ماهان شبکه ایرانیان

گزارش روز سوم جشنواره سی و ششم

روز سوم جشنواره فجر برای سینمای رسانه‌ها روز شلوغی بود. روزی که در اولین سانس با فیلمی پر از چهره شروع شد و با یک نشست مطبوعاتی جنجالی و سیاسی هم به پایان رسید. فیلم پربازیگر «چهارراه استانبول» بود که به نظر می‌رسد از کاندیداهای فروش بالا در سال آینده باشد و فیلمی که نشست مطبوعاتی شلوغی داشت، «لاتاری» که سومین ساخته محمدحسین مهدویان و گروهش در سومین سال پیاپی. مابین این دو هم مستند «بانو قدس‌ایران» به نمایش درآمد که آن‌هم در حوزه فیلم‌های مستند، فیلم پرحاشیه‌ای بود و تا آستانه توقیف پیش رفته بود.
امسال سینمای رسانه به پردیس ملت منتقل‌شده است. فیلم‌ها در هر چهار سالن این پردیس به‌صورت هم‌زمان به نمایش درمی‌آیند. اهالی سینما و ارگان‌ها سینماهای دیگری دارند و در پردیس ملت دیگر از ازدحام سال‌های قبل خبری نیست. تا قبل از «لاتاری» حتی پیش نیامده بود که همه سالن‌های پردیس پر شوند. از فرش قرمز هم خبری نیست. نصف حواشی سال‌های قبل معمولاً به این فرش قرمز و اتفاقات آن برمی‌گشت! اما برگزاری نشست‌های خبری با اجرای مجری همیشگی آن یعنی محمود گبرلو برقرار است. اولین نشست روز سوم هم به «چهارراه استانبول» مصطفی کیایی اختصاص داشت.برخلاف «لاتاری»، در این نشست بازیگرها بیشتر حرف زدند. تعدادشان هم کم نبود. بهرام رادان، محسن کیایی، مسعود کرامتی، سحر دولتشاهی، مهدی پاکدل، رعنا آزادی‌ور، ماهور الوند و حسین امیدی بازیگران فیلم بودند که حضور پیداکرده بودند. زوج کیایی و رادان بعد از «بارکد» یک‌بار دیگر هم در کنار هم قرارگرفته بودند و سؤال یکی از خبرنگاران این بود که تا کی قرار است این دو را کنار هم ببینیم؟ فقط دومین بار بود که این زوج تشکیل می‌شد ولی بلافاصله مورد سؤال قرار گرفت. کیایی البته کیاییِ کارگردان در جواب گفت که کاری به گیشه ندارد و بازیگران را بر اساس معیارهای خودش انتخاب می‌کند. بهرام رادان‌ هم گفت همیشه منتقد جدی کارهای خودش است و با دقت و انتقاد خیلی زیاد به کار خودش نگاه می‌کند و گفت باید حواسشان باشد تا کاراکترهای جدیدی خلق کنند و البته اشاره هم کرد که با محسن کیایی اولین بار در «عصر یخبندان» کار کرده و یک سکانس هم‌بازی بوده‌اند.
یکی از مهم‌ترین حواشی این نشست مطبوعاتی هم این بود که در یک اقدام نامعمول، کیایی هزینه ساخت فیلمش را گفت که حدود 3 میلیارد تومان بوده است. کیایی درباره بازسازی واقعه پلاسکو و تمهیداتی که برای ساخت این فیلم به‌کاربرده‌اند هم گفت وقتی در مورد پلاسکو حرف می‌زنیم، مردم نزدیک به 10 گیگ حافظه بصری از این مکان را دارند و ما نمی‌توانستیم هیچ خطایی داشته باشیم، پس تصمیم گرفتیم که تا جایی که می‌شود، نمای باز داشته باشیم. هر جایی که عمق نشان می‌دادیم از خیابان جمهوری تا حافظ سعی کردیم هم لانگ‌شات داشته باشیم هم نمای بسته.در جلسه نمایش مستند «بانو قدس‌ایران» هم از اکران این فیلم خبر دادند و تهیه‌کننده گفت فیلم نکات زیادی در تربیت جوانانی دارد که می‌خواهند دنبال زندگی اسلامی بروند. این مستند درباره زندگی همسر امام خمینی است و نکات نامنتظره زیادی دارد. ازجمله این‎که همسر امام از خانواده‌ای مرفه و تهرانی بوده، هیچ‌وقت نمی‌خواسته با یک آخوند ازدواج کند و زبان فرانسه می‌دانسته.
اما برسیم به شلوغ‌ترین جلسه مطبوعاتی جشنواره، البته تا اینجای کار. «لاتاری» با توجه به موضوعی که انتخاب کرده بود، جلسه‌اش هم پر از سؤال‌های سیاسی شد. اول‌ازهمه به شباهت فیلم به «قیصر» و فیلم‌های چهل سال پیش اشاره شد. بعد درباره این‌که چرا فیلم پروانه ساخت نمی‌گرفت پرسش شد و از جایی به بعد بیشتر سؤالات از محمود رضوی بود و حتی خبرنگاری به‌صراحت پرسید که اگر نامزد موردحمایت رضوی یعنی قالیباف رئیس‌جمهور شده بود بازهم این فیلم را می‌ساخت که البته او هم به‌صراحت گفت بله و در آن صورت یک‌هفته‌ای پروانه ساخت می‌گرفت.
جواب‌های محمدحسین مهدویان کارگردان فیلم اما بیشتر کوتاه و ساده‌انگارانه بود. مهدویان بارها تکرار کرد این فقط یک فیلم است و نباید از آن بیانیه سیاسی استخراج کرد و مردم در سینما از کاراکترهای باحال خوششان می‌آید و معمولاً این آدم‌های کله‌خر و بزن‌بهادر هستند که باحال هستند و مردم با آن‌ها در سالن حال می‌کنند؛ اما در این میان یک جمله از مهدویان عجیب‌تر از همه جملات بود. وقتی‌که درباره نسخه‌های قبلی فیلم‌نامه حرف می‌زد و گفت نسخه قبلی را تعدیل کردیم و خشونت پایانش را پایین آوردیم و در آن نسخه پایان فیلم از این “فاشیستی‌تر” بود!نمک نشست مطبوعاتی هم طبق معمول حمید فرخ نژاد بود که بارها با اعضای گروه و خبرنگاران شوخی کرد. جدی‌تر از همه‌وقتی شد که درباره زحمات گروه صحبت کرد و گفت وقتی اجازه فیلم‌برداری در قطر بالاخره صادر شد، 14 سکانس فیلم را تنها در طول ده روز باید می‌گرفتند و آخرین گروه موقع برف شدید تهران یعنی همین چند روز پیش کارش را تمام کرد و نفهمیدیم کی این فیلم‌ها را رساندند و کی چسباندند. درمجموع فرخ نژاد از همبستگی اعضای این گروه جوان تمجید جانانه‌ای کرد. وقتی هم خبرنگاری پرسید فیلم شما نشان می‌دهد ما برخلاف شعار ملی‌مان که ما نه‌تنها مخالف تروریسم هستیم بلکه از هیچ تروریستی حمایت نمی‌کنیم، می‌توانیم عملیاتی خارج از کشور برقرار کنیم و این خطرناک است و خودسری در نیروهای امنیتی تبلیغ می‌شود و این‌که دفاع از ناموس با چاقو ترویج می‌شود چیز خطرناکی است… فرخ نژاد اجازه خواست جواب بدهد و گفت اگر قرار بود برای نقش‌هایی که بازی می‌شود کسی محاکمه شود، جان وین باید چندین بار تا حالا اعدام می‌شد و این نگاه باعث سانسور می‌شود و او هم گفت این فقط یک فیلم است. جوابی که در طول شب بارها تکرار شد.
هادی حجازی فر هم گفت آقای رضوی تنها یک ایراد دارد و آن این است که اصلاح‌طلب است. خبرنگاری هم پرسید آیا شما حاضر هستید از حمله نیروهای خودسر به سفارت عربستان‌ هم فیلم بسازید که سه سال است همین حمله جلوی میزبانی فوتبال ما را گرفته و رضوی جواب داد بله ولی به شرطی که اجازه بدهند صفر تا صد آن ماجرا را بسازم. ساعت نزدیک 12 شب بود که بالاخره این نشست مطبوعاتی به پایان رسید.

کپی برداری و نقل این مطلب به هر شکل از جمله برای همه نشریه‌ها، وبلاگ‌ها و سایت های اینترنتی بدون ذکر دقیق کلمات “منبع: بلاگ نماوا” ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی