به گزارش ایسنا، این کتاب به قلم دکتر لُعبت تقوی، دانشیار گروه آلودگیهای محیطزیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران و نگین ناصح، مدرس دانشگاه و دانشجوی سال آخر دوره دکتری آلودگیهای محیط زیست تهران به رشته تحریر درآمده و توسط سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان جنوبی در قالب 300 صفحه و در شمارگان 500 جلد منتشر شده است.
فصل اول این اثر به مفاهیم متنوع حوزه گردشگری همچون عوامل مؤثر در توسعه توریسم و بررسی مشکلات و تنگناهای پیشروی این صنعت، منافع اقتصادی و اجتماعی توریسم، گردشگری پایدار، انواع توریست و ... اشاره میکند.
در فصل دوم، تأثیرات مخرب گردشگری ناپایدار و چگونگی ایجاد انواع آلودگیهای محیط زیست، اعم از آلودگی آب، خاک، هوا، صوت و ... مرتبط با این صنعت مورد تحلیل قرار میگیرد.
فصل سوّم کتاب به تعریف مفاهیم اکوتوریسم و اکوتوریست میپردازد و در ادامه با اشاره به اکوتوریسم پایدار و مؤلفههای جغرافیایی صنعت طبیعتگردی، مهمترین چالشهای پیش رویِ این صنعتِ دوستدار محیط زیست در ایران را بررسی میکند.
در فصل چهارم جنبههای اکولوژیکِ طبیعتگردی مورد مطالعه قرار گرفته و تاثیرات زیستمحیطیِ اکوتوریسم در محیط فیزیکی، بیولوژیکی و اکولوژیکی مطرح میشود.
فصل پنجم جنبههای اکوتوریسم را از دیدگاه اقتصادی تحلیل کرده و مواردی مانند اقتصاد طبیعتگردی، اثرات اقتصادی گردشگری و اکوتوریسم از دیدگاه ساکنانِ بهرهمند، نقش تبلیغات در گردشگری و اکوتوریسم، عرضه و تقاضای طبیعتگردی و در نهایت اکوتوریسم و اشتغال را بحث میکند. فصل پایانی (ششم) به بررسی آثار اجتماعی و فرهنگی اکوتوریسم میپردازد و بر نقش مشارکت مردم بومی در توسعه این صنعت تأکید میکند.
همچنین طبیعتگردیِ فرهنگی، اصول اخلاقی اکوتوریسم، توریسم و اکوتوریسم عشایری، پیامدهای فرهنگی اجتماعی اکوتوریسم در مناطق ساحلی و در پایان، نگاهی اجمالی به اصول اخلاقی صنعت جهانی اکوتوریسم و جایگاه ایران در این عرصه را مورد بحث قرار میدهد.