با استناد به تبصره 2 ماده 7 قانون توسعه صنعت ایرانگردی و جهانگردی مصوب 7/7/1370 و اصلاحات بعدی و در اجرای تبصره 3 ماده 2 دستورالعمل ارائه خدمات سیاحتی و گردشگری در فضای مجازی مصوب 31/6/1394، به منظور ساماندهی سامانههای الکترونیکی فعال در حوزه معرفی ، اطلاع رسانی، بازاریابی و فروش خدمات گردشگری، شیوهنامه مربوطه به شرح زیر تهیه و ابلاغ میگردد:
ماده 1) افراد حقیقی و حقوقی علاقمند به فعالیت و ارائه خدمات سیاحتی و گردشگری در فضای مجازی، چنانچه قبلا مجوزی در چارچوب آئیننامه نظارت بر تاسیس و فعالیت دفترهای خدمات مسافرتی، سیاحتی، جهانگردی و زیارتی مصوب 1380 و آئیننامه ایجاد، اصلاح، تکمیل درجهبندی و نرخگذاری تاسیسات گردشگری مصوب 1394 برای فعالیت در حوزه گردشگری دریافت نکردهاند، با رعایت شرایط زیر و به یکی از طرق زیر یا هردو توامان، میتوانند به شکل قانونی در این عرصه فعالیت نمایند:
1-1. سامانه الکترونیکی اطلاع رسانی و بازاریابی خدمات سیاحتی و گردشگری که از این پس سامانههای معرفی و بازاریابی الکترونیکی خوانده میشود. تبصره: در صورتیکه قصد اطلاع رسانی جاذبه های مختلف گردشگری و بازاریابی فراتر از بستههای سفر را داشته باشند باید حسب مورد تاییدیه دفتر بازاریابی و تبلیغات گردشگری سازمان را به همراه مدارک در سامانه ثبت نمایند.
1-2. سامانه الکترونیکی عرضه و فروش خدمات سیاحتی و گردشگری که از این پس سامانه فروش الکترونیک خوانده می شود.
ماده 2) مسئولیت تائید صلاحیت فنی و تخصصی متقاضیان فعالیت در فضای مجازی بر عهده مدیرکل استان است.
ماده 3) شرایط کلی و مدارک لازم
1-3. ثبت اطلاعات متقاضی در سامانه tnamad.ichto.ir تبصره: متقاضیان بند 1-1 می توانند در قالب حقیقی و حقوقی و متقاضیان بند2-1 منحصرا در قالب شخصیت حقوقی اطلاعات خود را در سامانه ثبت نمایند.
2-3. معرفی نام پایگاه و ارائه مدارک ثبت پایگاه اینترنتی.
3-3. معرفی فردی به عنوان مدیر فنی گردشگری پایگاه اینترنتی از میان دارندگان مجوز مدیریت فنی بند «ب» دفاتر خدمات مسافرتی وگردشگری صادره از سازمان.
4-3. معرفی آدرس دفتر یا محل فیزیکی برای پشتیبانی فعالیت الکترونیکی (ارائه تصویر سند مالکیت یا اجارهنامه محل به همراه تلفن ثابت).
5-3. سپردن ضمانتنامه بانکی حسن انجامکار به مبلغ پانصد میلیون ریال مطابق با بخشنامه مربوطه و امضای تعهدنامه انضباطی مربوطه پس از تائید صلاحیت تخصصی. تبصره: متقاضیان بند 1-1، نیازی به سپردن ضمانتنامه ندارند.
6-3. ارائه گواهی صلاحیت فردی و عدم سوءپیشینه کیفری.
7-3. ارائه تصویر قرارداد منعقده با تورگردانان، دفاتر خدمات مسافرتی وگردشگری و یا بهرهبرداران سایر تاسیسات گردشگری. تبصره:کلیه مدارک متقاضیان پس از بررسی و تکمیل در ادارات کل استانی با تائید مدیرکل و از طریق سامانه جهت تائید نهایی و اخذ نماد اطمینان به اداره کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری ارسال خواهد شد.
ماده 4) گواهینامه ارائه خدمات گردشگری در فضای مجازی در فرمت مصوب موجود در سامانه پس از تائید اداره کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری، از سوی اداره کل استان صادر میگردد. تبصره: اداره کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری پس از دریافت نسخه الکترونیکی گواهینامه صادره، اقدام لازم را جهت معرفی متقاضی به مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صنعت ، معدن و تجارت برای دریافت نماد اعتماد انجام خواهد داد.
ماده 5) سامانههای بازاریابی و فروش الکترونیک باید نام و مراحل ثبت پایگاه اینترنتی خود را براساس دستورالعمل تعیین نام تاسیسات گردشگری و ثبت شرکتها انجام دهند. استفاده از عنوان و نامهای پیشینه دار یا تکراری برای سامانه اینترنتی، مجاز نمیباشد.
ماده 6) سامانههای فروش الکترونیکی و بازاریابی مجاز به تهیه بسته سفر و یا اجرای گشت نمیباشند.
ماده 7) دارنده مجوز مکلف به صدور و ارسال قراردادهای صادره با دفاتر و شرکت های طرف قرارداد برای گردشگران از طریق پایگاه اینترنتی خود میباشد.
ماده 8) سامانه فروش الکترونیک مکلف است بستههای ارائه شده را با مشخص نمودن مجریان، زمان اجرای گشت، نرخ گشت، وسیله حمل ونقل و سایر اطلاعات، شرایط، ضوابط و دستورالعملهای مرتبط را بر روی پایگاه اینترنتی خود درج نماید.
ماده 9) اختلافات و شکایات رسیده از دارندگان مجوز موضوع این شیوهنامه، از سوی اداره کل استان بر اساس آئیننامهها و مقررات متناظر و مصرح در ماده یک همین شیوهنامه مورد بررسی و رسیدگی قرار میگیرد.
ماده 10) اعتبار مجوزهای صادره به مدت یکسال بوده، پس از آن و در صورت تائید عملکرد برای مدت مشابه قابل تمدید است.
ماده 11) دارندگان مجوز به منظور پاسخگوئی به مشتریان مکلف به ارائه خدمات 24 ساعته برخط می باشند.
ماده 12) این شیوه نامه در دوازده ماده، نه بند و پنج تبصره تهیه و تنظیم گردیده است که از تاریخ ابلاغ لازم الاجرا می باشد.
با توجه به دستورالعمل نظارت بر فعالیت و کسب و کارهای اینترنتی مصوب 1392/5/22 کمیته نظارت کسب و کارهای اینترنتی مرکز توسعه تجارت الکترونیک در چارچوب دستورالعمل ارائه خدمات مسافرتی در فضای مجازی و سایر قوانین و مقررات ابلاغی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری،متعهد می گردم در صورت بروز هرگونه تخلف در فضای مجازی و همچنین ایجاد خسارت به گردشگران اعم از افراد حقیقی و حقوقی پاسخگوی سازمان می باشم.در غیر این صورت سازمان و مراجع ذیصلاح می توانند طبق ضوابط و مقررات جاری،در خصوص لغو گواهینامه ارائه خدمات گردشگری در فضای مجازی اینجانب اقدام نمایند.
در صورتی که شما متقاضی گواهی حقوقی می باشید الزاما باید نوع درخواست را حقوقی انتخاب کنید و در صورتی که متقاضی گواهی حقیقی می باشید باید نوع درخواست را حقیقی انتخاب نمایید.
![ثبت نام نماد اطمینان گردشگری مجازی ثبت نام نماد اطمینان گردشگری مجازی](/Upload/Public/Content/Images/1396/07/08/0906510258.jpg)