چه پس از پایان یک رابطه عاشقانه، چه در دوری از خانواده یا دوستان و چه کاملا بی‌ دلیل و دوره ای، ممکن است احساس تنهایی‌ را تجربه کنیم. احساسی‌ که سبب افسردگی، بی‌ انگیزگی و منفعل شدن افراد می‌‌گردد. در این مطلب می‌توانید راهکارهای سالمی که در چنین دورانی می‌‌توانند مفید باشند را بخوانید.

1. قبل از رسیدن چنین روزهایی، لیست خود را آماده کنید

متخصص و مشاور خانواده لیزا می‌‌گوید: من به پیشگیری بهتر از درمان است کاملا معتقد هستم. نباید چنین تصور کنیم که تنهایی‌ هیچوقت به سراغ ما نخواهد آمد. بنابراین توصیه می‌‌کنم که وقتی‌ کاملا سرحال و راضی‌ از روند زندگی‌ هستید، لیستی برای روزهای تنهایی‌ احتمالی‌ تهیه کنید. بدانید که چه فعالیت‌هایی‌ می‌‌توانند شما را شاد کنند. مطمئن باشید در چنین شرایطی نیاز به انگیزه بسیار بالایی‌ خواهید داشت و داشتن چند راهکار کلیدی، می‌‌تواند شما را کمک کند.

2. داستان‌ها را دنبال کنید

یکی‌ دیگر از روش‌هایی‌ که روانشناسان برای چنین دورانی پیشنهاد می‌‌کنند، خواندن یا شنیدن داستان‌های حقیقی‌ از افراد مختلف است. چه در قالب کتاب، چه فیلم و کاملا شنیداری، دنبال کردن داستان‌های مختلف باعث برقراری ارتباط روحی با دیگران و تغییر نسبی‌ زاویه دیدمان در دوران تنهایی‌ می‌‌شود.

3. داوطلب شوید

حس تنهایی‌، انزوا، افسردگی، منفی‌ گرایی و گوشه گیری را به دنبال دارد. در چنین شرایطی حس مفید بودن یکی‌ از مهمترین عوامل بهبودی است. در امور خیریه شریک شوید، یا داوطلبانه به افراد نیازمند کمک کنید. مراقبت از فردی سالخورده یا بیمار، توجه و نگهداری از کودکان، آموزش و تدریس رایگان... همه و همه می‌‌توانند احساس مفید بودن را تقویت کنند.

4. خلاقیت را به کار ببندید

یکی‌ از آزاردهنده‌ترین حس‌های دوران تنهایی‌، پوچی و بی‌ انگیزگی است. برای مقابله می‌‌توان درگیر هر نوع خلاقیتی شد؛ مثلا هنر‌های دستی‌، نقّاشی و دیگر هنر‌های تجسمی، عکاسی و... . با خلق هر چیزی، یک قدم از احساس پوچی فاصله خواهید گرفت.

5. مدیتیشن را تمرین کنید

روانشناسان نه تنها در دوران سخت، بلکه برای روزمره هر فردی نیز مدیتیشن را توصیه می‌‌کنند. یکی‌ از مهم‌ترین نتایج آن، برقراری ارتباطی‌ عمیق تر بین مغز، احساسات و روح است. جهت دهی به افکار و منطق از طریق کنترل احساس و هیجانات. به صدای درون خود گوش کنید و سعی‌ کنید با متمرکز کردن تمام انرژی خود در مغزتان، ظرف مدت کوتاهی دوران سخت تنهایی‌ را پشت سر بگذارید.

6. در فعالیت‌هایی‌ گروهی شرکت کنید

نیاز به گفتن تاثیر ورزش و فعالیت بدنی در برقراری تعادل بین جسم و ذهن نمی‌‌بینیم. اما در زمان‌هایی‌ که حس تنهایی‌ ما را مجال نمی‌‌دهد، بهتر است به جای تحرک انفرادی، در کلاس‌های دست جمعی یا گروه‌های ورزشی فعال عضو شویم. به گفت دکتر مک کردی، اولین نتیجه مثبت تحرک به صورت جمعی، خروج از بمباران فکری و تهاجم افکار منفی‌ به مغزمان است.

7. با اطرافیان زمان بیشتری را سپری کنید

هرچند که تمایل هر فردی در زمان‌هایی‌ که مبتلا به تنهایی‌ مزمن است، گوشه گیری و ازواست، اما اگر دوست یا عضوی نزدیک از خانواده را داشته باشیم که بتوانیم در کنار او احساس راحتی‌ و آرامش کنیم، بهتر است هرچه بیشتر با او زمان بگذرانیم.

و در نهایت:

8. مشاوره و کمک حرفه‌ای بگیرید

گاهی‌ اوقات یک دوره کوتاه تنهایی‌، ممکن است به اختلال یا یک بیماری روحی مزمن بدل شود. چنانچه مدتی‌ طولانی با این مشکل دست و پنجه نرم کرده و قادر به بهبود از طریق درمان شخصی‌ نبودید، حتما به یک مشاور یا روانشناس حرفه‌ای مراجعه و برای درمان اقدام کنید.