بازهم ماجرای دختران خیابان انقلاب بر سر زبانها افتاد و بسیاری از کاربران توئیتر با هشتگ #دختران_پنجاه_هزار_تومانی به این خبر واکنش نشان دادند. اما با این تفاوت که حامیان مجازی دیروز این افراد که در قهرمانسازی از آنان کم نگذاشته بودند، حال به منتقدین و بلکه دشمنانشان تبدیل شدند که چرا گفتی؟
داستان چرا گفتی هم این است که روز گذشتی مریم شریعتمداری یکی از دختران کشفحجابکرده خیابان انقلاب که ماجرای پایین کشیدن او هنگام کشف حجاب از روی سکوی برق جنجالی شده بود، در حساب توئیتر خود از بسته عجیبی که بعد از برگزاری دادگاه رسیدگی به جرایم او، در کیفش قرار داده بودند نوشت.
بستهای که آنقدر او را ناراحت کرد که با هشتگ #وقیحانه به سراغش رفت و به باجدهندگان تاخت. همین هم باعث شد لشگر مجازی زنجیرهای او را هدف قرار دهند.
**چه کسی این پاکت پول را فرستاد؟
از همان لحظات اولیه انتشار این خبر، حدس و گمان های مختلفی پیرامون فرستنده این پاکت مطرح شد و هرکسی، شخص خاصی را پشت پرده ارسال آن میدانست که از جریان انحرافی و بهاری تا اصلاح طلبان و ضدانقلاب و... را شامل می شد و چون فرستنده اصلی مشخص نبود بالطبع اظهار نظر ها هم جدی نبود تا اینکه همین خانم شریعتمداری در پستی دیگر اعلام کرد:
همین که اسم فرستنده واقعی این تراولهای ۵۰ هزار تومانی مشخص شد، حمله و موضع گیری ها هم شروع شد. تا جایی که شریعتمداری را وادار کرد رابطی که این مبلغ پول را به او رسانده معرفی کند.
ژیلا بنی یعقوب خبرنگار و فعال رسانه ای اصلاحطلب است که در سابقه خود بازداشت در زمانفتنه سال ۸۸ را نیز دارد. حالا او که رابط میان فرستنده پول و شریعتمداری است در مظان اتهام قرار دارد که این پول از طرف چه کسی برای این مجرم ارسال شده است. بنی یعقوب در این باره نوشت:
پس از این اظهار نظر، بازار تایید و تکذیب ها داغ شد. ابتدا نرگس موسوی دختر زهرا رهنورد که بیشترین سوال افکار عمومی درباره این پاکت عجیب و جنجالی از اوست، کلا وجود چنین هدیهای را تکذیب کرد و نوشت مادر او برای کسی پول نفرستاده. این درحالی است که خانم رهنورد پیش از این توانسته بود نقاشیهایش را به بیرون از حصر بفرستد!
فارغ از اینکه اظهارنظر او صحت دارد یا خیر، دوجبهه در مقابل حامیان این جریان فکری شکل گرفت که مردد بودند چه کسی راست میگوید؟ خبرنگاری که میگوید واسطه انتقال هدیه رهنورد بوده یا دختر او که میگوید هدیهای فرستاده نشده.
مدت زیادی نگذشت که برگ دیگری از این دفتر ورق خورد و مشخص شد پای عناصر دیگری در میان است. مصطفی تاجزاده از چهرههایی سیاسی و فعالین فتنه سال ۸۸ از جمله این افراد است. بنی یعقوب در رشته توئیتی از ارتباط تاجزاده با این موضوع نوشت:
همانطور که مشخص است تاجزاده سعی دارد با فرافکنی و ارتباط دادن بیمورد مسئله به فضای امنیتی و جنگ روانی با مخاطب اینطور وانمود کند که اگر اسمی از فرستندگان واقعی این پاکت پول برای این دختر یا سایر دخترکان همچون او ارسال شده، آورد شود باعث هزینهسازی و... میشود. اما در ادامه بیان میکند مسئولیت این اتفاق را میپذیرد. همین مسئله نیز سبب شد عدهای از مخاطبان فضای مجازی این سوال را مطرح کنند که شاید فرستنده اصلی خود تاجزاده باشد.
اما تاجزاده تنها کسی نبود که از دادن پول به دختران خیابان انقلاب حمایت کرد. عبدالله رمضان زاده که روزی سخنگوی دولت اصلاحات بود هم این کار را خوب میداند و در توئیتر خود مینویسد:
همانطور که مشخص است او هم از ارسال پول به مجرمان حمایت میکند و آن را توجیه اما بازهم حاضر نیست اعلام کند اگر این کار خوبی است چه کسی آن را انجام داده است و در واقع منبع این پول کجاست؟
گرچه نمیتوان پاسخ دقیقی به این سوال داد (و اتفاقا اصلاح طلبان نیز قصد دارند این فضای ابهام را حفظ کنند) اما آنچه از ظواهر و اظهارات خبرنگاری که واسط انتقال پاکت پول بوده مشخص است، دوتن از چهرههای سیاسی، این مبلغ را به او دادند.
بنی یعقوب در این باره مینویسد:
حال آنچه مشخص است عده ای از فعالان سیاسی که میتوان گمانهزنی از هویت آنها داشت، مبلغی پول را که بیشتر به باج و ... شباهت دارد به نام یکی از فعالین فتنه سال ۸۸ برای مریم شریعتمداری فرستادهاند و احتمالا فکرش را نمیکردند انتشار عمومی این هدیه چه هزینهای برایشان خواهد داشت.