به گزارش ایسنا، مصطفی هاشمیطبا رییس سابق سازمان تربیت بدنی درباره اینکه قطر توانست حق خود را از عربستان بگیرد اما ایران موفق نبود گفت: ما نفوذی در AFC نداریم. دوستانی که هستند تنها تعارفاتی میان آنها و سایر مسئولان کنفدراسیون فوتبال آسیا وجود دارد. در حقیقت این عربستانیها هستند که نیروهای اصلی AFC هستند. معاونتی یا چیزی به ما میدهند که تعیین کننده باشد. در کنفدراسیون فوتبال آسیا، اگر عرب باشی با آنهایی و اگر عرب نباشی شما را میخرند.
او ادامه داد: در درجه اول به خاطر مسائل سیاسی است که نمیتوانیم در انتخابات حضور داشته باشیم و در درجه دوم هم نمیتوانیم پول زیادی خرج کنیم. عربستان به راحتی میتواند خرج کند اما ما در مدیریت عقب ماندهایم و عقب خواهیم ماند. ما به دست آنها بهانه هم میدهیم. آنها با ما مخالف هستند و ما هم بهانه میدهیم مثلا میگویند آنها به سفارت ما حمله میکنند یا این که ما در سایر موضوعات هم رعایت نمیکنیم. بارها اتفاق افتاده زمانی که اعراب مهمان ما هستند، تماشاگران ایرانی فریاد می زنند "بقره، بقره". خب آنها متوجه میشوند. مگر آنها گوش ندارند یا آن بازیها ناظر ندارد؟ کشورهایی مثل قطر و کویت اختلافات جزیی دارند. البته خود قطر نیز اهل پول خرج کردن هستند.
هاشمیطبا درباره توهین هواداران تیمهای حوزه خلیج فارس به ایرانیها ادامه داد: آنها بد هستند و ما میدانیم اما آیا باید جواب بدی آنها را با بدی بدهیم. فرض کنید در بحرین پرچم عربستان را بالا بردهاند و مشخص میشود کارگزار سعودیها هستند اما وقتی آنها به ایران میآیند کلمات نامناسب به زبان میآوریم که این سبب بهانه دادن دست آنها میشود.
رییس سابق سازمان تربیت بدنی درباره میزان نفوذ مدیران ایرانی نظیر کفاشیان در کنفدراسیون آسیا گفت: ما تا حدی میتوانستیم در این رای تاثیرگذار باشیم. ما زمانی آدمی را به نمایندگی از خودمان آنجا میگذاریم که تنها لبخند میزند و با حرف آنها قانع میشود اما زمانی نمایندهای انتخاب میشود که محکم صحبت میکند و با آنها بحث میکند و تا حدی روی آنها تاثیر میگذارد. این دو با هم فرق دارند، البته گفتنی است تصمی آنها در جلسات گرفته نمیشود بلکه پشت درهای بسته گرفته میشود. حضور فردی قوی بیتاثیر هست اما نباید فکر کنیم این تصمیمها تنها با توجه به جنبه ورزشی گرفته میشود بلکه مسایل دیگر مثل مسائل سیاسی نیز مطرح است. البته آنها بعضی کشوهای دیگر هم با خود همراه می کنند که بتوانند رای آنها را به نفع خود رقم بزنند.
او افزود: آنها پشت درهای بسته و تحت تاثیر مسائل سیاسی تصمیم میگیرند. معمولا کشورهای کوچک و ضعیف را با خود همراه میکنند تا پشتوانههایی داشته باشند و آن کشورها نیز به ثروتی هر چند اندک میرسند. ضعف ما در مدیریت قارهای است و توانایی کسب کرسیهای برتر را نداریم و نکته سوم این است که بهانه به دست آنها میدهیم که باعث میشود آنها چنین کارهایی را انجام دهند.
هاشمیطبا دربارهی راهکاری برای تکرار نشدن این اتفاق برای فوتبال ایران، اظهارکرد: ما اگر مسلمان هستیم و این را قبول داریم باید مهمانمان را عزیز بداریم حتی اگر کافر باشد. یعنی هر کسی که به کشور ما میآید با هر دین و سیاستی باید با او برخورد خوبی انجام دهیم. وقتی یک گروهی به سفارتخانه یک کشوری حمله میکنند، آبروی ما را در همه دنیا میبرد و میگوید به خاک آن کشور حمله کردهایم.
این مدیر ورزشی درباره کارشکنی کشورهای همسایه زمانی که تیمهای ایرانی به این کشورها میروند، گفت: مگر حق دفاع کردن این است که مقابله به مثل کنیم؟ ما باید شخصیت خودمان را به عنوان ایرانی و مسلمان حفظ کنیم. شما همیشه به فکر مقابله و دعوا با آنها هستید. اگر شما در این فکر هستیم که یک چک که خوردیم یک چک بزنیم، همین میشود چون زورمان به آنها نمیرسد. اگر به دنبال راهکار هستیم باید به دنبال آن بگردیم. راهکارش این است که ما بعنوان یک ایرانی مسلمان به توصیههایی که به ما شده عمل کنیم. پس اگر خدایی نکرده تیمی از ما مورد اهانت قرار گیرد، باید ما شخصیت خودمان را حفظ کنیم. نمیشود که از خودمان حرف دربیاریم و بگوییم مسلمان هستیم!
او در ادامه دربارهی ضعف تیم مذاکره کننده گفت: این مانع اصلی نیست. خیلی جاها است که نماینده نمیتواند انگلیسی صحبت کند اما چون از پشت ماجرا حل شده، کار را جلو میبرند. خیلی از این مسائل هست. درست است که حتما باید تیم مذاکره کننده تواناییهای خاصی داشته باشد. آنها مواظب هستند که ما بهانهای بدهیم و سوءاستفاده کنند. ما باید طبق چیزی که در دین و فرهنگمان توصیه شده است عمل کنیم، نه اینکه واکنش نشان دهیم. اگر به آیه های قرآن توجه کنیم خیلی از کارهایمان درست میشود. این مسائل شوخی نیست!
هاشمیطبا درباره قدر بودن مدیران ما گفت: بله چنین مدیرانی میتوانند دفاع کنند اما تاثیراتی نیز دارد. در مقابل توطئهها، لابیها و پولهایی که آنها خرج میکنند، خیلی اثر ندارد. ما هم در داخل باید قوی شویم و بهانه ندهیم و هم نمایندگان خوبی را به AFC بفرستیم. وقتی نمایندهای میآید و حرفی میزند اما بعدا مشخصا میشود نتیجه چیز دیگری بوده یعنی اصلا نفهمیده که در آن جلسه چه گذشته است. این یک ضعف است.
او که با رادیو تهران سخن میگفت، درباره کمیته ملی المپیک و حضور صالحی امیری در این مسند و همچنین ایجاد تعامل بین این کمیته و وزارت ورزش و جوانان توضیح داد: باید ببینیم شما تعامل را چه چیزی معنا میکنید. کمیته ملی المپیک یک وظایفی دارد و وزارت ورزش وظایف خاص خود را دارد. من شنیدم که گفتهاند اقای سجادی رییس کاروان است اما به شرطی که مورد تایید وزارت باشد. این تعامل نیست بلکه گذشتن از وظیفه کمیته ملی است. در این مورد خود کمیته باید تصمیم بگیرد زیرا مسئولیت قطعا با آنها است. کمیته ملی المپیک باید در مسائل ساسیت دخلی مثل آموزش و جذب قهرمانان با وزارت ورزش هماهنگ شود. کمیته ملی المپیک وظیفه گسترش فرهنگ المپیک را در کشور دارد و نمیخواهد از وزارت اجازه بگیرد زیرا در اساسنامه آمده است که این کار وظیفه تخصصی کمیته است. کمیته ملی در بعضی موارد که وظیفهاش است باید شخصا عمل کند و وزارت نباید دخالت کند اما در بعضی کارهای دیگر باید هماهنگ شوند و ساستهایی که این وزارت ابلاغ میکنند باید در نظر بگیرند.
وی درباره ناراحتی خود از لیست اعلام شده به عنوان خبره ورزشی گفت: اگر کاری غلط است، نمیشود بعد یک مدت بگویم درست است. هیات اجرایی باید پنج نفر از خبرههای بازیهای المپیک نه خبره ورزشی را اعلام میکرد. هیات اجرایی اشتباه کرد. اقای صالحی با همه شخصیتی که دارد اما خبره بازیهای المپیک نیست. ایشان را انتخاب کردند پس یک کار غلط صورت گرفته است. در انتخابات و طبق اساسنامه باید رایگیری صورت گرفته شود و این رایگیری مخفی باشد اما چنین کاری نکردند و گفتند که رایدهندگان قیام و قعود کنند. اشتباه، اشتباه است و متاسفانه به دلیل عدم تسلط به اساسنامه این اشتباهات را صورت دادهاند.