به گزارش ایسنا، نفت برنت که قیمت پایه بازار جهانی است، در معاملات روز جمعه 43 سنت یا 0.8 درصد افزایش یافت و در 56.86 دلار در هر بشکه بسته شد.
بهای نفت وست تگزاس اینترمدیت با 11 سنت یا 0.2 درصد افزایش، در 50.66 دلار در هر بشکه بسته شد.
برنت برای هفته گذشته 2.2 درصد رشد کرد که چهارمین رشد هفتگی متوالی بود و نفت وست تگزاس اینترمدیت 1.5 درصد افزایش یافت که سومین افزایش هفتگی متوالی بود.
الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه، پس از این که نشست تولیدکنندگان اوپک و غیرعضو اوپک خاتمه یافت، اظهار کرد: بر این باورم که ژانویه زمانی است که ما میتوانیم درباره وضعیت بازار صحبت کنیم. سایر وزیران نفتی اظهار کردند: تصمیم درباره تمدید زمان توافق کاهش تولید ممکن است در نوامبر که نشست رسمی بعدی اوپک برگزار میشود، گرفته شود.
به گفته جیم ریترپوش، از شرکت ریترپوش اند آسوشیتش در شیکاگو، به تاخیر انداختن تصمیم به تولیدکنندگان اجازه میدهند تیری در ترکش داشته باشند تا در نشست نوامبر در صورت لزوم به عنوان یک رویداد مثبت به بازار ارایه کنند.
قیمتهای نفت در سه ماه گذشته بیش از 15 درصد رشد کردهاند که نشان میدهد توافق تولید کنندگان عضو و غیر عضو اوپک برای کاهش حدود 1.8 میلیون بشکه در روز از تولیدشان، از اشباع عرضه جهانی کاسته است. تقاضای رو به رشد نیز به متعادل شدن مجدد بازار کمک کرده است.
برخی از تحلیلگران معتقدند تقاضای پالایشگاهها برای نفت عامل موثر در حمایت از قیمتها بوده است. مت اسمیت، مدیر تحقیقات کالا در شرکت کلیپر دیتا در این باره اظهار کرد: اوپک موفقیت زیادی را به خود نسبت میدهد اما در حالی که این سازمان و متحدانش تولیدشان را محدود کردهاند، صادرات آنها بالا مانده است و در واقع، این رشد بخش تقاضا بوده که از رشد قیمتها پشتیبانی کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، تولید رو به رشد آمریکا، تلاشهای اوپک برای مقابله با اشباع عرضه در بازار جهانی را تا حدودی خنثی کرده است. طبق گزارش دولت آمریکا، تولید نفت خام این کشور هفته گذشته به 9.51 میلیون بشکه در روز افزایش یافت و به سطح مشابه پیش از وقوع توفان هاروی در اواخر اوت رسیده است.
با اینهمه گزارش گروه صنعتی بیکرهیوز نشان داد شمار دکلهای حفاری نفت هفته گذشته برای سومین هفته متوالی کاهش یافته که منعکس کننده عقبنشینی شرکتها از برنامههای هزینهای است که برای سال جاری برنامهریزی کرده بودند.