به گزارش خبرگزاری مهر، سید علی کاشفی خوانساری با بیان اینکه مهم ترین مساله در مواجهه با جشنوارهای مانند کتاب برتر کودک و نوجوان هویت داشتن آن است، عنوان کرد: ما در طول سال جشنوارههای مختلفی در زمینه کتاب های کودک و نوجوان داریم که معمولا هم ترکیب ثابتی از داوران در آن رای میدهند در حالی که در همه جای دنیا رسم بر این قرار است که افرادی جز نویسنده هم در پروسه انتخاب کتاب برتر یک جشنواره حاضر میشوند و این اتفاقی است که به صورت هوشمندانه در جشنواره کتاب برتر در حال رخ دادن است.
وی در ادامه گفت: باید بدانیم در هر جشنواره از جمله رویدادی مانند انتخاب کتاب برتر کودک و نوجوان به طور مشخص چه هدفی داریم و تصمیم داریم چه چیزی را احصا کنیم. به باور من مساله مهم و محوری در جشنواره کتاب برتر این مساله است که ما برای انتخاب آثار برگزیده به سراغ ناشران رفتهایم. به نظر من این مساله یک موضوع محوری است و نباید از آن واهمه داشت. من فکر میکنم که این شیوه بدیع انتخاب در جشنواره است که به آن هویت بخشیده است.
وی با استقبال از رویکرد تخصصی حاکم بر جشنواره برای انتخاب برترین آثار گفت: باید هرچیزی که جشنواره را از رویکرد تخصصی خود در انتخاب آثار دور میکند را از آن دور کرد. به باور من میشود در سالهای آینده حتی کمیت گروههای داوری را برای جشنواره افزایش داد و شاخههای تخصصی بیشتری را هم به جریان داوری برای این رویداد اضافه کرد اما وضعیت موجود نیز قابل قبول است.
کاشفی در همین زمینه گفت: موضوع شعر و داستان درصد اندکی از آثار تولید شده برای مخاطبان کودک و نوجوان را در دنیا شکل میدهد. امروزه موضوعاتی مانند ورزش، جغرافیا، تغذیه، فیزیک و... اهمیت کمتری نسبت به داستان و شعر ندارد باید جشنواره را به سمتی برد تا این بخشها و موضوعات تخصصی به صورت مستقل بتواند در جشنواره مورد داوری قرار بگیرد.
وی همچنین تاکید کرد: باید گروهها و موضوعاتی که در مقابل ادبیات داستانی و شعر شانس دیدهشدن پیدا نمیکنند را به صورت مستقل دید و مورد داوری قرار داد.
نهمین جشنواره کتاب برتر کودک و نوجوان که توسط انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان به طور دوسالانه برگزار می گردد در آذرماه سال جاری با همکاری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین شرکت پنتر برگزار خواهد شد.