ماهان شبکه ایرانیان

باغچه خانگی، مراقبت‌ از این نعمت سبز را در گرما جدی بگیرید!

تابستان در موقعیت‌های جغرافیایی متفاوت، چالش‌های مختلفی را پیش روی ما می‌گذارد. ممکن است خیلی گرم، مرطوب و یا خشک و آفتابی باشد

تابستان در موقعیت‌های جغرافیایی متفاوت، چالش‌های مختلفی را پیش روی ما می‌گذارد. ممکن است خیلی گرم، مرطوب و یا خشک و آفتابی باشد. فکر اینکه شاید این تابستان، حشرات، باغ ما را موردتهاجم قرار دهند و یا گیاهان دوست داشتنیمان که برای برخی از آنها سال‌ها زحمت کشیدیم، درگیر بیماری شوند می‌تواند ما را آزار دهد، پس بهتر است بار دیگر لیست کارهایی که باید برای مراقبت از باغچه و باغ در تابستان انجام دهیم را چک کنیم. شاید لازم باشد ابزار باغبانی خود را از انبار بیرون بیاورید!

آبیاری باغچه

آبیاری گیاهان در فصل گرم

مهم‌ترین نکته در تابستان، زمان و نحوه‌ آبیاری است؛ به‌خصوص اگر تابستانِ خشکی باشد. باغچه یا باغ خود را عمیق آبیاری نمایید. سعی کنید آب را روی برگ گیاهان نپاشید، چراکه سبب پوسیدگی و بروز برخی از آفت‌ها می‌شود. مهم‌تر از اینها زمان آبیاری است. بهترین زمان برای آبیاری در این فصل، زمان غروب یا قبل از طلوع خورشید است. آبیاری در ظهر و هنگامی‌که خورشید بالاترین درجه حرارت را دارد به گیاهان ضرر می‌رساند و باعث می‌شود تا حجم زیادی از آب تبخیرگردد. حواستان به جعبه آویزها و گلدان‌های جلوی پنجره و تراس باشد، چراکه خاک آنها زودتر خشک می‌شود، پس بهتر است هر روز یا یک روز در میان، بسته به عمق جعبه یا گلدان، میزان خاک، محل قرارگیری و نوع گل، آنها را آبیاری کنید. به گیاهان باغچه ای جدید خود توجه بیشتری کنید و اطمینان حاصل نمایید که در طول اولین فصل رشدشان دچار کم‌آبی نمی‌شوند.

مطلب مرتبط: ذخیره آب باران در خانه، آبیاری فضای سبز را کم هزینه کنید!

مراقبت باغچه در تابستان

سم‌پاشی بیهوده نکنید

همه حشرات، مخرب نیستند و حتی برخی از آنها برای باغ مفید هم هستند، پس نباید با سم‌پاشی‌های بی‌مورد، تمام حشرات را از بین ببرید. بهتر است مراقب ظهور اولین علائم حمله آفات و بیماری‌ها به‌خصوص شته‌ها که می‌توانند به تمام گیاهان اطراف باغ هم حمله کنند باشید! گل‌های رز حساس به بیماری لکه سیاه، قارچ و زنگ را اسپری کنید و هرگونه لارو حشرات پرنده را از بین ببرید.

نگهداری از حیاط

شستشوی درختان در باغچه خانگی

آلودگی هوا در تابستان باعث می‌شود لایه ضخیمی از دوده، سطح درختان را بپوشاند که این دوده‌ها با لمس برگ درختان نیز مشخص می‌شوند. شست‌و‌شوی درختان به علت جلوگیری از مسدود شدن روزنه‌های آبی و هوایی برگ‌ها باعث افزایش طول عمر درخت و زدودن اثرات آفات گیاهی می‌شود، البته بهتر است شست‌وشوی درختان از بهار آغاز شود و در تابستان به حداکثر برسد. دقت کنید که نباید فشار آب به حدی باشد که موجب ریزش برگ‌ها و شکستن شاخه‌ها شود.

باغچه

کوددهی شما کنترل شده است؟

مقدار کودی که برای گیاهان استفاده می‌کنید نباید بیش از حد موردنیازشان باشد، چراکه کود بیش از حد در تابستان، گیاهان را تشنه‌تر خواهد کرد. اگر از میزان کود موردنیاز گیاهتان اطلاع ندارید بهتر است همین امروز با کارشناسان صحبت کنید و یا از متخصصین ما در چیدانه راهنمایی بخواهید.

مطلب مرتبط: چگونه در منزل کود خانگی بسازیم؟

هرس سبز

هرس سبز در تابستان

هرس تابستانه، مکمل هرس زمستانه است، اما نباید به همان شدت صورت گیرد. در هرس تابستانه شاخه‌های خشک، شاخه‌های مزاحم و گل‌های خشک‌شده را حذف کنید.

مطلب مرتبط: آموزش هرس درختان، هرس زمستانه!

طراحی باغچه خانه

این گیاهان باغچه ای را به انبار منتقل نمایید

در فصل تابستان، زمان گلدهی گیاهان پیازی به اتمام می‌رسد؛ گیاهانی نظیر لاله، نرگس، سنبل، لاله واژگون و... ،اما با این گل‌ها چه باید کرد؟ قبل از هرچیز از آنها به خاطر زیبایی و شکوهی که در بهار به باغتان هدیه کردند تشکر نمایید، سپس برگ‌ها را از گیاه جدا کرده، پیاز را بااحتیاط از خاک بیرون بیاورید و درون ماسه در انبارتان با دمای 4 تا 10 درجه سانتی‌گراد نگهداری کنید.

مطلب مرتبط: گیاهان فصلی، این گلهای تابستانی را بهتر بشناسیم!

علف‌های هرز را حذف کنید

در تمام دوران رشد گیاهان باید نسبت به حذف علف‌های هرز اقدام کنید، ولی در تابستان که جذب آب برای گیاهان جنبه حیاتی دارد، حذف علف‌های هرز نیز اهمیت بسیار زیادی پیدا می‌کند. اجازه ندهید آب موردنیاز گیاهانتان به مصرف علف‌های هرز برسد. برای حذف علف‌های هرز از علف‌کش‌های شیمیایی استفاده نکنید!

مراقبت از باغ

مالچ پاشی را از یاد نبرید

مالچ پاشی برای روزهای گرم تابستان بسیار مفید است و از فواید آن نیز می‌توان به حفظ رطوبت خاک اشاره کرد. اگر نور خورشید، سطح مالچ را گرم کند باز هم خاک زیر آن خنک و مرطوب می‌ماند. مالچ‌ها هوا را در خود نگه می‌دارند و رطوبت موجود در خاک به‌سختی از لابه‌لای آنها تبخیر می‌شود و باعث کاهش نوبت آبیاری می‌گردد. مالچ‌ها هم‌چنین مانع رویش علف‌های هرز می‌شوند، حتی اگر علف هرزی در مالچ، ریشه بدواند به علت نرمی بستر رویش به‌سادگی کنده می‌شود. در استفاده از مالچ‌ها بهتر است به طبیعی بودن آن دقت نمایید و از مالچ‌های پلاستیکی استفاده نکنید. مالچ‌هایی چون خرده چمن، خاک ارّه ، پوست فندق و گردو و پوست درختان پهن‌برگ می‌توانند گزینه‌های مناسبی باشند.

ما نمی دانیم شما در چه شهری زندگی می کنید. شاید در شهرهای جنوبی باشید که در این نیمه شهریور هم گرما به قوت باقی مانده باشد و نگهداری باغچه خانگی در فصل تابستان را تا شروع پاییز بتوانید انجام دهید. ولی اگر بوی پاییز در شهر محل زندگی به مشام می رسد، بهتر است به سراغ اقداماتی دیگر برای باغچه خانگی خود بروید: آماده کردن حیاط خانه برای پاییز و برگریزان!

می توانید از اهالی فن پیشنهادی چیدانه برای مشاوره و کمک از تخصص شان استفاده کنید:

منبع: مجله منزل ؛ نویسنده: فاطمه مرادی

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان