به گزارش ایرنا، کهگیلویه و بویراحمد از معدود استانهای کشور است که بیش از 312 هزار هکتار منطقه حفاظتشده و پارک ملی دارد.
پارک ملی و منطقه حفاظت شده دنا مهمترین منطقه حفاظتی استان است که با وسعتی معادل 93 هزار و 660 هکتار دارای 155 گونه جانوری پرنده، 24 گونه جانوری پستاندار، 20 گونه آبزی و 39 خزنده است.
منطقه حفاظت شده خاییز در شهرستان کهگیلویه و هم مرز با شهرستان بهبهان در استان خوزستان با مساحتی افزون بر 33 هزار و 385 هکتار در سال 77 توسط شورای عالی حفاظت محیط زیست در ردیف مناطق حفاظت شده کشور قرار گرفت.
منطقه حفاظت شده خاییز یکی از مناطق با طبیعت گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد است که از مهمترین زیستگاههای کل و بز وحشی استان محسوب میشود.
منطقه حفاظت شده کوه خامی، با مساحت 25 هزار و 671 هزار هکتار در 30 کیلومتری در شمال شرق دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است
منطقه حفاظت شده کوه دیل با مساحت 10374 هکتار در شهرستان گچساران آب و هوای معتدل کوهستانی دارد.
این منطقه با پوشش گیاهی مناسب دارای گونههای جانوری مانند بز و پازن، قوچ و میش، خرس قهوهای، پلنگ، سمور سنگی، گرگ، خرگوش، گراز، کبک، تیهو، جغد و بحری است.
منطقه حفاظت شده تنگ سولک به وسعت 2 هزار و 428 هکتار به عنوان منطقه حفاظت شده جنگلی تنگ سولک در شهرستان بهمئی و در ضلع جنوب غربی استان کهگیلویه وبویر احمد قرار دارد.
منطقه حفاظت شده کوه سیوک نرم آب با قابلیت های ارزشمند گیاهی و جانوری و وجود چشماندازهای طبیعی با 12 هزار و 858 هکتار وسعت در شهرستان دنا قرار دارد.
کهگیلویه و بویراحمد با حدود 16 هزار کیلومتر مربع وسعت و 713 هزار نفر جمعیت، یک درصد جمعیت و وسعت ایران را در اختیار دارد.
سید اسدالله هاشمی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مطالعات طرح جامع در منطقه دنا به پایان رسیده و در دنای شرقی نیز رو به اتمام است.
وی بیان کرد: مطالعات به زودی درمنطقهی خاییز، خامی، کوه سرخ، دیل، تنگ سولک و سیوک به زودی نیز آغاز میشود.
وی افزود: تفکیک مناطق گردشگری، شکار ممنوع، شناسایی مناطق امن، جلوگیری از تعرض انسانی به مناطق ممنوعه و کاهش اثرات پیرامونی روستاهای مجاور این مناطق از اهداف طرح مدیرت جامع مراقبت از مناطق حفاظت شدهی استان است.
وی بیان کرد: با تصویب طرحی در یک دورهی پنج ساله از گونهی خرس حمایت خواهد شد.