ماهان شبکه ایرانیان

۱۰ راه برای از بین بردن قارچ‌ ها و کپک‌ های دیواری

با شروع فصل پاییز و زمستان، خانه‌ ها گرم‌تر از همیشه می‌شوند و هوای سرد بیرون به داخل خانه وارد می‌شود

با شروع فصل پاییز و زمستان، خانه‌ ها گرم‌تر از همیشه می‌شوند و هوای سرد بیرون به داخل خانه وارد می‌شود. گفتن این نکات به اینجا ختم می‌شود که در بعضی از نقاط خانه شما به آهستگی قارچ‌ها و کپک‌های دیواری شروع به زندگی و همسایگی می‌کنند. علاوه بر ظاهر زشت، این موجودات باعث تخریب رنگ و مصالح هم می‌شوند. برای مقابله با این مشکل و جلوگیری از رشد آن‌ها، همراه بنیتا باشید.

مبارزه با کپک دیواری

اگر درجایی کپک‌هایی را دیدید باید به دنبال نشتی و همچنین محل تغذیه آن‌ها باشید. معمولاً درجایی که نشتی آب، لوله‌های فاضلاب، خطوط لوله‌کشی آبیاری وجود داشته باشد، محل مناسبی برای رشد قارچ‌ها و کپک‌ها فراهم می‌شود. همیشه این نقاط را برای اولین نقطه بررسی کنید. اگر نشتی مشاهده کردید بگذارید تا آب و یا هر مایعی که وجود دارد جاری شود و مکان‌هایی را که مرطوب می‌کند را به شما نشان دهد، زیرا که کپک‌ها می‌توانند در امتداد همان نقاط رشد کنند. برای مثال اگر لوله آب سرد و گرم شما کنار هم باشد، قطره‌های آب روی لوله سرد به دیوار شما گرفته و پایین خواهد رفت و مکان مناسبی برای رشد کپک‌ها ایجاد خواهد کرد. بعدازاینکه این نشتی احتمالی را یافتید، آن را برطرف کنید.

 

مبارزه با کپک دیواری

قارچ‌ها و کپک‌ها را دست‌کم نگیرید. وجود آن‌ها می‌تواند نشانه‌ای از وجود نشتی در داخل دیوار و یا قسمت‌های چوبی خانه شما باشد. در داخل بافت‌های کپک‌زده هم دوباره قارچ وجود دارد؛ بنابراین سعی کنید عامل اصلی را شناسایی و آن را رفع کنید. احتمالاً باید مجبور شوید که منشأ نشتی آب را پیدا کنید.

 

مبارزه با کپک دیواری

اگر قارچ‌ها در حال رشد از دیوارهای بیرونی و یا سقف شما هستند، بهتر است که نشتی درون دیوارهای بیرونی و همچنین سقف خودتان را بررسی کنید. می‌توانید از نحوه رشد آن‌ها بفهمید که دقیقاً منشأ اصلی آن‌ها کجا است و سپس همان نقاط را بهتر بررسی کنید. ممکن است مشکل شما از پشت دیوار و بالای سقف باشد. وجود منافذ، فاصله میان شیروانی‌های سقفی، گاراژ، دیواره پنجره‌ها، درها و یا هر چیز چوبی که بتواند به خودش آب را جذب کند و باعث شود که قارچ روی آن رشد کند و به‌جاهای دیگر هم کشیده شود می‌تواند از نقاطی باشد که باشد بررسی کنید. اگر زمین خانه شما در اثر بارش‌های فصلی همیشه مرطوب است ممکن است که این رطوبت به کف خانه شما رسیده باشد. آن را هم دست‌کم نگیرید.

 

مبارزه با کپک دیواری

اگر روی سقف شما قارچ رشد کرده است اما هیچ نشانه‌ای از نشتی در آن وجود ندارد به‌احتمال خیلی زیاد، کانال‌کشی و عایق‌کاری شما دچار مشکل شده است. معمولاً به علت گرمای زیاد، در این عایق‌ها هوا و رطوبت یکجا محل مناسبی برای رشد کپک‌ها ایجاد می‌کنند. هوای سرد در این نواحی تبدیل به قطره‌های آب می‌شود و باعث رطوبت لازم برای رشد قارچ است. برای رفع این مشکل شما باید لوله خودتان و جایی که کپک در آن شروع به رشد کرده است را مجدد عایق‌کاری کنید و از گذر هوای سرد و یا گرم از روی یکدیگر در لوله‌ها و خارج از آن‌ها پرهیز کنید. میعانات آب عامل اصلی ایجاد قارچ در زیر جداره دیوارها است. می‌توانید برای این کار و اگر مجبور هستید که دو لوله را کنار هم عبور دهید، از یک محافظ که همان عایق است استفاده کنید.

 

مبارزه با کپک دیواری

قارچ‌های خاصی وجود دارند که شاید اصلاً به چشم شما دیده نشوند و همانند کثیفی به نظر برسند. برای تشخیص اینکه لکه‌هایی که مشاهده می‌کنید کثیفی هستند و یا قارچ می‌توانید از این آزمون استفاده کنید. در یک لیوان به نسبت 1 به 16 آب و سفیدکننده را ترکیب کنید و با استفاده از یک گوش پاک‌کن به نقطه موردنظر خودتان تماس دهید. اگر بعد از تماس نقطه شما سفید شد بدانید که کپک بوده است. کیت‌هایی هم وجود دارند که شما می‌توانید از آن‌ها به‌عنوان تشخیص کپک استفاده کنید.

 

مبارزه با کپک دیواری

زمانی که رطوبت و همچنین نشتی‌ها را توانستید کنترل کنید نوبت آن رسیده است که نواحی آلوده‌شده را تمیزکاری کنید، این کار را با استفاده از اسپری‌های انتی باکتریال باید انجام دهید. انواع مختلفی از این اسپری‌های انتی باکتریال وجود دارد، می‌توانید برای مناطقی که بزرگ هستند از دودهای انتی باکتریالی استفاده کنید. این اسپری‌ها در لوازم ابزارفروشی‌ها به تعداد و انواع مختلفی وجود دارند.

 

مبارزه با کپک دیواری

اگر تعمیرات شما اساسی بود و لازم دارید تا قسمت جدیدی را بازسازی کنید بهتر است این بار از موادی که ضد قارچ هستند استفاده کنید و یا از موادی که در مقابل نفوذ آب مقاومت زیادی دارند. این مصالح معمولاً دارای لایه‌هایی هستند که آب از آن‌ها به داخل و یا خارج نفوذ نمی‌کند و اجازه رشد باکتری و همچنین قارچ را نمی‌دهد. هیچ‌وقت از مواد کاغذی استفاده نکنید. این کار ریسک رشد قارچ‌ها را به‌شدت بالا می‌برد.

 

مبارزه با کپک دیواری

در مناطقی که احتمال می‌دهید باید دوباره رنگ استفاده کنید از رنگ‌های عایق استفاده کنید تا آب به آن‌ها نتواند نفوذ کند و همچنین می‌توانید در رنگ‌کاری به رنگ خودتان موادی اضافه کنید که ضد میکروبی هستند و از رشد قارچ‌های در آینده جلوگیری می‌کنند. مثلاً همان‌جاهایی که آب می‌تواند نشتی دهد.

 

مبارزه با کپک دیواری

همان‌طور که گفتیم، هوای سرد در عبور از شکاف‌ها و در برخورد با نواحی که گرم هستند قطره می‌سازد و بلعکس. در نواحی همانند کف سالن، گوشه‌های دیوار، پنجره‌ها، نزدیک کانال‌های تهویه این اتفاق به‌شدت می‌افتد. بعدازاینکه یک‌بار این نقاط را از شر قارچ‌ها و کپک‌ها خلاص کردید همیشه نگاهتان به آنجاها باشد و مراقبت کنید تا دوباره این موجودات شروع به رشد کردن، نکنند. اگر نشتی هوادارید باید دیوار را بشکافید و این مشکل را حل کنید. می‌توانید دریچه کولر و تهویه را با استفاده از پوشش مناسب مسدود کنید.

 

مبارزه با کپک دیواری

برای اینکه از رشد قارچ‌ها در کف حمام جلوگیری کنید، دیوارها و کف حمام را با استفاده از مواد انتی باکتریال بشورید و سپس درزها را با استفاده از مواد درزگیر کاملاً بپوشانید. اگر کاشی‌ها و دیواره‌ها باهم فاصله دارند باید بین آن‌ها را پر کنید. می‌توانید از مصالح مخصوص این کار استفاده کنید. کاشی‌های شکسته را عوض کنید. به کاشی‌های دیواره حمام دست بزنید، با انگشت ضربه وارد کنید اگر صدایی همانند خالی بودند دادند، آن‌ها را خارج کنید و دوباره پشت آن‌ها را برای جلوگیری از رشد قارچ‌ها پر کنید. از مواد ساده ای همانند گچ و سیمان استفاده کنید.



قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان