ماهان شبکه ایرانیان

پدیده بازار بازی‌ها در سال۹۶/ رقیب ایرانی «کلش» چگونه قد علم کرد؟

یک‌سال پس از قدرت‌نمایی بازی «کلش آو کلنز» در بازار گیم،‌ بازی ایرانی «کوئیز آو کینگز» با سیر صعودی در جذب کاربران توانست عنوان پدیده سال ۹۶ از آن خود کند.

پدیده بازار بازی‌ها در سال96/ رقیب ایرانی «کلش» چگونه قد علم کرد؟
به گزرش مهر، گزارش «کوییز آو کینگز: پدیده اجتماعی» دومین گزارش از مجموعه گزارش‌­های «پدیده سال» است که قرار است در هر سال یک بازی محبوب و پرمخاطب در ایران را تحت بررسی آماری قرار دهد. نکته حائز اهمیت این گزارش اما قدرت‌نمایی یک بازی ایرانی در بازار گیم است؛ آن هم فقط یک سال پس از آنکه نتایج همین پیمایش میدانی، نشان داد یک بازی خارجی توانسته در سال 95 بازار داخلی بازی‌ها را به تسخیر خود درآورد.

پس از آنکه در سال گذشته، بازی پرحاشیه «Clash of Clans» به‌عنوان پدیده سال انتخاب شد و تحت پژوهش قرار گرفت، این بار مرکز تحقیقات بازی‌­های دیجیتال (دایرِک) سراغ بازی ایرانی «Quiz of Kings» رفته است.

بازی موبایلی کوییز که مبتنی‌بر آموزش مطالب عمومی به بازیکنان و ایجاد فضای رقابت بر این اساس است، توانست در سال 95 با رشد 1683 درصدی در تعداد دستگاه‌­های فعال خود، به یکی از پرکاربرترین بازی­‌های ایرانی تبدیل شود و در لیگ بازی­‌های رایانه­‌ای ایران در سال 2017، عنوان پرمخاطب‌­ترین بازی مسابقات را به دست آورد. به همین جهت دایرِک این بازی موفق ایرانی را به عنوان پدیده سال96  انتخاب و گزارش مشروحی را درباره دامنه نفوذ این بازی تدوین کرده است.

11 میلیون کاربر و 8 میلیون دستگاه فعال

براساس داده‌های ثبت شده در این گزارش از ابتدای پاییز 94 تا انتهای پاییز 96 آمار دستگاه‌های فعال استفاده‌کننده از بازی «کوئیز آو کینگز» به مرز 8 میلیون و 850 هزار و 269 دستگاه رسیده است. تعداد حساب‌های کاربری (User ID) ساخته شده برای این بازی در این بازه زمانی هم 11 میلیون و 133 هزار و 884 عدد بوده که علت این اختلاف، ثبت چند حساب کاربری روی یک دستگاه و یا تولید حساب‌­های کاربری تقلبی در ابتدای انتشار بازی است.

به صورت میانگین 1 میلیون و 4 هزار و 411 دستگاه فعال ماهیانه (Monthly Active Device) برای بازی وجود داشته است. این معیار به معنای تعداد دستگاه‌­های منحصربه­‌فردی است که در یک بازه یک ماهه وارد بازی می‌­شوند.

به صورت میانگین 229 هزار و 484 دستگاه فعال روزانه (Daily Active Device) برای بازی وجود داشته است. این معیار به معنای تعداد دستگاه‌­های منحصربه‌­فردی است که در یک بازه یک روزه وارد بازی می­‌شوند. براساس همین آمار هم زمان صرف شده (Time Spent) برای بازی کوییز، در مجموع 7 میلیارد و 716 میلیون و 922 هزار و 434 دقیقه محاسبه شده است.

در مجموع 2 میلیارد و 366 میلیون و 141 هزار و 127 دست (Session) کوییز در این بازه زمانی یک‌ساله بازی شده که در اینجا منظور از دست، تعداد دفعات ورود به بازی است و نباید با هر دست مسابقه که داخل بازی انجام می­‌شود اشتباه گرفته شود.

به طور متوسط، هر دستگاه فعال روزانه، نزدیک به 12 دست کوییز در هر روز بازی کرده و ماهیت نوبتی (Turn- based) بودن بازی کوییز، عامل تعیین این تعداد دست‌­ها در روز است؛ برهمین مبنا هم به طور متوسط طول هر دست (Session Length)، 196 ثانیه برآورد شده است.

براساس گزارش تهیه‌شده از سوی مرکز دایرک، بیش از 90 درصد از سهم دستگاه‌های فعال، زمان صرف شده برای بازی و تعداد دست‌های بازی شده مختص گوشی‌­های هوشمند و باقی برای تبلت­‌ها بوده است.

بیش از 85 درصد از سهم دستگاه‌های فعال، زمان صرف شده برای بازی و تعداد دست‌های بازی شده مختص سیستم عامل اندروید و باقی برای iOS بوده است.

سال درخشش یک بازی کاملا ایرانی

سالی که گذشت اما برای بازی کوییز از جوانب مختلفی درخشان و حائز اهمیت بود. بعد از یک کمپین موفق در نوروز 96، تیم سازنده با یک جهش بی‌سابقه در تعداد کاربران مواجه شد؛ به طوری که تعداد کاربران فعال روزانه بازی از 300 هزار به 500 هزار نفر رسید. همین موضوع باعث بوجود آوردن مشکلاتی در زیرساخت بازی در ماه‌های اول سال شد. اما این موضوع هم مانع تلاش بیشتر تیم سازنده موفق‌ترین بازی ایرانی این سال‌ها نشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی