به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، سرهنگ جواد جهانشیری رئیس پلیس فتا استان خراسان رضوی اظهار داشت: متهم سابقهدار که پس از آزادی از زندان با اغفال دوستان قدیمی خود یک باند سرقت سایبری تشکیل داده بود با اولین برداشت به دام پلیس فتا افتاد.
وی در تشریح این پرونده افزود: سارق سابقهدار با اغفال آبدارچی و متصدی یکی از شعب موسسه مالی و اعتباری که از دوستان سابق وی بودند به همراه همدست دیگرش قصد داشت با شگرد حسابهای اینترنتی متمرکز و سو استفاده از ضعف سیستم بانکداری این موسسه مالی اعتباری که سقفی برای برداشتهای اینترنتی نداشت و سقف انتقال آن نامحدود بود، برداشتهای غیرمجاز با ارقام نجومی را رقم بزنند.
سرهنگ جهانشیری با بیان اینکه اولین برنامه از طرح سرقت اینترنتی این باند شناسایی مشتریان با حسابهای متنوع و ارقام بالا در موسسه بود، گفت: بعد از شناسایی این مشتریان و با کمک متصدی و آبدارچی اغفال شده، هدف بعدی متهمان، دسترسی یافتن به کپی مدارک مشتریان بود. در گام بعدی نیز همدست دیگر این باند با مراجعه به یک شعبه دیگر از این موسسه و اقدام به افتتاح حساب با مدارک سرقت شده خواستار کارت الکترونیک بانکی و خدمات بانکداری اینترنتی میشدند.
رئیس پلیس فتا استان خراسان رضوی ادامه داد: بعد از این مرحله و فعالسازی خدمات اینترنتی و متمرکز شدن حسابهای بانکی این افراد اقدام به خریدهای اینترنتی و برداشت وجه از حساب مشتری میکردند.
وی با بیان اینکه در اولین گام بعد از شناسایی یک مشتری با سپرده 420 میلیون تومانی این برنامه سرقت اجرایی شد، گفت: با توجه به پیچیدگی ابعاد مسأله تیمی از کارشناسان زبده علمی و عملیاتی پلیس فتا مسئول رسیدگی به موضوع شدند و در پی اقدامات صورت گرفته چهار متهم را در این رابطه شناسایی و با تکنیکهای ویژه پلیسی متهمان را دستگیر و به مکان پلیس فتا منتقل نمودند.
سرهنگ جهانشیری با اشاره به اینکه سقف برداشت این موسسه مالی و اعتباری آزاد بود، افزود: موسسات مالی و اعتباری و حتی بانکهای دولتی و خصوصی باید برای برداشتهای اینترنتی خود سقف مجاز بانک مرکزی را رعایت کنند.
وی ادامه داد: همچنین در خصوص به کارگیری نیروی انسانی باید دقت بیشتری صورت گیرد تا علاوه بر به کارگیری نیروهای متخصص، افراد صادق و درستکاری باشند که به راحتی فریب نخورند.
رئیس پلیس فتا استان خراسان رضوی تاکید کرد: موسسات مالی و اعتباری و بانکها باید برای افتتاح حساب حتما اصل مدارک شناسایی متقاضیان را بخواهند و بعد از تطابق و اصل بودن آن و احراز هویت واقعی مشتری برای وی اقدام به افتتاح حساب کنند، به خصوص افرادی که داری حسابهای دیگر در بانک یا موسسه هستند.
سرهنگ جهانشیری همچنین در توصیه به شهروندان گفت: حفظ و نگهداری از مدارک شناسایی جزء موارد الزام آور توسط شهروندان است که باید به خوبی از اصل و کپی مدارک خود مراقبت کنند.
وی به شهروندان توصیه کرد: از اتصال حساب با وجوه زیاد به حساب متمرکز اینترنت بانک و موبایل بانک خودداری کنند. همچنین محدودیت برداشت اینترنتی از حساب را نیز از بانکها بخواهند که اعمال کند. ضمن آن که پیامک بانکی خود را فعال کنند تا از هرگونه برداشت سریعا مطلع شوند.