این قلعه تاریخی که از جمله آثار دوره قاجاریه به شمار می آید از آثار رئیس علی خان اشکنانی فرزند رئیس محمد تقی، حاکم منطقه اشکنان میباشد گویا ایـن قلعه در حـوالـی سال 1217 شمسی بنـا شده است. ساخت این قلـعه در اواخر دوره قاجاریـه صورت گرفـته و در دوره پهلوی هم همچنـان آبـاد بـوده است.(طول و عرض هر ضلع قلعه 65×90 متر و حداکثر ارتفاع آن 5متر است.ضلع شمالی 90 و ضلع شرقی و غربی هر کدام 65 متر ) خندقی دور تا دور این قلعه را فـرا گرفته که در امتـداد دیـوار دور قلـعـه گسترش یافتـه و عرض آن 4 متر و عمق فعلی آن 3 متر می باشد. دیوارهـا از خشت ساخـته شده و در برخی جاها از سنگ نیز استفاده شده است. ورودی قلعه درضلع جنـوب غربی حصـار قرار دارد. دو برج در گوشه جنوب غربی و شمال شرقی قلعه هنوز تقریبا سالم مانده است و سه قوس متداخل این برج ها را شکل داده اند. اتاقهای متعددی در اطراف حیاط چهار گـوش قلعـه وجود داشته که امروزه اکثر آن ها به صورت آوارهایی ریخته و متلاشی شده اند.پوشش این دیوارها از گچ بوده است.وجود طاقچه های متعدد در دیـوار های این قلعه از منظر معماری سازه، جالب است. در مرکز قلعه یک عمارت کلاه فرنگی قرار داشته کـه سقـف آن فـرو ریخته و تنـهـا بعـضـی از قسمـت هـای آن امـروزه
مشخص است. از طبقـه بالای ایـن عمـارت که کوچکتر از بنای زیرین ساخته شده تنها یک اتاق4×3 متر مربع شکلی وجود دارد که از گچ و سنگ ساخته شده است و سقف آن طاق دار بوده است.روبروی این عمارت یعنی محوطه جـنوب آن یـک حـوض و چاه آب وجود داشته است. این عمارت رو به جنوب ودر مرکز قلعه ساخته شده است این قلعه دارای 4 برج در چهار جهت قلعه و یک بـرج بـزرگ در وسط محـوطـه قلـعـه بوده است. از این 5 برج، امروزه تنها آثاری از 2بـرج آن به صـورت نیـمه تخریب باقی مانده است. علاوه بر ایـن دارای شش حیـاط داخلی بوده است دو اصطبـل نـیـز در بیرون قلعه قرار داشته است.بر اساس روایت های موجود حدودا 150 خدمه و تفنگدار تحـت سرپرستی خان خدمت می کرده اند تفنگداران تحـت فرماندهی خان قلـعـه نشین امنیت قلعه ودیگر قلاع منطقه را در برابر شـورش هـای احتـمالی بر عهده داشته اند. امادرخود قلعه بیش از 12 تفنگدار حضور نداشته است.بر این افراد می بایست خدمتکاران را نیز افزود.حقوق و مواجب این افرادتوسط خان و بیشتر از طریق مالیات هایی که درفصول مختلف ازمردم اخذ می شده است پرداخت می شده است.
علت اینکه قلعه مزبور به قلعه سفید شهـرت یافـته به ایـن خـاطـر است کـه برای اولین بار در منطـقـه بـرای نمای ساختمان قلعه ازگچ استفاده کرده اند گچ کاری نمای ظاهری ساختمان در آن زمان، به علت گرانی و کمبود آن در منطقه رایج نبوده است.