خبرگزاری ایرنا: رکس تیلرسون که برای شرکت در نشست شورای وزیران سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) به وین آمده است، در یک کنفرانس خبری گفت: رئیس جمهوری آمریکا صرفا اراده مردم آمریکا را اجرا کرده است؛ واقعیت این است که دولت اسراییل، دادگاه ها و دفتر نخست وزیری همه در اورشلیم (قدس) هستند و بنابراین تصمیم صرفا به رسمیت شناختن واقعیت موجود است.
وی در ارتباط با انتقال سفارت آمریکا به قدس گفت: رئیس جمهوری به من و وزارت امور خارجه دستور داده که فرایند انتقال سفارت را آغاز کنیم؛ این کار را با سرعت انجام نخواهیم داد؛ باید مکان احداث ساختمان را تامین کنیم، طرح و نقشه ساختمانی را تهیه و ساختمان را احداث کنیم و اینها یک شبه انجام نخواهد شد، بنابراین واقعیت این است که الان نسبت به قبل چیزی تغییر نکرده جز اینکه قانون سال 1995 اجرا شده است.
تیلرسون افزود: رئیس جمهوری (ترامپ) همچنین اعتقاد محکم ما مبنی بر حفظ وضعیت موجود اماکن مقدس و همچنین حمایت از راه حل تاسیس کشور را مورد تاکید قرار داد و همچنین در ارتباط با وضعیت نهایی اورشلیم (قدس) گفت که این چیزی است که طرف ها باید درباره آن مذاکره کنند.
وی افزود: بنابراین این مساله ای مربوط به قانون آمریکا و تصمیم آمریکا است و هر کشوری حق دارد درباره سفارت خود در اسرائیل تصمیم بگیرد.
پاین اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا در حالی است که تصمیم ترامپ در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی با واکنش منفی بسیاری از کشورهای جهان و کارشناسان سیاسی حتی در خود آمریکا رو به رو شده است.
ترامپ در سخنرانی روز چهارشنبه خود در کاخ سفید با اعلام اینکه بیت المقدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت می شناسد، گفت: از وزارت خارجه می خواهم که آماده شود تا انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس را آغاز کند. رئیس جمهوری آمریکا سپس فرمان اجرایی شناسایی بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی را امضا کرد.
شهر قدس که مسجدالاقصی نخستین قبله مسلمانان را در خود جای داده بخش جدایی ناپذیر فلسطین بوده و یکی از مهمترین اماکن سه گانه مقدس اسلامی به شمار می آید و از جایگاه و اهمیت ویژه ای نزد مسلمانان برخوردار است. قدس شرقی از نظر قطعنامه های سازمان ملل اراضی اشغال شده محسوب می گردد، اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن این شهر بعنوان پایتخت رژیم اشغالگر قدس نقض آشکار قطعنامه های بین المللی است.
شورای امنیت سازمان ملل در دسامبر سال میلادی گذشته قطعنامه ای تصویب و تاکید کرد که «هیچ تغییری در مرزهای قبل از چهارم ژوئن 1967 از جمله در رابطه با بیت المقدس به رسمیت شناخته نخواهد شد، مگر اینکه طرف ها در مذاکرات بر سر آن به توافق برسند».
از سال 1995 میلادی که کنگره آمریکا قانونی برای انتقال سفارت این کشور در تل آویو وضع کرد، همه رئیسان جمهوری آمریکا هر 6 ماه یک بار اجرای این قانون را به مدت 6 ماه به تعویق انداخته اند. ترامپ ادعا کرد که اعلام قدس به عنوان پایتخت اسرائیل به نفع عملیات صلح خاورمیانه است.