ماهان شبکه ایرانیان

پول واحد اروپایی از ۵ هزار تومان عبور کرد

مرزشکنی «دلار» و «یورو» در یک روز

روز شنبه، یورو مرز ۵ هزار تومانی را شکست و دلار از سطح ۴ هزار و ۱۵۰ تومان عبور کرد. در اولین روز هفته، یورو با ۲۳ تومان افزایش به قیمت ۵ هزار و ۳ تومان و دلار با ۱۶ تومان رشد به بهای ۴ هزار و ۱۵۲ تومان رسید

مرزشکنی «دلار» و «یورو» در یک روز

به گزارش اقتصادنیوز ، به گفته فعالان، تقویت یورو در برابر دلار در بازارهای جهانی یکی از عوامل رشد ارز اروپایی بود. البته عده دیگری باور داشتند، رشد این ارز را باید بیشتر از عوامل جهانی به متغیرهای بازار داخلی نسبت داد. به باور آنها، کاهش عرضه و افزایش تقاضای تجاری در روزهای پایانی سال میلادی دو عامل مهم اثرگذار در شکست مرز 5 هزار تومانی بودند.

شکست مرز روانی 4 هزار و 150 تومانی دلار نیز مانند یورو بیش از هر موضوعی به افزایش تقاضای معامله‌گران در آستانه پایان سال میلادی نسبت داده شد. این در حالی بود که عده‌ای نیز انتظارات فنی معامله‌گران و تحرکات بازیگران فردایی را در رشد قیمت موثر دانستند.

افزایش قیمت دلار زمینه‌ساز رشد قیمت سکه نیز شد. روز شنبه، سکه تمام بهار آزادی با 5 هزار تومان افزایش به قیمت یک میلیون و 387 هزار تومان رسید. البته برخی فعالان نیز باور داشتند، اتفاقات رخ‌داده در حراج سکه در رشد قیمت اثرگذار بود. به گفته آنها، معاملات انجام شده در حراج عموما تا نزدیک ساعت 4 بعدازظهر نزدیک به قیمت بازار بود. در این شرایط، مقاومت قیمتی در حراج سکه به معامله‌گران بازار سیگنال افزایشی داد. دلایل متفاوتی برای خریدهای با قیمت بالا در حراج سکه عنوان شد. برخی بیشتر ناآگاهی متقاضیان را موثر دانستند، حال آنکه عده دیگری قیمت‌های بالای خرید حراج سکه را تلاشی برای کسب سود در معاملات آتی بازار می‌دانستند.

ناآگاهی متقاضیان بیشتر مربوط به مردم عادی بود که بدون محاسبه مالیات ارزش افزوده یا اطلاع از قیمت‌های بازار اقدام به خرید در قیمت‌های بالا می‌کردند. این در حالی است که از نظر فعالان، تحرکات آتی‌بازان در حراج نقدی سکه به‌طور کلی متفاوت بود. به گفته آنها، معامله‌گران آتی با بالا نگه داشتن خریدهای سکه در حراج موجب می‌شوند که قیمت سکه نقدی بالاتر برود. با بالا رفتن قیمت سکه نقدی، سطوح قیمت در معاملات آتی و فیوچر نیز بالا می‌رود.

حتی عده‌ای اعتقاد داشتند که هر هزار تومان افزایش سکه نقدی اثر چند برابری در بازار آتی دارد. در واقع می‌توان گفت، هم‌اکنون عده‌ای از معامله‌گران بازار باور دارند، رابطه‌ای بین سه دسته از معاملات در بازار سکه وجود دارد. به این ترتیب که معامله‌گران با بالا بردن قیمت در حراجی سکه، قیمت‌های بازار نقدی را بالا می‌برند و به تبع آن قیمت در بازار آتی نیز رشد می‌کند.

کمبود یورو

روز گذشته، کمتر معامله‌گری در بازار حاضر بود به فروش یورو بپردازد. در اولین روز هفته، ارز اروپایی معاملات خود را با قیمت 4 هزار و 993 تومان آغاز کرد که افزایشی 13 تومانی نسبت به قیمت بسته‌شده روز پنج‌شنبه داشت. به گفته فعالان، افزایش ابتدای روز یورو موجب شده بود که کمتر معامله‌گری تمایل به فروش ارز داشته باشد. حتی تقاضای5 یا 10 هزار تایی نیز در مقاطعی در بازار با پاسخ عرضه‌کننده مواجه نمی‌شد. عده‌ای باور داشتند، بالا رفتن نسبی هیجان در معاملات دلار موجب شده بود که یوروبازان نیز سعی کنند با احتکار ارز قیمت دارایی خود را بالا ببرند. در این میان، صرافی‌ها حدود ساعت 12 ظهر قیمت 5 هزار تومانی را بر تابلوهای خود درج کردند، این در حالی بود که قیمت این ارز درحجم عمده همچنان زیر مرز یادشده قرار داشت. حدود ساعت 2 ظهر زمانی که دلار از مرز 4 هزار و 150 تومان عبور کرد، قیمت یورو نیز در حجم عمده مرز 5 هزار تومانی شکست.

این مرزشکنی در شرایطی صورت گرفت که با محاسبه قیمت دلار در بازار داخلی و نرخ برابری یورو به دلار در بازارهای جهانی، ارزش ارز اروپایی در بازار داخلی بالای 4 هزار و 950 تومان نبود. در واقع روز شنبه قیمت یورو در پاساژ افشار تا حدی حباب داشت و ممکن است تحت تاثیر آن قیمت در روزهای آینده کمی افت کند. به گفته فعالان، بازارساز می‌تواند در روزهای آینده با عرضه متناسب یورو مانع از اثرگذاری دلالان شود تا آنها نتوانند با کمبود ارز موجود در بازار نوسان‌گیری کنند و حباب قیمت یورو را بالاتر ببرند.

نیمه نوسانی‌تر دلار

روز گذشته، دلار در نیمه ابتدایی روز نوسان چندانی نداشت، ولی از نزدیکی ساعت 2 بعدازظهر دامنه نوسان بیشتر شد. در اولین روز هفته، شاخص بازار ارز معاملات خود را با قیمت 4 هزار و 143 تومان آغاز کرد که افزایشی7 تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز پنج‌شنبه داشت. در واقع، دلار در ابتدای روز بدون نوسان و معامله خاصی 7 تومان بالاتر از نرخ انتهای هفته باز شد. پس از این بازار نشانه افزایشی خاصی از خود نشان نداد و قیمت تا ساعت 1:30 ظهر، در دامنه‌ای بسیار محدود نوسان کرد. با این حال از این ساعت قیمت در مسیر رشد بیشتری قرار گرفت و حتی پس از ساعت 2 بعدازظهر از مرز 4 هزار و 150 تومان عبور کرد. برخی فعالان بازار ارز، افزایش تقاضای ارزی شرکت‌ها و افراد برای تسویه معاملات خود پیش از پایان سال میلادی را عامل اصلی تحریک قیمت دانستند.

عده‌ای نیز اعتقاد داشتند تقاضای تجاری در سال جاری افزایش پیدا کرده و به تبع آن قیمت را تحت تاثیر قرار داده است. آنها منفی شدن تراز تجاری کشور را نشانه‌ای دال بر تایید مدعای خود دانستند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، واردات کشور در 8 ماه ابتدایی سال بالای 17 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است، حال آنکه صادرات کشور در همین بازه حدود یک درصد افت کرده است. در این شرایط، بالا رفتن واردات عامل اصلی منفی شدن تراز تجاری بوده است.

در حالی که عده‌ای افزایش تقاضا برای واردات را یکی از عوامل اصلی افزایش قیمت دلار دانسته‌اند، گروه دیگری بیشتر به عوامل درونی بازار اشاره کرده‌اند. به گفته فعالان، روز شنبه تحرکات معامله‌گران آتی یکی از عوامل اثرگذار در انتظار بازیگران نقدی بازار بود. از نظر آنها، عده‌ای از معامله‌گران فنی بازار، با توجه به روند قیمت در آذر 2 سال اخیر خریدهای خود را در روزهای اخیر بالا برده‌اند و امیدوارند قیمت در روزهای آتی رشد بیشتری را تجربه کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان