ماهان شبکه ایرانیان

در نخستین همایش فناوری های فرهنگی، تولید و اشتغال مطرح شد:

فرهنگ، حلقه گمشده حوزه علم و فناوری

فرهنگ، حلقه گمشده حوزه علم و فناوری
به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، سالن اجتماعات جابربن حیان دانشگاه صنعتی شریف امروز یکشنبه در نخستین همایش فناوری های فرهنگی، تولید و اشتغال میزبان تعدادی از شرکت ها و استارت آپ های فعال و دست اندرکاران صنایع فرهنگی بود، صنعتی که به قول محمدحسین سجادی نیری، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دبیر علمی همایش، خروجی های آن محصولاتی است که در روح و جسم انسانها تاثیر گذار است.
نیری در این همایش گفت: صنایع فرهنگی به صنایعی گفته می شود که با استفاده از فناوری، خلاقیت و نوآوری می تواند محصولات اقتصادی و دارای مخاطب تولید کند و این صنعت به طور حتم همچون سایر صنایع نیازمند فناوری است.
دبیر علمی نخستین همایش فناوری های فرهنگی ادامه داد: صنعت فرهنگی فصل مشترک حوزه فرهنگ، فناوری و اقتصاد است به طوری که اگر محصولی نتواند بفروشد و مخاطب جذب کند اقتصادی نیست، کما اینکه محصول اگر تاثیر فرهنگی نداشته باشد و حاصل فناوری نباشد از دایره محصولات فرهنگی خارج است.
وی با اشاره به زیربخش های متعدد صنعت فرهنگی، گفت: این صنعت از حوزه گردشگری و میراث فرهنگی شروع می شود تا سایر مباحث از جمله سینما و انیمیشن و حوزه محتوای دیجیتال را که در ارتباط با اقشار مختلف مردم می باشد، شامل می شود.

**درآمد صعودی صنایع فرهنگی در دنیا
نیری در ادامه با بیان این که ارزش فروش محصولات صنایع فرهنگی در دنیا در سال 2013معادل 2250 میلیارد دلار بود، افزود: بررسی سیر صعودی این رقم بیانگر آن است که در یک بازه 8 ساله به دو برابر و در یک بازه سه ساله به 3 برابر افزایش یافته و بنظر می رسد طی سال های 2013 تا 2018 حدود چهار برابر افزایش یافته است.
دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی با بیان این که حوزه صنایع فرهنگی روز بروز در حال گسترش و به لحاظ اقتصادی نیز رو به رشد است، به آمار اشتغالزایی این صنعت اشاره کرد و گفت: در سال 2014 حدود 30 میلیون نفر در این حوزه مشغول بکار بودند که حدود یک درصد از کل اشتغال در دنیا را شامل شده است که البته به دلیل اینکه در این آمار پیشرفت قاره آفریقا و بخش هایی از قاره آسیا لحاظ نشده، این عدد بیش از اینها ‌است.

**دلایل توسعه نیافتگی صنایع فرهنگی در کشورهای در حال توسعه
وی با اشاره به دلایل اصلی در توسعه نیافتگی صنعت فرهنگی در کشورهای در حال توسعه، محوری بودن توسعه صنعتی در این کشورها و پس زمینه بودن صنایع فرهنگی را از آن جمله دانست و گفت: معمولا به زنجیره صنعت فرهنگی در این کشورها توجه نمی شود.
وی یکی دیگر از دلایل عدم توسعه صنایع فرهنگی در کشورهای در حال توسعه را کوچک بودن شرکت ها در این بخش و نبود سرمایه گذاری مناسب برای شکل گیری بنگاه های بزرگ و حتی چند ملیتی در صنایع فرهنگی دانست.
نیری ادامه داد: وجود نگرش هزینه بر بودن بخش فرهنگ و اینکه مدیران این حوزه در کشورهای در حال توسعه معتقدند باید به این حوزه نگاه سوبسیدی و یارانه ای دارند ، نیازمند اصلاح است.

**فناوری فرهنگی برای کشور ارزآوری بدنبال خواهد داشت
محمدحسین اسدی دبیر اجرایی نخستین همایش فناوری های فرهنگی، تولید و اشتغال نیز در این همایش در سخنانی با بیان این که انیمیشن، موسیقی و کتاب های ما با تلفیق فناوری به صادرات خواهند رسید، گفت: اگر باران سنگ تخت جمشید را خراب کرده، می توانیم امروز آن سنگ را طراحی و با همان جنس پرینت کنیم.
وی ادامه داد: تلفیق پرینترهای سه بعدی و فرهنگ و هنر اتفاق بسیار ارزشمندی را می تواند رقم بزند، ضمن اینکه این فناوری برای کشور ارزآوری بدنبال خواهد داشت.

**فرهنگ، حلقه مفقوده حوزه علم و فناوری
پرویز کرمی دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در سخنانی با بیان این که استارت آپ ها و صنایع خلاق باید مسیر و راه خود را پیدا کنند، گفت: اگر استارت آپ ها در طول مسیر رشد دارند و موانع سر راه را برمی دارند به دلیل آن است که تولیدکننده، پرورش دهنده و اجرا کننده خودشان می باشند.
وی با اشاره به سوابق کاری خود بعنوان فردی رسانه ای پیش از ورود به حوزه علم و فناوری و به تعبیر خود بعنوان یک کنشگر، اظهارکرد: احساس من از زمان ورود به حوزه علم و فناوری آن است‌که ‌گمشده و حلقه مفقوده آن فرهنگ سازی است.
وی ادامه داد: اگر موضوع همایش امروز مربوط به صنایع و فناوری های سخت بود دوستان بسیار زیادی و سرساعت خود را به آن می رساندند. چراکه این بحث ها قبلا در جامعه تمرین شده اما موضوعات صنایع فرهنگی و خلاق زمان بر است.
کرمی در ادامه با بیان این که صنایع دستی ایران در واقع شناسنامه کشورمان محسوب می شد، گفت: این هنر زیبا و آمیخته با فرهنگ ایرانی در حال فراموشی و فنا است چرا که جدا از نگاه اقتصادی، دیگر حتی نگاه فرهنگی، هنری و تصویری را هم از این حوزه دریغ کرده ایم.
وی برای نجات صنایع دستی از وصعیت فعلی و نجات فرهنگ و هنر و همچنین اشتغالزایی بهینه در کشور، از استارت آپ ها خواست حوزه صنایع فرهنگی را جدی تر درک کرده و بدان ورود کنند.

**فارغ التحصیلان دکترا و ارشد سربازی را در روستای زادگاه خود می گذراند
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری نیز در سخنانی از برنامه ریزی و ایجاد هماهنگی این معاونت با ستاد کل نیروهای مسلح برای تعریف طرح گذراندن خدمت سربازی فارغ التحصیلان دوره دکترا و ارشد در روستاهای زادگاه شان برای انجام آمایش سرزمینی خبر داد.
سید ابوالفضل رضوی با اشاره به وجود بیش از 2580 دهستان با متوسط 24 روستا گفت: برای فارغ التحصیلان دکترا و ارشد در رشته هایی همچون اقتصاد، برنامه ریزی، جغرافیا و جامعه شناسی علاقمند به گذران خدمت سربازی در زادگاه خود در قالب امریه دوره آموزشی تعریف خواهد شد.
وی افزود: این فارغ التحصیلان به جای گذراندن سربازی در سازمان های نظامی و انتظامی، از این طریق خدمت بزرگی به اقتصاد کشور می کنند و هم برای فردای خویش شغل تعریف کنند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه به طور معمول در دنیا سرمایه ها به بخش های مختلف از جمله فیزیکی و غیر ملموس تقسیم بندی می شود، افزود: متاسفانه ما از سرمایه های پنهان و ناملموسی همچون سرمایه های فرهنگی خویش شامل اداب رسوم اجتماعی، بازی های محلی که در توسعه اقتصاد و درآمدزایی کشور دارای تعیین کننده بوده است، غافل بوده ایم.
وی با اشاره به استفاده و نامگذاری برخی کشورها از بازی های محلی کشورمان و تبدیل این بازی ها به ورزش لوکس و درآمدزا گفت: این در حالی است‌که بسیاری از استان های ما دارای بیش از 150 نوع بازی محلی هستند که البته همه آنها دارای فلسفه هستند.
رضوی همچنین با بیان اینکه تنوع غذایی ایران در هیچ جای دنیا وجود ندارد، به برگزاری سومین نمایشگاه محصولات و تولیدات روستایی در اسفندماه سالجاری اشاره کرد و خاطرنشان کرد: سال گذشته بیش از 10 شبکه خارجی از کشورهای مختلف از این نمایشگاه فیلمبرداری کردند که مطمئنا ازاین محصولات الگوبرداری و تبدیل به منبع درآمدی برای کشورشان خواهند کرد.

**رونمایی از کتاب نوآوری نرم
در ادامه نخستین همایش فناوری های فرهنگی، تولید و اشتغال، کتاب «نوآوری نرم» نوشته 'پائول استون‌من' که از سوی امیرحسین اسدی، نسترن افشم و عیسی کشاورز ترجمه شده است رونمایی شد.
نخستین همایش ملی فناوری‌های فرهنگی، تولید واشتغال به همت ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان و ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز برگزار می شود.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی