خبرگزاری تسنیم: این روزها بحث بر سرِ کپی بودن یا نبودنِ اثر کاظم خراسانی در میان اهل هنر داغ شده است. اثری که در نهمین جشنواره تجسمی فجر در میان برگزیدهها بود و هیچ کس متوجه شباهتهای این اثر با اثرِ هنرمند ترکیهای نشد. مگر زمانی که «شاکر گوکچه باء» در صفحه شخصیاش از این شباهت پرده برداست.
مسئولان و هنرمندان بسیاری درباره این شباهت صحبت کردند. حتی مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی هم معتقد است که 80 درصدِ اثر کاظم خراسانی کپی است.
از سوی دیگر سیاستگذاری نهمین جشنواره تجسمی فجر براین اساس بوده که ایدههای نو و خلاق به جشنواره راه پیدا کند و وقتی اثری 80 درصدش کُپیبرداری از اثری دیگر است؛ چگونه میتواند ایدهای نو و خلاق داشته باشد.
در نهایت دیروز هیات شورای هنری نهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر بیانیهای در این باره منتشر کرد. بیانیهای که بیشتر به تشریحِ اصولِ «گرتهبرداری» یا «گردهبرداری» و شرایط کپی بودن یک اثر پرداخته و به طور واضح دربارهی کپی بودن یا نبودنِ اثر کاظم خراسانی اعلام نظر نکرده است.
روز گذشته در گفتوگو با علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد، نظر او را دربارهی کپی بودن یا نبودنِ اثر کاظم خراسانی جویا شدیم.
مرادخانی دراینباره گفت: بالاخره کسانی که این آثار را داوری کردهاند همه متخصص هستند. آدم اداری این کار را نکرده است. همهی این داوران اهل علم و فن هستند و خودشان هم این موضوع را مدیریت میکنند. طبیعی است که اگر کُپی بودنِ این اثر اثبات شود باید فکری برایش بکنند. اگر هم مشخص شود از اثر اصلی الهام گرفته و یا گرتهبرداری کرده تصمیم دیگری میگیرند.
مرادخانی تاکید کرد: اگر اثر کاظم خراسانی کُپی مطلق باشد قانون خودش را دارد و براساس آن با این هنرمند برخورد میکنند.
حال باید دید سرانجام ماجرای کپی بودنِ اثر برگزیدهی جشنواره تجسمی فجر به کجا میرسد. شاید اهلِ هنر انتظار داشتند شورای هنری جشنواره تجسمی فجر این جایزه را از صاحب اثر پس بگیرد.