ماهان شبکه ایرانیان

بررسی اپلیکیشن توییتنا؛ بازتاب دهنده اتفاقات مهم توییتر فارسی

شاید تا چند سال پیش این گونه نبود، اما این روزها اهمیت توییتر و جایگاه مهمش در دنیای مجازی بر کسی پوشیده نیست

بررسی اپلیکیشن توییتنا؛ بازتاب دهنده اتفاقات مهم توییتر فارسی

شاید تا چند سال پیش این گونه نبود، اما این روزها اهمیت توییتر و جایگاه مهمش در دنیای مجازی بر کسی پوشیده نیست. یازده سال پیش توییتر فقط یک شبکه اجتماعی خلاق برای اشتراک گذاری پست های مینیمال بود، اما امروز یکی از بزرگترین رسانه های دیجیتالی دنیاست؛ جایی که مردم در لحظه از داغ ترین اخبار مطلع می شوند، با کسب و کارها به گفتگو می نشینند و با هشتگ زدن دولت ها را مطیع خواسته هایشان می کنند.

توییتنا قطره کوچکی است از دریای توییتر فارسی

ایران هم از این قاعده مستثنی نیست. به خاطر تأثیر فوق العاده بالای توییتر بر تحولات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی ایران، یکی دو سالی هست که مقامات رسمی کشورمان شروع به فعالیت در این شبکه اجتماعی کرده اند و این موضوع در شرایطی اتفاق افتاده که دسترسی به آن بدون گذر از فیلترینگ ممکن نیست.

البته با روی کارآمدن وزیر جدید ارتباطات این روزها زمزمه هایی مبنی بر رفع فیلترینگ توییتر به گوش می رسد. اما تا به این روز موعود برسیم، شاید اپلیکیشن «توییتنا» بی دردسرترین راهی باشد که دسترسی به توییت های شخصیت ها و رسانه ها را بدون نیاز به عضویت در توییتر برای فارسی زبانان فراهم می کند.

توییت های به نمایش درآمده در توییتنا توسط سازندگان اپ انتخاب می شوند.

توییتنا قطره کوچکی است از دریای توییتر فارسی؛ جایی که توییت های مقامات رسمی کشور، افراد مشهور، اخبار رسانه ها یا بهتر بگوییم حساب های کاربری مورد تأیید در داخل کشور پوشش داده می شوند.

تیم فرسا، سازنده اپلیکیشن توییت هایی گلچین شده خود را در دو بخش به شما ارائه می کند؛ بخش اول به نام «برجسته ترین ها» که به توییت های مرتبط با مناسبت ها یا داغ ترین اخبار روز اختصاص داده شده و بخش «تازه ترین ها» که مثل تایم لاین توییتر عمل می کند، البته با این تفاوت که هیچ تسلطی بر محتوای آن ندارید.

توییتنا برای اتصال به توییتر احتمالا از همان روشی استفاده کرده که کلاینت های شخص ثالث این شبکه اجتماعی استفاده می کنند. بنابراین به محض منتشر شدن یک توییت جدید در حساب های منتخب، توییتنا هم بلافاصله به روز رسانی می شود.

هر حساب کاربری توییتر صفحه مختص به خود را در توییتنا دارد که می توانید آن ها را بر حسب نام کاربری یا کلمات به کار رفته در توییت جستجو کنید.

نکته خوب اینکه می توانید از تعداد لایک ها و ریتوییت های هر توییت هم با خبر شوید، هر چند امکان تعامل با این گزینه ها را ندارید. در عوض، توییتنا به شما اجازه می دهد که نظرات خود در مورد توییت ها را نه با کاربران توییتر، بلکه با کاربران اپلیکیشن به اشتراک گذاشته و زیر هر توییت با همدیگر گفتگو کنید.

به محض انتشار یک توییت جدید، توییتنا هم بلافاصله به روز رسانی می شود

تمام توییت های این اپ به طور مستقیم قابل اشتراک گذاری اند، چه به صورت متنی و چه به صورت عکس. هر چند عجیب است که با وجود گزینه اشتراک گذاری هنوز امکان بوکمارک یا ذخیره کردن توییت ها برایتان ممکن نیست. برای همین تا اضافه شدن این قابلیت ناچارید که از توییت های مورد علاقه تان اسکرین شات بگیرید یا متن را در جایی کپی پیست کنید.

البته توییتنا گزینه ای هم برای ذخیره توییت ها به شکل عکس در نظر گرفته که مشکلات متعددی دارد و تصاویر را به درستی ذخیره نمی کند. این مشکل در کنار نبود قابلیت فالو کردن حساب های کاربری مسائلی هستند که در حال حاضر انتقادات کاربران توییتنا را برانگیخته اند.

ثبت نظر و تعامل با کاربران یکی از قابلیت های خوب توییتنا به شمار می رود.

به جز این، توییتنا هیچ گزینه ای برای شخصی سازی توییت ها در اختیار کاربر قرار نداده و هنوز از گزینه میوت (بی صدا کردن) کلیدواژه ها در آن خبری نیست. این ها نقاط ضعفی هستند که فعلا در توییتنا از مسائل جزئی دیگر پر رنگ تر اند.

اما صورت خوش ماجرا اینجاست که تمام توییت های گردآوری شده در این اپلیکیشن توسط هشتگ قابل ردیابی اند، حتی در شرایطی که به اینترنت دسترسی نداشته باشید. توییتنا می تواند توییت ها را در حالت آفلاین ذخیره کند، و برای کاهش مصرف دیتا از گزینه ای برای حذف عکس ها در تایملاین برخوردار است.

همچنین بر خلاف تایملاین که قابل شخصی سازی نیست، فونت توییت ها و اندازه شان را می توانید تغییر دهید. رابط کاربری اپلیکیشن هم به طور کلی ظاهر منظم، خوش رنگ و لعاب و دلنشینی دارد که این موضوع در کنار سرعت بارگذاری بالا و اجرای نرم و روان باعث می شود بتوانیم توییتنا را یکی از اپلیکیشن های ممتاز ایرانی از منظر رابط کاربری توصیف کنیم.

تنظیمات فونت شما را برای مطالعه بهتر توییتنا یاری می کنند. ضمنا اگر حساب توییتر مورد علاقه تان در توییتنا نیست، می توانید آن را برای اضافه شدن به سازندگان اپ پیشنهاد بدهید.

توییتنا اگر چه برای بازتاب توییت ها انتخاب حساب های کاربری را خودش انجام می دهد، اما با گذاشتن بخشی به نام «توییترهای پیشنهادی» به کاربران فرصتی داده که حساب های مورد علاقه شان در توییتر را برای آمدن به تایملاین توییتنا معرفی کنند.

تمام توییت های این اپ به طور مستقیم قابل اشتراک گذاری اند

در مجموع باید بگوییم توییتنا به خاطر محدودیت ها و شرایطی که همگی به آن واقفیم ابدا نمی تواند نماینده تمام تحولات و اتفاقات توییتر فارسی باشد، اما برای افرادی که تمایلی به فعالیت در این شبکه اجتماعی ندارند یا این که صرفا می خواهند توییت های مقامات رسمی و افراد مشهور و رسانه ها را دنبال کنند، اپلیکیشن ایده آلی محسوب می شود.

امیدواریم که با به روز رسانی های بعدی شاهد قابلیت هایی مثل فالو کردن حساب های کاربری و شخصی سازی تایملاین هم در این اپلیکیشن باشیم.

دانلود از کافه بازار - دانلود از گوگل پلی

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان