ماهان شبکه ایرانیان

رونمایی از طرح توسعه سامانه مجوز نشر-۲؛

موسویان: پیشرفته ترین توکن ها به ناشران ایرانی تحویل داده می شود

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد توکن های جدیدی را که این وزارتخانه تحویل ناشران می دهد، از پیشرفته ترین نوع توکن عنوان کرد.

موسویان: پیشرفته ترین توکن ها به ناشران ایرانی تحویل داده می شود

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از طرح توسعه سامانه مجوز نشر (سامن) ظهر امروز با حضور سیدعباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد سلگی مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمرتضی موسویان رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال این وزارتخانه، محمود آموزگار رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و همچنین جمعی از ناشران در سالن اجتماعات دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور در تهران برگزار شد.

محمد سلگی مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی در این مراسم گفت: موضوع راه اندازی سامانه مجوز نشر از چند ماه قبل مطرح بود و با توجه به اینکه سامانه قبلی مشکلات زیادی داشت و در ماههای گذشته ارتباط با آن قطع می شد و همچنین سرعت پائینی داشت و مسائلی دیگر که ناشران به ما منتقل می کردند، بحث راه اندازی سامانه جدید در دستور کار قرار گرفت.

وی با ابراز امیدواری نسبت به رفع این کاستی ها با استفاده از سامانه جدید مجوز نشر افزود: در سامانه جدید امضای دیجیتال برای ناشران پیش بینی شده است که می تواند اعتبارسنجی دقیقی برای آنها باشد و اطلاعات وارده را صحت سنجی کند. طبعا این امضا مسئولیت حقوقی برای ناشرایجاد می کند و او می تواند از لحاظ حقوقی و قضایی پیگیری های لازم را انجام دهد.

به گفته مدیراداره کتاب، سامانه جدید مجوز نشر به صورت24 ساعته و در همه روزهای سال فعال است و هرگز مشکل قطعی دسترسی نخواهد داشت.

سلگی اداهم داد: با هدف آشنایی ناشران با سامانه جدید مجوز نشر و همچنین پیوستن 10 استانی که ما در امر بررسی کتاب، کار تفویض اختیار را به آنها انجام داده ایم به سامانه جدید، سامانه قبلی تا پایان نمایشگاه کتاب 96 فعال خواهد بود و در پایان اردیبهشت، این سامانه قفل و غیرفعال خواهد شد.

این مقام مسئول در وزارت ارشاد همچنین از آغاز عملیات برای ایجاد سامانه مجازی آرشیو ناشران در دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت ارشاد خبر داد و ابراز امیدواری کرد: این سامانه هم در سال آینده فعالیت خود را آغاز کند.

در ادامه این برنامه سیدمرتضی موسویان رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی طرح توسعه سامانه مجوز نشر را حرکت جدیدی در این وزارتخانه عنوان و ابراز امیدواری کرد: معاونت های دیگر وزارت ارشاد هم راه اندازی و استفاده از چنین طرح هایی را در دستور کار خود قرار دهد.

وی با اشاره به توسعه فناوری های آنلاین و آفلاین در حوزه های ارتباطی با استفاده از نرم افزارهای جدید گفت: در سال 2016 و در کشوری مانند کره جنوبی همه سرویس ها و خدمات دولتی حتی بدون نیاز به مراجعه مردم به دفاتر پیشخوان، در اختیار همه شهروندان این کشور قرار گرفت. ما هم برای رفع مشکلاتی هک در ارتباط با مراجعانمان در وزارت ارشاد داشتیم، چاره ای بجز راه اندازی چنین سامانه هایی نداشتیم.

موسویان با بیان اینکه سامانه جدید مجوز نشر با فضاهای جدید و همچنین سیستم های عامل جدید و انتظارات بالای کاربران متناسب و منطبق است، گفت: تعداد توکن های قبلی با توجه به تعداد استفاده کننده ها، ناکافی بود و ما نیاز داشتیم که به یک سامانه جدید نقل مکان کنیم؛ سامانه ای که با توجه به تعداد رو به تزاید کاربران، سرویس ها را بدون انقطاع و به صورت همزمان در اختیار آنها قرار دهد.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد اطمینان داد: توکن های جدیدی که به ناشران تحویل می‌شود از پیشرفته ترین توکن های موجود است که با توجه به مشاوره ای که صورت گرفته و تحقیقی که در رابطه با آنها انجام شده است، برای استفاده ناشران انتخاب شده اند. همچنین هزینه هر توکن همراه با امضای دیجیتال قابل حمل بالغ بر 127 هزار تومان است که خوشبختانه معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد آن را به صورت هدیه و رایگان به ناشران تحویل می دهد.

وی هویت شناسی افراد، نگهداری امن از داده های حساس کاربر، امکان انجام رمزنگاری باکیفیت و قابلیت بالای اتکا به رمز را از جمله ویژگی های توکن های جدیدی که تحویل ناشران خواهد شد، عنوان کرد و افزود: رمزگذاری این توکن ها 1024 بیتی است و به این سادگی ها امکان شکستن و بازکردن قفل آنها وجود ندارد. همچنین جامعیت این توکن ها این امکان را به کاربر می دهد که به صورت یکپارچه از آنها استفاده کند. احراز هویت توکن ها در همه کشورهای جهان امکانپذیر است و امضاهای دیجیتال در دستگاههای دیگر هم قابل استفاده خواهند بود.

موسویان همچنین گفت: امضای ناشر مانند امضای اصلی او دارای اعتبار است و امکان اقامه دعوی در مجامع حقوقی با استفاده از این امضا وجود دارد و در عین حال انکار این امضا غیر ممکن خواهد بود. ماده 6 قانون تجارت اعلام می کند که «داده پیام» حکم سند را دارد همچنین ماده 7 این قانون امضای الکترونیک را مساوی امضا تلقی می کند و ماده 15 این قانون هم، این امضا را دارای اعتبار برای تمامی مراجع ذیصلاح می داند. این توکن ها بدون هیچ گونه نیاز به تنظیمی، با محیط های جدید و سیستم های عامل جدید و همچنین همه مرورگرهای اینترنتی قابل تطبیق و استفاده هستند

همچنین به گفته این مقام مسئول در وزارت ارشاد، توکن های یاد شده تا 5 سال توسط شرکت «امن افزار شریف» گارانتی دارند.

وی با ارائه آماری تطبیقی در رابطه با مزیت های توکن های جدید و استفاده از آنها گفت: آمار روز 10 اسفند امسال به ما می گوید که 92.5 درصد ناشران ازطریق این توکن ها، درخواست های خود را برای مجوزهای کتابشان ثبت کرده اند. همچنین مقایسه آمار بهمن 94 با بهمن 95 نشان می دهد که استفاده از سامانه مجوز نشر بسیار افزایش داشته است به طوری که مراجعه به این سامانه که در بهمن پارسال 67درصد بود، در بهمن امسال به 84 درصد رسیده است.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد با اشاره به اینکه توکن های جدید امکان تکرار رکوردها را به صفر می رساند و در واقع امکان ندارد کتابی در یک بررسی مجوز نگرفته باشد اما در یک بررسی دیگر مجوز بگیرد، گفت: امیدوایم در سال 96 ایمیل مخصوص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین فضایی از دیتاسنتر این وزارتخانه را هم در اختیار ناشران قرار دهیم تا بعدا و هر زمانی که خواستند از اطلاعاتی که در آنجا به ثبت می رسانند، در هر جایی که خواستند استفاده کنند.

موسویان همچنین از امکان  آموزشهای مجاز برای ناشران در زمینه نحوه استفاده از سامانه مجوز نشر و توکن های جدیدی که تحویل آنها می‌شود، توسط مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد خبر داد.

در این نشست همچنین محمود آموزگار رئیس اتحادیه نشران و کتابفروشان تهران با استقبال از راه اندازی سامانه مجوز نشر و تحویل توکن های جدید با قابلیت های مطلوب به ناشران ابراز امیدواری کرد: این امکان برای همه ناشران در همه استانهای کشور فراهم شودو آنها از مراجعه حضوری و مستقیم به اداره کتاب برای پیگیری درخواست های مربوط به مجوز کتابهایشان بی نیاز شوند.

وی در عین حال با بیان اینکه ثبت آنلاین درخواست ها برای مجوز کتابها به آسانی فراهم است اما ممکن است نحوه بررسی درخواست مربوطه به آسانی آن ثبت نباشد، گفت: به نظر می رسد در مرحله بررسی کتاب کار ثبت درخواست ها با توجه به اصلاحات احتمالی مربوط به برخی کتابها به آسانی مرحله اولیه انجام نشود.

در پایان این نشست و توسط علی باقرزاده فرزند زنده یاد باقرزاده مدیر فقید انتشارات توس، اولین درخواست بررسی کتاب از طریق توکن های جدید در سامانه مجوز نشر به ثبت رسید و به این شیوه نمادین، سامانه یاد شده فعالیت خود را آغاز کرد. همچنین در پایان این نشست تعدادی از توکن های جدید تحویل برخی از ناشران حاضر در مراسم شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان