همهچیز به سن و سال شما برنمیگردد؛ گاهی همین وسایلی که هر روز با آنها سر و کار دارید، یا شرایطی که از سر اجبار یا به انتخاب خودتان در آن قرار گرفتهاید، با گوشهایتان درمیافتند و شنواییتان را هر روز کمتر میکنند.
به گزارش به نقل از هفته نامه آتیه نو، اگر شما هم شرایطی را که در ادامه آوردهایم، تجربه میکنید، بعید نیست که زودتر از همسالانتان، دچار کاهش شنوایی شوید.
فشارخونتان بالاست؟
ابتلا به دیابت، فشارخون بالا و افزایش کلسترول خون، به تکتک اجزای بدنتان آسیب میزند و قطعا گوشهای شما هم از این قاعده مستثنی نیستند. بررسیهای انجامشده، حاکی از این است که دیابتیها، دوبرابر دیگران در معرض مشکلات شنوایی قرار دارند و افرادی که به مشکلات مربوط به فشارخون دچار هستند هم بهخاطر درست جریان پیدانکردن خون در بافتها و اندامهای بدنشان، دچار مشکلات جدی سلامت شده و شنواییشان هم کاهش پیدا میکند.
موهایتان را با سشوار خشک میکنید؟
عادت دارید هر روز موهایتان را با سشوار خشک و مرتبط کنید؟ یا اینکه بهخاطر شغلتان، مدام در معرض صدای سشوار قرار دارید؟ همین صدای بهظاهر ملایم اما ممتد، میتواند به سلامت گوشهای شما آسیب بزند. به گفته متخصصان، هرچه بیشتر و در زمان طولانیتری سراغ این ابزار بروید، احتمال آسیبدیدن گوشهایتان هم بیشتر میشود. البته از آنجا که این وسیله، به شکل تدریجی و آرامآرام گوشهایتان را کمتوان میکند، ممکن است تا مدتها به تاثیر مخرب آن در شنواییتان پی نبرید.
در اتومبیلتان، سیستم صوتی دارید؟
عاشق رانندگی با صدای بلند موسیقی هستید؟ وقت پیادهروی، هدفون را در گوشتان میگذارید و با صدای بلند موسیقی، خودتان را به تندتردویدن وامیدارید؟ متخصصان میگویند همین عادات لذتبخش، میتوانند شما را در میانسالی، کمشنوا کنند. به گفته آنها، شنیدن موسیقی بلند و استفاده مداوم از هدفون، به سلامت گوشها آسیب میزند.
دارو، همراه همیشگیتان است؟
به بیماری سختی چون سرطان دچار شدهاید و مجبورید شیمیدرمانی کنید؟ درد مزمنی شما را گرفتار کرده و مدام مسکن میخورید؟ عفونتی ناشناخته به بدنتان حمله کرده و مدتهاست که آنتیبیوتیک میخورید؟ بیماری قلبی دارید و از داروهای رقیقکننده خون یا آسپیرین استفاده میکنید؟ قرارداشتن در هر یک از این وضعیتها میتواند به سلامت گوشهای شما آسیب بزند. متخصصان میگویند کسانی که هر یک از این داروها را برای دورهای طولانی مصرف میکنند، بیشتر به اختلالات شنوایی دچار میشوند.
به شدت تب دارید؟
تب بالا، یکی از دلایل شایع ابتلا به مشکلات شنوایی است. وقتی دمای بدنتان از اندازه طبیعیاش بالاتر میرود و به شکل غیرقابل کنترلی بالا میماند، گوشهایتان در معرض آسیب جدی قرار میگیرند. اختلال در رسیدن اکسیژن به این عضو از بدن و محرومیت اعصاب ناحیه گوش از اکسیژن، حتی اگر برای مدت بسیار ناچیزی اتفاق بیفتد، به گوشها آسیبی غیرقابل جبران میزند.
هر روز به باشگاه ورزشی میروید؟
ورزشکردن، بدن شما را از هزار و یک آسیب دور میکند. کمتر کسی است که در این مورد، تردید داشته باشد. اما اگر محلی که برای ورزشکردن انتخاب کردهاید، یک باشگاه پر سر و صداست که از هر گوشهاش، صدای بلند موسیقی میآید، احتمال آسیبدیدن گوشهایتان، کم نیست. به گفته متخصصان، قرارگرفتن در معرض آلودگی صوتی -چه ناشی از شلوغی مترو باشد، چه حاصل زندگی در کنار بزرگراه و چه ورزشکردن در باشگاههای شلوغ ورزشی- میتواند قدرت شنوایی را کاهش دهد.