مدتی است که بحث موسیقی و کنسرت و لغو کنسرت در جامعه داغ است . مخصوصاً با لغو کنسرت کسانی مثل «شهرام ناظری» و «کیهان کلهر». اظهار نظرات زیادی هم از سوی اهالی موسیقی و افراد دست اندر کار و مسئولین وزارت ارشاد شده است. شایعات و حاشیههای زیادی هم پیرامون این موضوع صورت گرفته است. تازهترین اظهار نظر را «حمیدرضا نوربخش»، مدیرعامل خانه موسیقی انجام داده است. ادامه را در بنیتا بخوانید.
کیهان کلهر
شهرام ناطری
«حسین نوش آبادی» سخنگوی وزارت ارشاد نیز در ر رابطه با همین موضوع گفت بود:« نظر وزیر ارشاد درباره ممنوعیت برگزاری کنسرتها در مشهد به دلیل حرمت بارگاه امام رضا و حفظ حریم معنوی آن بزرگوار است. این شرایط اختصاص به مشهد دارد و سایر شهرهای همجوار این استان مشمول محدودیت نخواهند بود»
حسین نوش آبادی
«حمیدرضا نوربخش» نیز با اظهار ارادت نسبت به امام هشتم (ع) در رابطه با اظهارنظرهای اخیر با موضوع برگزاری کنسرت در خراسان رضوی مسائلی را مطرح کرد.
حمید رضا نوربخش
« باید دید قانون چه میگوید؛ طبق قانون، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئول نظارت بر امر موسیقی است و تعیین میکند که یک برنامه اجرا شود یا خیر و در کجا اجرا شود. برای این کار، مسیری طی شده و جغرافیا در آن قید نمیشود»
او با بیان مسائل تلخی که جامعه موسیقی در این روزها با آنها دست به گریبان است، گفت: «انتظار ما این است که هرچه زمان به جلو برود، چالشها و موانع در این زمینه کمتر شود، زیرا فکر میکنیم 38 سال کافی است تا هنرمندان و جامعه موسیقی ثابت کنند که خدمتگزار هستند و در عرصههای مختلف با همراهی و همدلی، تأثیرات شگرفی دارند»
«نوربخش» در ادامه از قربانی شدن موسیقی در تسویهحسابهای سیاسی انتقاد کرد و به ایفای نقش تاریخی هنر موسیقی در زمان انقلاب و زنده کردن حال و هوای آن روزها در اذهان مردم در جامعه امروز ایران اشاره کرد.
مدیرعامل خانه موسیقی نقش موسیقی و هنرمندان موسیقی را در ایجاد وحدت و همدلی در میان جامعه یادآور شد و از فداکاریهای هنرمندان موسیقی در بسیج مردم، روحیه دادن به رزمندگان و تضعیف روحیه دشمن یاد کرد.
« ما هنرمندان آزاده و جانباز زیادی داریم؛ اما اکنون برخی به موسیقی میتازند و کنسرت را امری قبیح میدانند، مگر کنسرت چیز عجیبی است؟»
« مردم در گردهمایی موسیقی سنتی، با تمرکز تمام و سکوت، جمع میشوند و جانشان را در آسمان لایتناهی موسیقی پرواز میدهند. در این اجراها، کسی صحبت نمیکند و همهمه و دست و سوت زدن وجود ندارد»
«نوربخش» در بخش دیگری از سخنانش از خطکشیها انتقاد کرد که به کف و سوت زدن در برخی از کنسرتها اشکال گرفته میشود. او با بیان اینکه در سخنرانیها و مجلس اعیاد مداحان هم کف میزنند، از اشکال گرفتن به تشویق هنرمندان، اظهار تأسف کرد.
«نوربخش» به ریشه داشتن موسیقی سنتی در مذهب و تأثیر مذهب در رشد موسیقی سنتی در قالب روضه و مداحی و تعزیه اشاره کرد و افزود: « چرا هر چیزی را مبتذل جلوه میدهیم. البته موسیقی مبتذل نیز وجود دارد، اما مگر آثار موسیقایی در منقبت امام رضا (ع) ساخته نشده و از صداوسیما پخش نمیشود؟ چرا در این موضوع کسی نمیگوید که شأن بزرگان خدشهدار شده است»
او با انتقاد از مرزبندی شدن موسیقی در کشور، اجرا نشدن کنسرت در یک استان و خطه مهم در کشور را، امر درستی ندانست و در ادامه از سخنان «علی مطهری» قدردانی کرد: « من از صحبتهای آقای علی مطهری - نماینده مجلس - در زمینه کنسرت تشکر میکنم، ایشان درست میگویند، کشور به شکل فدرالی اداره نمیشود و ما همه تحت یک پرچم، قانون، حاکمیت و دولت کار میکنیم، نمیشود در یک بخش، قانون رعایت شود و در بخش دیگر، آن را زیر پا بگذارند»
«حمیدرضا نوربخش» از سکوت نمایندگان مردم در مجلس انتقاد کرد و وظیفه آنها در حمایت از قانون را یادآوری کرد.
«نوربخش» اضافه کرد: «آقای عارف! به این جامعهی ناامید، امید بدهید. امروز جامعه موسیقی و مردم از شما انتظار دارند. اگر این بیقانونیها ادامه پیدا کند، فراگیر میشود و دیگران نیز تأسی میکنند. همانطور که در حال حاضر زمزمههای دیگری در این زمینه شنیده میشود.»
به مقام معظم رهبری نامه مینویسیم
او به پیگیری خانه موسیقی در مورد این موضوع تأکید کرد و گفت: «ما قصد داریم نامهای را به مقام معظم رهبری بنویسیم و بهعنوان شخصیتی که صحبت ایشان فصلالخطاب است، درخواست خود را مطرح کنیم»
«نوربخش» در بخش پایانی صحبتهای خود، به خطه خراسان و اینکه موسیقی آن بخش مهمی از میراث موسیقی کشور است اشاره کرد و گفت: « مگر میشود اینگونه برای آن تعیین تکلیف کرد؟ وزیر، دولت و شخص رئیسجمهور باید پای این قضیه بایستد، البته تا به حال نیز مواضع خوبی نسبت به این قضیه داشتهاند».