خانه موزه انتظامی تهران، یکی از خانههای زیبا و منحصربهفردی است که در منطقه قیطریه پایتخت واقع شده است. ساختمانی با مساحتی برابر با 451 مترمربع که در بلوار مشهور اندرزگو قرار دارد. خانهای که همانطور که از نامش پیداست روزگاری محل زندگی استاد عزتالله انتظامی بازیگر نامآور و پیشکسوت سینمای ایران بوده است. آقای بازیگر سینمای ایران که وی را آقای خاص نیز مینامند. کسی که با بازی در فیلم مشهور گاو ساخته کارگردان بنام ایران آقای داریوش مهرجویی در میان مردم شناخته شد. بازیهای وی در فیلمهایی همچون چهل سالگی، هزاردستان و اجارهنشینان هرگز از خاطرهها پاک نمیشود. این افتخاری است برای مردم و هنر هفتم یعنی سینما که آقای انتظامی به جای تبدیل خانهاش به برجی سربه آسمان ساییده در دل شهر تهران، تصمیم به تبدیل آن به موزه و تماشاخانهای برای مردم و اهالی گرفتهاند. جایی که روزگاری محل حضور بزرگانی همچون جمشید مشایخی، علی حاتمی و بسیاری دیگر از چهرههای ماندگار سینمای ایران بوده که با شاهکارهای خود در دل من جای دارند. باید بدانید که عملیات اجرایی این خانه از اسفند ماه سال 1391 هجری شمسی آغاز و در نیمه دوم اردیبهشت سال 1392 به اتمام رسید.
با باز کردن درب چوبی حیاط این خانه، زیباییهایی فوقالعاده را مشاهده میکنید. دیوارهای آجری و گیاهان سرسبزی که بر دل این دیوارها خودنمایی میکنند، تنها بخشی از جذابیتهای این حیاط به شمار میروند. با ورود به ساختمان اصلی، تابلویی بر روی دیوار نظرتان را به خود جلب میکند. تابلویی که با خط خود جناب استاد بر روی آن متن زیبایی با این مضمون نوشته شده است. ” چندی پیش اینجا خانه من بود، اما اکنون خانه همه عاشقان صحنه و نمایش است، خانهام آباد است، خانهام نورانی است، چون شما اینجایید، 27/3/93 عزت الله انتظامی”. سپس، پوستر نمایشهایی به اجرا شده بعد از انقلاب اسلامی در تئاتر شهر نظرتان را به خود جلب میکنند. این پوسترهای زیبا را زمانی از تئاتر شهر به امانت گرفته بودند و اکنون در سایزهایی کوچکتر در معرض بازدید عموم قرار دادهاند. با گذر از این پوسترها، چشمتان به تندیسها و جوایز استاد انتظامی میافتد که با دیدن آنها به وجود چنین فردی در سینمای ایران افتخار میکنید. بخشی دیگر از این خانه، مجسمههایی زیبا و متعددی از علی نصیریان، جمیله شیخی، محمدعلی کشاورز و جمشید مشایخی را در خود جای داده است.
قسمت جذاب دیگر خانه موزه انتظامی، اتاق شهر فرنگ میباشد. اتاقی که دوربینهای مخصوصی همانند دریچههای شهر فرنگی در آن تعبیه شده است. از این دریچهها، میتوانید فیلمهای 3 تا 7 دقیقهای را مشاهده کرده و لذت ببرید. نام بزرگان و پیشکسوتان مشهور سینمای ایران بر روی یکی از دیوارهای این اتاق به چشم میخورند. دیواری دیگر نیز اسامی کاراکترهای نمایشی همچون معین البکاء، شاه سلیم و غیره را در خود جای داده است.
اتاق دیگر این موزه، تماشاگه زمان نام دارد. در این مکان، مجسمههایی زیبا از فخری خوروش، جعفر والی، پرویز فنیزاده، عزتالله انتظامی و استاد درگذشته داوود رشیدی را مشاهده میکنید. در این اتاق، صندلیهای سفید رنگ و یک صحنه تئاتر را نیز میبینید. بر روی دیواری دیگر، عکسهایی زیبا از استاد انتظامی به معرض نمایش درآمده است. تالار نامآوران یکی از جذابترین بخشهای این خانه به شمار میرود. شاید این موضوع به خاطر وجود مجسمهای از استاد انتظامی با حالتی خوشآمد گویانه در جلو درب ورودی میباشد.
شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که کافیشاپی بینظیر و دوستداشتنی نیز در دل این خانه وجود دارد. مکانی دنج و آرام که مدیریت آن بر عهده سرکار خانم گلنوش انتظامی دختر نوازنده و موسیقیدان برجسته ایرانی آقای مجید انتظامی بر عهده دارند. کافهای که از صبح تا شب پذیرای مهمانان زیادی از سرتاسر تهران بزرگ میباشد.
خانه موزه انتظامی تهران، یکی از جالبترین و زیباترین خانههای قدیمی واقع در این شهر بوده که مکانی بینظیر برای علاقمندان به سینمای ایران علیالخصوص جناب آقای انتظامی می باشد. بنابراین، حتماٌ سری به این خانه بیهمتا بزنید.