ماهان شبکه ایرانیان

ایمان مسلمان

مهمترین و اساسی ترین و بهترین چیز برای هر مسلمان ایمان او است که براساس همین ایمان سایر اعمال او مورد قبول واقع می شود

ایمان مسلمان
مهمترین و اساسی ترین و بهترین چیز برای هر مسلمان ایمان او است که براساس همین ایمان سایر اعمال او مورد قبول واقع می شود. پس از هر چیز یک تعریف صحیح و جامع در مورد ایمان آن است و شاید بهترین تعریف در مورد ایمان کلام مولای متقیان امیرالمؤمنین(ع) باشد که مولا علی(ع) در کلمات قصار 227 که می فرماید:« الایمان معرفه بالقلب و اقرار باللسان و عمل بالارکان».
مولا علی(ع) در این کلمه قصار ایمان را دارای سه رکن دانسته اند اولاً معرفت و شناخت ایمان یعنی اول معرفت و شناختی در مورد ایمان پیدا کند. پس اول یک شناخت صحیح و براساس یقین دومین رکن بعد از معرفت افراد زبان را بیان کرده اند یعنی اینکه با زبان افراد به آن چیزی که ایمان دارد را بنماید و سومین مرحله که باید ایمان نتیجه دهد عمل به ایمان یعنی اینکه اگر ایمان به چیزی دارد در عمل هم نشان دهد که به چنین چیزی ایمان دارد یعنی عمل خود نشان دهنده اعتقاد و ایمان به آن چیز باشد، بیشتر در این مورد توضیح نمی دهیم فقط در اندازه ارکان ایمان.
حالا این سؤال پیش می آید که انسان باید به چند چیز ایمان داشته باشد، بهترین چیز در این مورد قرآن است که چیزهایی که انسان باید به آن ایمان بیاورد بیان کرده است. آدرس این سوره: بقره آیه 177.« آمن بالله و الیوم الاخر و الملائکه و الکتاب و النبیین»خداوند در این آیه می فرماید: انسان باید به پنج چیز ایمان داشته باشد: 1. ایمان به خدا 2. ایمان به روز قیامت 3. ایمان به ملائکه 4. ایمان به کتب که منظور قرآن، تورات و انجیل که تحریف نشده اند بیان کرده و آخرین آن ایمان به پیغمبران یعنی 124 هزار پیغمبر که از طرف خدا برای هدایت بشر فرستاده شده. کسی که هیچ کدام یک از اینها را قبول نداشته باشد کافر و کمتر از این پنج نوع ایمان داشته باشد فاسق است.
حال که معلوم شد که انسان باید به چند چیز ایمان داشته باشد این سؤال مطرح است. مگر ایمان چند نوع است به عبارتی ایمان چهار نوع است.
1. ایمان تقلیدی 2. ایمان تحقیقی 3. ایمان حرفی 4. ایمان اضطراری
اولین ایمان، ایمان تقلیدی است که شاهد منال آن قرآن سوره انبیاء-آیه 53 و 52 است.
« اذ قال لابیه و قومه ما هذه التماثیل التی انتم لها عاکفون قالوا وجدنا آباءنا لها عابدین»
این آنجائی است که ( ابراهیم) به پدر و قوم خود گفت: این مجسمه هایی که شما همواره عبادتشان می کنید چیستند؟ آنها همه پاسخ دادند که ما پدران خود را بر پرستش این بتها یافتیم پس چون پدران آن ها بت پرست بودند آنها هم به تقلید از آن ها بت می پرستیدند.

دومین نوع ایمان، ایمان تحقیقی است
 

که در سوره آل عمران آیه 190-191، « ان فی خلق السموات و الارض و اختلاف اللیل و النهار لآیات لاولی الالباب الذین یذکرون الله قیاماً و قعوداً و علی جنوبهم و یتفکرون فی خلق السموات و الارض ربنا ما خلقت هذا باطلاً سبحانک فقنا عذاب النار» این آیات دلالت بر ایمان تحقیقی می کند . یعنی اینکه اگر کسی به آنچه که خداوند در زمین و آسمان آفریده تفکر و تعقل کند پی خواهد برد که این دنیا به وسیله یک خدایی که از همه موجودات زمین بی نیازتر است و همه موجودات عالم به او نیاز دارند به وجود آمده است.

سومین نوع از ایمان، ایمان زبانی است
 

که فقط با حرف و زبان می گویند ما ایمان داریم، شاهد مثال سوره حج آیه 11« و من الناس من یعبد الله علی حرف فان اصابه خیر اطمانّ به و إن اصابته فتنه انقلب علی وجهه خسر الدنیا و الاخره ذلک هو الخسران المبین». در این آیه هم دلالت بر پرستش خدا به زبان و یا به ظاهر است یعنی در این آیه منظور ایمان حرفی است، یعنی با حرف و زبان به پرستش خدا می پردازند و چون با حرف و زبان است وقتی چیزی به آنها می رسد اطمینان خاطر پیدا می کنند و اگر به شر و فقر و آفتی برخورد از دین خدا رو برگرداند یعنی با حرف می گویند ایمان داریم.

چهارمین نوع از انواع ایمان، ایمان اضطراری است
 

یعنی در زمانی که هیچ راهی و چاره ای ندارند می گویند ما ایمان می آوریم، شاهد مثال قرآن سوره یونس آیه 90« و جاوزنا ببنی اسرائیل البحر فاتبعهم فرعون و جنوده بغیاً و عدواً حتی اذا ادرکه الغرق قال آمنت انه لا اله الا الذی آمنت به بنوا اسرائیل و انا من المسلمین» در این آیه چون فرعون دید که خود و سپاهیانش در حال نابود شدن است گفت: اینک من ایمان آوردم در حالی که چنین ایمانی اصلاً فایده ای ندارد.
منبع:نشریه بشارت شماره 75
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان