تاریخ خبر :1393/11/23-خبرگزاری میراث فرهنگی ـ گردشگری- ـ صبح امروز (26بهمن) ماه هشتمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته درحالی با حضور رییس سازمان میراث فرهنگی کشور، دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی و فعالان بخش صنعت گردشگری افتتاح و آغاز به کار کرد که رییس سازمان میراث فرهنگی این نمایشگاه را به عنوان نقطه تلاقی عرضه کنندگان و مصرف کنندگان صنعت گردشگری کشور دانست.
«مسعود سلطانی فر» رییس سازمان میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه گردشگری از دیرباز وجود داشته اما به عنوان صنعتی جدید و در عین حال پویا توانسته است به عنوان عاملی در راستای توسعه تعاملات فرهنگی عمل کند افزود: «گردشگری می تواند عاملی در جهت کاهش نرخ بیکاری، بهبود توزیع درآمد و استفاده از منابع سرشار فرهنگی اقتصادی، اجتماعی و سیاسی عمل کند. به طوری که به دنبال بسط و گسترش گردشگری در چهارچوب توسعه پایدار سبب تحولات بزرگی شود.»
او گفت: « ایران با دارا بودن گنجینه های غنی فرهنگی و طبیعی در کنار فرهنگ های گوناگون و تمدن های کهن خود فرصتی بی نظیر را در اختیار قرار داده که بدون تردید ظرفیت توجه جدی هر بیننده متعلق به هر فرهنگ و تمدنی را در این جهان پهناور داراست. اما این دارایی ارزشمند نیاز به معرفی و سرمایه گذاری دارد تا زمینه ای برای توسعه صنعت گردشگری و بهره مندی مردم از این مواهب را فراهم آورد.»
آنطور که سلطانی فر اعلام کرد، با در نظر گرفتن این دیدگاه صنعت گردشگری همانند سایر امور زیربنایی در مرحله نخست نیازمند جمع آوری اطلاعات تخصصی است تا بتوان ضمن اشراف بر حلقه های تشکیل دهند این زنجیره نسبت به یکدیگر، تقویت بستر تعاون و همکاری درونی و تشکیل ساختارهای قوی به منظور تعاملات بیرونی و فراساختاری و همچنین پایدار را فراهم کرد.
رییس سازمان میراث فرهنگی کشور اما با اشاره بر اینکه صنعت گردشگری از حالت محلی خارج شده و وارد عرصه سیاست شده است ادامه داد: «دولتمردان تلاش می کنند با دیپلماسی قوی اقدام به تشکیل شبکه های بین المللی به جذب گردشگر بپردازند. دراین شبکه های بین المللی دولت ها به جای رقابت با یکدیگر باید به دنبال رسیدن به توسعه پایدار باشند تا با ارائه خدمات مناسب و تدوین بسته های چند ملیتی و تلفیقی تلاش کنند پای گردشگران را به کشورهای خود باز کنند.»
به گفته سلطانی فر، گردشگری موضوعی است که تنها توسط دستگاه دیپلماسی قوی در خارج از کشور و توجه جدی و عملی به زیرساخت های ملی محقق خواهد شد. چراکه در بازار رقابتی گردشگری، خلاقیت، نوآوری و احتراز از تدوین قوانین دست و پا گیر نقشی بسیار کلیدی را ایفا می کند.
او تاکید کرد: «با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برنامه ریزی منسجم و جامعی را به منظور توسعه صنعت گردشگری پایدار کشور به کار گرفته است. آماده سازی بسترهای مورد نیاز، تامین زیرساخت های خدماتی و رفاهی سفر، سرعت بخشیدن به توسعه و احداث هتل ها و اماکن اقامتی با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی و داخلی، تشکیل کارگروه تسهیل روادید و لغو صدور روادید، معرفی مقاصد جدید گردشگری، بستر سازی برای حضور منسجم تر در نمایشگاه های بین المللی گردشگری و برگزاری نمایشگاه های مشابه در داخل کشور، بررسی قوانین و مقررات گردشگری و تلاش برای روان سازی و شفاف سازی این مقررات، توجه ویژه به استفاده از فناوری های نوین در توسعه صنعت گردشگری و اهتمام نسبت به هم افزایی بین دستگاهی و بین بخشی در موضوع گردشگری سلامت، تنها بخش هایی از اقدامات و برنامه های پیش رو در سازمان میراث فرهنگی به شمار می آید که با تکیه بر بانک اطلاعاتی قوی، منسجم و قوام خواهد یافت.
سلطانی فر معتقد است، هر چند صنعت گردشگری ایران در نتیجه رویکرد جدید دولت تدبیر و امید با تحرکی جدی و همه جانبه مواجه شده و در نتیجه آن ایران براساس ارزیابی مجمع جهانی اقتصاد در شاخص رقابت پذیری سفر در سال 2013 با 16 پله صعود به رتبه 98 جهان و آمار گردشگر ورودی با چهار پله صعود نسبت سال قبل از آن به رتبه 48 آمار گردشگران ورودی ارتقاء پیدا کرده است. با این حال با در نظر داشتن ظرفیت ها و امکانات فرهنگی، جاذبه های طبیعی و مذهبی و زیارتی جایگاه بسیار والاتری بین کشورهای جهان داشته است.
این مسئول تاکید کرد: « از میان بیش از یک میلیارد و یکصد و پنجاه میلیون گردشگر خارجی در جهان در سال 2013 سهم کشورمان حتی در میان کشورهای آسیا و اقیانوسیه با احتساب میانگین رشد 5 درصدی کل منطقه قابل قبول به نظر نمی رسد. درحال حاضر سهم گردشگران ورودی به ایران چهار میلیون و هشتصد هزار نفر بوده است اما در مقابل در همین سال جدید هفت میلیون نفر گردشگر خروجی داشته ایم که تلاش های انجام شده در سال جاری موجب شد که طی چهار ماه از (تیر تا مهرماه) برای نخستین بار گردشگران ورودی بر گردشگران خروجی پیش بگیرد و تراز آن مثبت شود.
سلطانی فر افزود: «امیدواریم سیاست ها و راهبردهای جدی دولت یازدهم در تعامل بیشتر منطقی با جهان و همچنین توجه ویژه رییس جمهور در سال های آینده مجموعه اقدامات هماهنگ در سطح ملی با تمرکز بر حمایت همه جانبه از بخش خصوصی تداوم پیدا کند و شاهد رشد چشمگیر ورود گردشگران خارجی باشیم.
«مرتضی رحمانی موحد» معاون گردشگری کشور اما در این مراسم با اشاره بر اینکه نمایشگاه ها به عنوان نقطه تلاقی عرضه کنندگان محصول اعم از کالاها و خدمات مصرف کنندگان، از دیرباز به عنوان یکی از ابزارهای کارآمد و موثر در زمینه بازاریابی به شمار می رود تاکید کرد: « این رویدادها از یک سو زمینه لازم جهت بیان ویژگی های اساسی محصول توسط عرضه کنندگان و از سوی دیگر امکان بروز علایق و سلایق مشتریان و متقاضیان را مهیا کرده به طوری که مناسب ترین شرایط را برای تفاهم متقابل در زمینه داد و ستد، همکاری های دو جانبه و یا سرمایه گذاری مشترک فراهم می کنند.»
به گفته رحمانی موحد، رویدادهای نمایشگاهی از این جهت که طیف وسیعی از دست اندرکاران و نقش آفرینان بخش های مختلف یک صنعت را به صورت متمرکز در یک مکان و زمان خاص گردهم آورده و بستر لازم جهت معرفی مستقیم نوآوری ها و خلاقیت ها را فراهم می آورند از مطلوبیت بالایی برخوردار بوده و زمینه را برای استفاده بهینه از زمان و هزینه مهیا می سازند.
معاون گردشگری کشور گفت: « نمایشگاه های گردشگری فرصت طلایی را جهت معرفی مقاصد گردشگری محلی و ملی و همچنین عرضه بسته های سفر از سوی تورگردانان عمده به خرده فروش ها (دفاتر خدمات مسافرتی) و همچنین از سوی خرده فروش ها به مصرف کنندگان در یک محیط رقابتی کاملا سالم به همراه می آورد. از همین رو سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزاری هشتمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته را در دستور کار خود داده تا از این طریق مجال مناسبی برای کلیه دست اندرکاران و فعالان دولتی و خصوصی حوزه های مختلف گردشگری و صنایع وابسته کشورهای مختلف جهت ارائه و معرفی خدمات و محصولات خود ارائه کند.