ماهان شبکه ایرانیان

رئیس کل دادگستری گلستان تاکید کرد

استفاده از ظرفیت‌های قانون برای اعمال مجازات‌های جایگزین حبس

رئیس کل دادگستری استان گلستان بر استفاده از ظرفیت‌های قانون برای اعمال مجازات‌های جایگزین حبس و تلاش برای سازش در پرونده‌ها تاکید کرد.

استفاده از ظرفیت‌های قانون برای اعمال مجازات‌های جایگزین حبس

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، هادی هاشمیان در جمع قضات دادگستری استان گلستان بر استفاده از ظرفیت‌های قانون برای اعمال مجازات‌های جایگزین حبس و تلاش برای سازش در پرونده‌ها تاکید کرد.

وی افزود: کار در دستگاه قضایی سخت و حساس است.

این مقام ارشد قضایی استان در ادامه با تاکید بر ضرورت خودسازی و نظارت درونی از قضات خواست: مراقب وسوسه‌ی افراد سودجو و کسانی که به قصد سوء استفاده به آن‌ها نزدیک می‌شوند، باشند.

هادی هاشمیان گفت: ماهانه میانگین 25 هزار رای در محاکم استان صادر می‌شود که در هر رای امکان 10 تخلف وجود دارد، اما به جرات ادعا می‌کنیم دستگاه قضایی در عین پرکار بودن، سالم‌ترین دستگاه نیز هست.

هاشمیان، قضات را سرمایه کشور خواند و بیان کرد: حتی یک تخلف هم برای ما در دستگاه قضایی زیاد است، زیرا مردم برای حفظ جان، مال و ناموس خود، دادگستری را پناهگاه می‌دانند و نباید هیچ کدام از ما این اعتماد را خدشه دار کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود چارچوب فعالیت قضات را شرع و قانون خواند و افزود: قضات جوان ما با بروز کردن دانش و اطلاعات حقوقی خود و استفاده از تجربه‌ی قضات توانمند، کیفیت و سرعت رسیدگی به پرونده‌ها را ارتقاء دهند.

هاشمیان گفت: قضاتی که از ظرفیت‌های قانون برای صدور آرای جایگزین حبس متناسب با شرایط فرهنگی، اجتماعی و سن افراد استفاده می‌کنند، تشویق می‌شوند.

این مقام قضایی افزود: برخی گمان می‌کنند قدرت قاضی در فرستادن افراد به زندان است در حالیکه قاضی قدرت در صدور آرای محکم و مستدل است.

وی گفت: آمار‌ها در سال‌های گذشته نشان می‌داد 40 درصد زندانیان استان زیر 3 روز بودند، اما با تلاش و تغییر رویکرد قضات، جمعیت زندانیان کمتر از سه روز استان 20 درصد کاهش یافت که شایسته‌ی تقدیر است.

رئیس کل دادگستری گلستان در ادامه سخنان خود به قضات توصیه کرد: پیش از صدور رای، برای ترغیب طرفین به سازش، بیشتر تلاش کنند.

هادی هاشمیان افزود: اگر قضات وقت و توان سازش بین طرفین درگیر را ندارند، پرونده‌ها به ویژه دعاوی خانوادگی را به واحد‌های صلح و سازش که در همه دادسرا‌ها و دادگستری‌های استان مستقر است، ارجاع دهند.

به گفته‌ی هاشمیان، آمار نشان می‌دهد نیمی از پرونده‌های ارسالی به واحد‌های ویژه صلح و سازش، مصالحه می‌شود.

هاشمیان افزود: در گلستان به علت حضور اقوام و مذاهب متعدد، زمینه‌ی سازش زیاد است و باید از این ظرفیت برای افزایش مصالحه در پرونده‌ها استفاده کنیم.

گفتنی است، حدود 50 قاضی تازه نفس طی پارسال و امسال در محاکم استان مشغول به کار شده اند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی