ماهان شبکه ایرانیان

حشراتی که نباید نادیده‌شان بگیرید

اگر در خانه‌تان باغچه یا بالکنی پر از گیاه دارید می دانید که هر روزه حشرات زیادی مهمان گل‌هاتان هستند. اما بعضی از این حشرات آفات مهلکی هستند و نباید وجود آنها را نادیده بگیرید.

حشراتی که نباید نادیده‌شان بگیرید

اگر در خانه‌تان باغچه یا بالکنی پر از گیاه دارید می دانید که هر روزه حشرات زیادی مهمان گل‌هاتان هستند. اما بعضی از این حشرات آفات مهلکی هستند و نباید وجود آنها را نادیده بگیرید.

هیچ کس دوست ندارد ببیند گیاهان عزیزش غذای حشرات آفت می‌شوند. البته بعضی حشرات هستند که نه تنها خود به گیاه‌مان آسیب می‌زنند، بلکه با خود قارچ‌ها و دیگر عوامل بیماریزا را هم به گیاه دعوت می‌کنند!

این حشرات را بشناسید و از ورورد آنها به باغچه‌تان جلوگیری کنید

1- شته‌ها

باغبانان سراسر دنیا با دیدن شته روی گیاهان‌شان حسابی از کوره درمی‌روند! البته حق هم دارند چرا که این حشرات کوچک با مکیدن شیر ه گیاهی رشد گیاه را با اختلال مواجه می‌کنند و باعث بد شکل شدن برگ‌ها و گل‌ها می‌شوند. شته‌ها بیشتر در اوایل بهار ظاهر می‌شوند. این حشرات، همچنین، ناقل بیماری‌های ویروسی اند و شیره‌ای که روی گیاه می‌ریزند باعث تجمع قارچ‌های سیاهی روی شاخسار می‌شود.

مبارزه با شته را از روش‌های طبیعی شروع کنید، مثلا در لابه لای گیاهان تان گیاه آلیسوم بکارید. این گیاه حشرات مفیدی مثل زنبورهای مفید را به باغچه‌تان دعوت می‌کند و این زنبوها مبارزه با شته‌ها را آغاز می‌کنند.

2- حشراتی که بافت‌های گیاهی را سوراخ می‌کنند (معمولا لاروها)

این حشرات به راستی که خائن هستند. آنها بافت‌های گیاه‌تان را از درون گیاه به سمت بیرون سوراخ می‌کنند. یکی از بد ترین این حشرات در باغچه‌های گل، حشره برنده گل زنبق است که تونلی در درون تمام قسمت‌ها ریزوم زنبق حفر می‌کند و باعث حمله باکتری‌ها به ریزوم می‌شود.

یکی از روش‌های خوب برای جلوگیری از حمله این حشرات به باغچه‌تان، جمع برگ‌های گل زنبق از روی زمین باغچه، در پاییز است. چرا که این حشرات در زیر برگ‌ها تخم ریزی می‌کنند.

3- زنجرک

اکثر این موجودات اندازه‌ای کمتر از 1 سانتی متر دارند. این حشره ظاهری بی‌خطر دارد، جمعیت زیادی از آن روی گیاه جمع نمی‌شود و وقتی گیاه را تکان می‌دهید، از روی آن پرواز می‌کند. اما چیزی که شما در مورد این حشره نمی‌دانید، سمی است که در هر بار تغذیه از گیاه‌تان به درون شاخسار آن تزریق می‌کند و این باعث می‌شود خسارت آن در تمام گیاه پخش شود، نه فقط در جایی که از آن تغذیه کرده. زنجرک، ناقل ویروس هم هست.

زنجرک‌ها را به وسیله فشار جریان آب از گیاهان‌تان دور کنید. برای مبارزه شیمیایی از سموم مختلفی که در بازار موجود است استفاده کنید.

4- شپشک آرد آلود

این حشره توجه زیادی جلب نمی‌کند، کوچک و پنبه مانند است و آرام حرکت می‌کند. حتی در ابتدا ممکن است فکر کنید مقداری پنبه یا نخ در لابه لای گیاهان‌تان گیر کرده و به آن توجه نکنید! شیره‌ای که آنها روی گیاه می‌ریزند باعث تجمع قارچ دوده روی گیاه می‌شود. وقتی جمعیت این قارچ روی گیاه افزایش یابد، فتوسنتز کاهش می‌یابد، گیاه ضعیف می‌شود و حتی نسبت به حمله دیگر آفات هم مستعد تر می‌شود.

پس اگر متوجه وجود حشرات آرد آلود کوچکی روی گیاه شدید، پنبه‌ای را آغشته به الکل کنید و آن را روی حشرات بکشید تا سریعا آنها را از بین ببرد. طرز تهیه سموم ارگانیک برای مبارزه با حشرات در پست‌های قبلی همین بخش (بخش طبیعت) آمده، از آنها استفاده کیند. برای مبارزه شیمیایی با این حشرات، سم‌های زیادی در بازار موجود است.

5- سوسک‌های گیاهی

مانند زنجرک‌ها، سوسک‌ها هم در هنگام تغذیه از گیاه، سمی به داخل برگ‌ها، جوانه‌ها و شاخه‌های جوان تزریق می‌کنند. نتیجه تزریق این سم به درون گیاه، ایجاد نقاط قهوه‌ای و سیاه روی برگ‌های بدشکل شده است. کوکب، آزالیا و گل آستر تنها تعدادی از گیاهانی هستند که این سوسک‌ها جشن‌شان را روی آنها برگزار می‌کنند! حشره‌ای که در تصویر می‌بینید “سن” نام دارد اما دیگر سوسک‌های آفتی هم هستند که به گیاهان‌تان خسارت می‌زنند، پس اگر سوسک مشکوکی روی گیاهان دیدید، حتما راجع به آن تحقیق کنید.

برای مبارزه غیر شیمیایی، اگر صبح‌ها زود از خواب بیدار می‌شوید، ظرفی آب و صابون تهیه کنید و روی گیاهان‌تان دنبال این سوسک‌ها بگردید و به محض مشاهده، آنها را بگیرید و در این ظرف بیاندازید. انواع سموم حشره کش برای مبارزه شیمیایی با این آفت در بازار موجود است.

6- سپرداران

در نگاه اول ممکن است این حشرات زنده به نظر نرسند. پوشش سپر مانند واکسی که بر پشت حشره سوار است، باعث می‌شود که شبیه به پوسته درخت به نظر برسد و از او محافظت می‌کند. اما حشره‌ای که در زیر این پوشش سپر مانند است، کاملا زنده است و در تمام فصل رشد از گیاهان باغچه‌ای و در تمام سال از گیاهان خانگی‌مان تغذیه می‌کند. آسیبی که این حشره به گیاه می‌زند شامل، ریزش برگ‌ها، توقف رشد، ظهور نقاط زرد روی گیاه و تجمع قارچ دوده است.

برای مبارزه با این آفت از زنبورهای پارازیته و سموم شیمیایی می‌توان استفاده کرد.

7- سفید بالک

این حشرات آنقدر کوچک و ظریف هستند که هیچ کس شک نمی‌کند آفت باشند، اما آسیبی که به گیاه می‌زنند مهیب است! این حشره هم آثاری مانند دیگر آفت مکنده بر روی گیاه به جای می‌گذارد، توقف رشد، ظهور قارچ دوده و ایجاد نقاط زرد روی برگ‌ها.

برای مبارزه با این آفت از سایز کوچک و ضعفش بهره می‌بریم و او را با جارو برقی از روی گیاه جمع می‌کنیم! البته موم شیمیایی هم برای مبارزه با آن موجود است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان