ماهان شبکه ایرانیان

از دانش فنی میراث فرهنگی استفاده کنید

تاریخ خبر :۱۳۹۴/۰۳/۲۵-سید محمد بهشتی خواستار استفاده از دانش فنی میراث فرهنگی در مقاوم سازی بناهای جدید شد.

تاریخ خبر :1394/03/25-سید محمد بهشتی خواستار استفاده از دانش فنی میراث فرهنگی در مقاوم سازی بناهای جدید شد.

به گزارش ایسنا، رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به ضرورت آموختن فرهنگ زندگی کردن بین دو بحران، خواستار استفاده از فرهنگ و دانش فنی نهفته در میراث فرهنگی برای مقاوم سازی بناهای جدید شد.

او با اشاره به شناسایی چالش‌های پیش با هدف بهره‌گیری از همایش‌هایی مانند «بهسازی بناهای تاریخی در برابر زلزله» افزود: باید این موضوع را مد نظر داشته باشیم که کشور ما یک کشور زلزله‌خیز و سرزمین ما یک سرزمین دینامیک است.

وی شیوه‌های زندگی در ایران را مربوط به یک سرزمین ایستاتیک دانست و افزود: زلزله، سیل، خشکسالی و غیره امروزه در کشور ما یک امر غیر مترقبه محسوب می‌شود، در صورتی‌ که در گذشته مردم می‌دانستند که در کنار این عوامل و در اصل بین دو بحران چگونه باید زندگی کنند. همه ما اگر با نگاهی از زاویه تجربه تاریخ به موضوع بنگریم، مصادیق بسیاری را پیدا می‌کنیم که نشان می‌دهد در 70سال گذشته چطور ایرانیان با بحران‌ها کنار می‌آمدند .

بهشتی با اشاره به این نکته که در هر کجا امکان زیست وجود داشته باشد، حتما گسل هم وجود دارد، گفت: مشکل اینجاست که افراد تصمیم گیرنده در حوزه توسعه به این نکته که در یک سرزمین دینامیک زندگی می‌کنند، توجهی ندارند .

او با اشاره به چالش‌های میراث فرهنگی در امر مقاوم‌سازی افزود: علم مقاوم سازی یک علم جدید است ولی می‌توان با بهره‌گیری از نشانه‌های مقاوم سازی در میراث فرهنگی و آثار تاریخی به نتایج خوبی در این حوزه دست یافت، چون گذشتگان در شرایطی که ما زندگی می‌کنیم، زندگی کرده‌اند و به خوبی هم از پس مشکلات ناشی از شرایط بر آمده‌اند .

وی اضافه کرد: وجود بناهای تاریخی به جا مانده که برخی از آن‌ها هزاران سال قدمت دارند، نشان از زلزله خیز بودن یا نبودن منطقه دارند که در برخی از مواقع نشان می‌دهند در آن سرزمین چند بار زلزله رخ داده است.

رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ادامه داد: موضوعی که در مقاوم سازی برابر زلزله در آثار تاریخی باید مورد توجه قرار گیرد، این است که وقتی از بیرون به موضوع میراث فرهنگی نگاه می‌کنیم، تعداد محدودی اثر می‌بینیم که تنها یک درصد از کل آثار تاریخی کشور است و در 99درصد باقیمانده مردم زندگی می‌کنند، به همین دلیل باید بحث مقاوم سازی مدنظر قرار گیرد، چون اینجا جان مردم مهم می‌شود.

او افزود: عمر دانش جدید مقاوم‌سازی بر خلاف نظر خیلی‌ها کوتاه است و تعداد محدودی از کشورها نظیر ایتالیا و ژاپن در این حوزه تجربیاتی کسب کرده‌اند.

بهشتی با اشاره به حضور هیأت‌هایی از ژاپن و ایتالیا در بم گفت: دانش کشورهای ایتالیا و ژاپن که سازه‌هایی از سنگ و چوب در کشورشان دارند، نسبت به موضوع مقاوم سازی محدود به همین نوع معماری است که برای کشوری نظیر ایران که بناهایش خشتی است، نمی‌تواند مفید باشد .

او نمونه زلزله‌بم را مثالی دانست که ایران دانش آن را چشید و فهمید که مرزهایش بسیار کوتاه است.

بهشتی در ادامه رعایت ضوابط را در حفاظت و مقاوم سازی بسیار مهم دانست و به این نکته تأکید کرد که در مقاوم سازی بناهای تاریخی اجازه دخل و تصرف در ماهیت بنا را نداریم .

او گفت: متأسفانه مهندسان معمار ما به این نکته توجه ندارند و بدون توجه به اصل اثر که برای ما مهم است، تنها کار مقاوم سازی آثار تاریخی را انجام می‌دهند. همچنین موضوع مقاوم‌سازی بناهای جدیداز آن نظر برای همه مهم است که هزینه‌های زیادی صرف می‌کنند و پول ساز هم هست، اما در مقاوم‌سازی آثار تاریخی پول زیادی هزینه نمی‌شود.

وی با اشاره به تعداد زیادی مناره در شهرهای مختلف کشور گفت: مگر ایران از ابتدا سرزمین زلزله خیزی نبوده است اما بیشتر این بناها به دلیل شیوه ساختی که دارند سال‌هاست که به جا مانده‌اند .

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اظهر کرد: میراث فرهنگی به لحاظ وجود فرهنگ و دانش فنی بسیار در بحث مقاوم ساز مهم است و می‌توان از آن در مقاوم سازی بناهای امروزی استفاده کرد .

از دانش فنی میراث فرهنگی استفاده کنید

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان