نکات مفید و جالب خانه داری:
خانم های خانه دار مشکلات زیادی دارند، از تهیه غذا گرفته تا خرید، رسیدگی به بچه ها و البته تمیزکردن خانه. یکی از دل نگرانی ها و دل مشغولی های آنها، حفظ سلامت اعضای خانواده و ممانعت از بیمار شدن آنهاست. اما خانم های خانه دار باید بدانند که یکی از اصلی ترین مناطق بالقوه بیماری زا خانه خود آنها هستند.
در واقع آنها باید خانه شان را به خانه ای خالی از بیماری بدل کنند، اما چگونه؟ خانه ای که محل زندگی و پایگاه شما و سایر اعضای خانواده تان است، حتما باید محل سلامت باشد، نه محل زندگی میکروب ها و عوامل بیماری زا. برای آنکه خانواده تان را از خطرات مختلف دور نگه دارید، این نکته ها را رعایت کنید.
● بهتر است خانه تان را آرام جارو کنید:
زمانی که می خواهید خانه را جاروبرقی بکشید باید بدانید که آهسته تر جارو کشیدن، بهتر است. با سرعت جارو کشیدن باعث می شود که مقدار بیشتری گردوغبار به هوا بلند شود و در هوا معلق بماند. درضمن همیشه حواس تان باشد که کیسه جاروبرقی را به محض پر شدن خالی یا تعویض کنید و البته باید این کار را در خارج از خانه انجام دهید. دکتر چارلز گربا، پروفسور میکروبیولوژی بالینی در دانشگاه آریزونا می گوید: «کیسه جاروبرقی پر از میکروب های خطرناکی مثل ای کولای و سالمونلاست. اگر در محیط خانه کیسه جاروبرقی را خارج کنید ممکن است این میکروب ها در هوا پخش شوند و روی همه چیز بنشینند و شما را مریض کنند.»
● با تهویه روشن حمام کنید:
به طور معمول بسیاری از انسان ها در زمان حمام کردن تهویه حمام را خاموش می کنند زیرا از خطر اتصالی کردن آن می ترسند، اما باید بدانید که روشن کردن تهویه در زمان حمام کردن مانع از شکل گیری کپک قارچ می شود. این ماده گاه نامریی ممکن است باعث سرفه، گرفتگی سینه، چشمان قرمز و خارش چشم شود. کپک و توده های معلق قارچی به خصوص برای افراد آسمی و سایر بیماری های آلرژی خطرناک هستند، زیرا می توانند باعث بروز حمله در آنها شوند.
● از شوینده های طبیعی استفاده کنید
برخی از صابون ها و مواد شوینده حاوی مواد مضر و سمی هستند. فتالات ها، یکی از خطرناک ترین این دسته از مواد است که در بعضی از اسپری های خوشبوکننده و معطر وجود دارد و می تواند باعث ناباروری و مشکلات بارداری شود. راه های مطمئن تری برای تمیز و خوشبو کردن هوای خانه وجود دارد؛ مثلا می توانید از گیاهان خوشبو و معطر یا عود استفاده کنید. مواد طبیعی، فاقد مواد شیمیایی مضر هستند و استفاده از آنها خطری ایجاد نمی کند.
● شیر آشپزخانه یکی از مناطق خطرناک خانه است
شیر کوچک فلزی آشپزخانه شما یکی از بهترین محل ها برای رشد انواع میکروب هاست. به هرحال باکتری ها و قارچ ها در محیط های مرطوب راحت تر رشد می کنند. این میکروب ها می توانند به ظرف ها و سایر وسایل آشپزخانه که از آنها استفاده می کنید، منتقل شوند. برای آنکه شیر آشپزخانه شما به منبع میکروب بدل نشود باید حداقل هفته ای یک بار آن را با آب گرم و ماده ضدعفونی کننده بشویید و سپس آن را با یک پارچه تمیز خشک کنید. اگر بتوانید شیر آب را باز کنید و در یک ظرف حاوی مواد ضدعفونی کننده قرار دهید نتیجه بهتری می گیرید.
● ورودی خانه تان باید همیشه تمیز باشد:
کفش ها یکی از آلوده ترین وسایل موجود در خانه ها هستند. مطالعات اخیر نشان داده که 95درصد از کفش ها به کولی فرم نوعی از باکتری های خطرناک آغشته هستند برای آنکه دچار مشکل نشوید بهترین کار این است که قبل از ورود به خانه کفش ها را در داخل یک کمد مخصوص قرار دهید و در داخل خانه از روفرشی یا دمپایی مخصوص خانه استفاده کنید. اما اگر کفش ها را داخل خانه می برید و روی روفرشی می گذارید بهتر است همیشه روفرشی تان را تمیز کرده و بشویید و ضدعفونی کنید.
● چگونه باید یخچال تان را تمیز کنید؟
شاید فکر کنید که یخچال شما یکی از تمیزترین جاهای خانه تان است. شاید به طور مرتب آن را تمیز می کنید. اما تا به حال به در آن نگاه کرده اید؟ مطالعات اخیر در دانشگاه ساوتمپتون نشان داده است که حدود 80درصد از یخچال های خانگی در ناحیه در خود و در محل بسته شدن در دچار آلودگی میکروبی شدید هستند. برای آنکه خطر را از موادغذایی و نوشیدنی های مورد استفاده خودتان و اعضای خانواده تان دور کنید، بهترین کار این است که حتما در زمان تمیز کردن یخچال در آن را باز کرده و تمام قسمت های آن را تمیز کنید. یادتان باشد که بهترین کار استفاده از مواد ضدعفونی کننده برای تمیز کردن در یخچال است.
چگونه وان حمام را براق و تمیز کنیم:
تمیز کردن وان حمام جزو موارد دشوار در خانه است. برای آنهایی که مواد طبیعی را به شیمیایی ترجیح میدهند، استفاده از جوش شیرین راهکار ارزان، ایمن و مناسبی است.
وسایل مورد نیاز :
جوش شیرین
اسفنج
1 - اسفنج را خیس کرده، فشار داده تا آب آن گرفته شود. مقدار قابل توجهی جوش شیرین روی آن بریزید و شروع به تمیز کردن وان کنید. بهتر است از لبه وان شروع کنید. به این ترتیب متوجه خواهید شد لکههایی که مدتها روی وان نقش بسته بودند، شروع به پاک شدن میکنند.
2 - با حرکت دورانی کنارههای وان را تمیز کنید. اسفنج را شسته، از مقدار بیشتری جوش شیرین استفاده کنید.
3 - کف وان را با دقت بسابید. در صورت لزوم، مقداری جوش شیرین روی کف بپاشید. یک ساعت صبر کنید تا خیس بخورد تا راحتتر تمیز شود.
4 - کمی صبر کنید. دوباره وان را تمیز کنید. با آب سرد جرمها را شسته، بگذارید وان خشک شود سپس با حوله سفید وان را پاک کنید.
گرداوری توسط:مجله دلگرم