به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی دانشگاه هاروارد، محققان دانشکده مهندسی و علوم کاربردی جان پالسون دانشگاه هاروارد، باتری جریانی جدیدی ابداع کرده اند که انرژی را در مولکول های آلی حل شده در آب با pH خنثی، ذخیره می کند.
این ماده جدید شیمیایی ساخت یک باتری غیرسمی و غیر مخرب را با طول عمر استثنایی طولانی میسر می سازد و این پتانسیل را دارد که هزینه های تولید را به اندازه قابل توجهی کاهش دهد.
باتری های جریانی که چند سالی است در دست توسعه هستند، انرژی الکتریکی را در مقیاس وسیع ذخیره و در صورت لزوم به سرعت وارد مدار می کنند.
معمولا باتری های جریانی انرژی را در حلال های آبی در مخازن خارجی ذخیره می کنند - هر چه این مخازن بزرگتر باشد انرژی بیشتری ذخیره می شود.
در واقع باتری های جریانی راه حل نویدبخشی برای ذخیره انرژی تجدیدپذیر و متناوب مانند انرژی بادی و خورشیدی هستند اما باتری های جریانی امروزی اغلب بعد از چند چرخه شارژ و دشارژ دچار کاهش توان ذخیره می شوند و بازیابی ظرفیت آنها مستلزم تعمیر دوره ای الکترولیت است.
محققان دانشگاه هاروارد با اصلاح ساختار مولکول های مورد استفاده در حلال های الکترولیت مثبت و منفی و تبدیل آنها به حلال آبی موفق به مهندسی یک باتری جریانی شدند که تنها یک درصد از توان خود را در 1000 چرخه (شارژ و دشارژ) از دست می دهد.
وی افزود: انتظار دارم که باتری های جریانی مقرون به صرفه و با طول عمر بالا به عنوان بخشی از زیرساخت های شبکه برق، استاندارد شوند.
این تحقیق در مجله ACS Energy Letters منتشر شده است.
علمی**2038**
مترجم: درنا محمدیان
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با کانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me