ماهان شبکه ایرانیان

تجمیع همه کارت‌های شهروندی، بدون کارت‌های بانکی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان نمود که طرح تجمیع کار‌ت‌های شهروندی شامل کارت‌هایی نظیر کارت ملی، سلامت، گواهینامه، پایان خدمت و

تجمیع همه کارت‌های شهروندی، بدون کارت‌های بانکی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان نمود که طرح تجمیع کار‌ت‌های شهروندی شامل کارت‌هایی نظیر کارت ملی، سلامت، گواهینامه، پایان خدمت و... می‌شود. پیش از این گمان می‌رفت که کارت‌های بانکی نیز در این پروسه گنجانده خواهند شد اما بر اساس اظهار نظر اخیر وزیر، نباید در آینده‌ای نزدیک انتظار رخ دادن چنین اتفاقی را داشت و فرآیند کارت‌های هوشمند، بدون وجود کارت‌های بانکی کلید می‌خورد.

خداحافظی با طرح تجمیع کارت‌های دولتی با بانکی

«محمدجواد آذری جهرمی» معتقد است که این پیشنهاد که چندی پیش از سوی خودش مطرح شد با برداشت‌های متفاوتی مواجه شده است. وی در این زمینه خاطر نشان نمود:

«به طور حتم تجمیع همه کارت‌های شهروندان اعم از کارت بانکی و کارت های دولتی موضوع مورد نظر نیست چراکه تجمیع بیش از 30 میلیون کارت بانکی و چندین میلیون کارت دولتی در یک کارت امکان پذیر نیست و از ابتدای پیشنهاد ما هم چنین موضوعی مد نظر نبود و برخی برداشت ها درباره این طرح نادرست بود.»

ماهیت کارت‌های بانکی و دولتی متفاوت است

نظرات متفاوتی پیرامون امکان تجمیع همه کارت‌های شهروندی و بانکی در یک کارت هوشمند مطرح است. برخی موافق آن بوده اما عملی شدن آن را دشوار تلقی می کنند، در مقابل اغلب معتقدند اجرای این طرح محال است. «علی ایرانی»، کارشناس حوزه بانکداری الکترونیک در این باره به دیجیاتو می‌گوید:

«درست است که از لحاظ فنی هیچ عملیاتی نشدنی نیست اما فرآیندهای صورت گرفته روی این دو نوع کارت دو تفاوت مشخص دارند. در کارت‌های شهروندی، فرآیند وابسته به یک سازمان و نهاد مشخص است اما کارت‌های بانکی وابسته به متولیان و صادرکنندگان آنان است. از سوی دیگر خدمات کارت‌های شهروندی عملیات روزانه‌ای ندارند ولی در طول ساعات روز، فعالیت‌های بسیاری اعم از خرید یا انتقال با کارت های بانکی انجام می‌شود. پس از آنجایی که این دو نوع کارت از سرویس دهنده و ماهیت سرویس متفاوتی بهره می‌برند، نمی‌توان‌ آنها را به راحتی ترکیب نمود.»

این طرح حداقل یک سال زمان نیاز دارد

وی عنوان نمود که در ابتدا باید تولید کارت و اطلاعات را از یکدیگر جدا کنیم و داده‌های موجود روی کارت‌های مختلف را از طریق یک سرویس امن به مرکزی مانند پیشخوان‌های دولتی منتقل نماییم تا طبق یک فرمت و استانداردی واحد ذخیره شوند. با این اتفاق پیشخوان‌ها تبدیل به نهاد مسئول در زمینه کارت خدمات شهروندی شده و عملاً روند فعالیت در این حوزه را سریع کرده و آن را آسان می‌کنند. برای مثال دیگر لازم نخواهد بود که برای دریافت کارت المثنی به تمام نهادهای متولی مراجعه کرد و پیشخوان می‌توانند با استعلام کد ملی فرد اقدام به صدور کارت مشترک شهروندی کنند.

ایرانی فرآیندهای ذکر شده را امری زمان بر تلقی نمود و گفت:

«ابتدا باید استانداردی واحد برای ذخیره اطلاعات هوشمند یک شخص تعریف شود که این مهم می‌تواند با دعوت از خبرگان این امر صورت پذیرد و حدود 6 ماه زمان خواهد برد. بعد از طراحی یک فرمت یکسان برای ذخیره اطلاعات، 6 ماه طول خواهد کشید که نهادهای مربوطه سیستم تهیه داده‌های خود را با فرمت واحد تطبیق دهند. اگر در موازات انجام عملیات مذکور، دولت اطلاع رسانی کاملی در رابطه‌ی معرفی و جا انداختن سرویس‌های مشترک نماید، برای بهره برداری از طرح تجمیع کارت‌های هوشمند حداقل به یکسال زمان نیاز داریم .»

این کارشناس معتقد است اگر تمام نهاد‌ها و سازمان‌های مربوطه دست به دست یکدیگر دهند تجمیع کارت‌های هوشمند شهروندی عملی امکان پذیر خواهد بود و در آینده ای نزدیک از خدمات این طرح بهرمند خواهیم شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان