایا و معایب پس از عملی شدن یا نشدن تصمیم را بدانید، آگاهانه تصمیم خواهید گرفت. 

زمانی که نیاز دارید تصمیم سختی بگیرید، اغلب روی دور باطل می‌افتید و زمان زیادی را از دست خواهید داد. روش خلاقانه‌ی «کارت‌های مربع» به ما کمک خواهد کرد که راجع به موقعیتمان اطلاعات جمع‌ کنیم و با منطق و علم کافی و در مدت زمانی نسبتا کوتاه، تصمیم بهینه‌ای بگیریم.

اگر از خواندن این مطلب روانشناسی لذت بردید، می‌توانید آزمون «تست روانشناسی: نابغه هستید یا از اسکیزوفرنی رنج می‌برید؟» را نیز انجام دهید.

دوستان و همراهان همیشگی بنیتا، لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات به اشتراک بگذارید؛ همچنین می‌توانید به کانال تلگرامی بنیتا بپیوندید.

منابع:

lifehacker

brightside

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان