ماهان شبکه ایرانیان

پیش‌بینی هواشناسی درباره روزهای ابتدایی سال ۹۷

رییس سازمان هواشناسی شرایط جوی کشور را در هفته اول فروردین ماه پیش‌بینی کرد و گفت: در هفته آینده بارش قابل توجهی در کشور نخواهیم داشت.

پیش‌بینی هواشناسی درباره روزهای ابتدایی سال 97

رییس سازمان هواشناسی شرایط جوی کشور را در هفته اول فروردین ماه پیش‌بینی کرد و گفت: در هفته آینده بارش قابل توجهی در کشور نخواهیم داشت. به گزارش انتخاب؛ داود پرهیزگار در آخرین نشست خبری سال 96، با پیش بینی شرایط جوی کشور در روزهای ابتدایی فروردین ماه گفت: در هفته آینده در نوار شمالی کشور بارش‌هایی پیش‌بینی می‌شود اما در بقیه مکان‌ها پدیده خاصی وجود نخواهد داشت.

او همچنین خاطرنشان کرد: روز شنبه وزش باد شدید جنوبی در استان‌های اردبیل و گیلان خواهیم داشت که این وزش باد باعث افزایش دما در این استان‌ها به ویژه استان گیلان می‌شود. انتظار می‌رود که دمای رشت به 30 درجه سانتیگراد برسد. رییس سازمان هواشناسی کل کشور با اشاره وضعیت هوا در روزهای آینده گفت: روز یکشنبه در استان‌های کردستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و گیلان بارش‌هایی خواهیم داشت. همچنین در استان‌های مازندران و گلستان بارش‌های خفیف پیش‌بینی می‌شود.

رییس سازمان هواشناسی کل کشور با بیان اینکه در هفته اول تعطیلات نوروز بارش قابل توجهی در کشور نخواهیم داشت، گفت: در روزهای ابتدایی سال 97 افزایش دما نیز پیش‌بینی می‌شود. وی در ادامه با تاکید بر اینکه پیش‌بینی‌های هواشناسی برای بازه‌های طولانی دقت کمتری دارند، گفت: طبیعی است که پیش‌بینی‌های فصلی خطای بالایی داشته باشد، نهایت صحت این پیش‌بینی‌ها حدود 70 درصد است.

پرهیزگار ادامه داد: پیش‌بینی‌های فصلی هواشناسی برای بهمن ماه سال 96 درست از آب در آمد اما در اسفندماه تا حدودی خطا وجود داشت.

وی به خطا در پیش‌بینی‌های هواشناسی در تمام دنیا اشاره کرد و گفت: کار پیش‌بینی با محاسبات صورت می‌گیرد بنابراین احتمال خطا در معادلات وجود دارد برای همین هم است که قوی‌ترین کامپیوترهای دنیا در اختیار هواشناسی قرار می‌گیرد همان‌طور که قوی‌ترین کامپیوتر ایران در اختیار سازمان هواشناسی است، البته با وجود داشتن این ابرکامپیوتر باز هم نسبت به کشورهای توسعه یافته عقب هستیم و توان پردازش کامپیوتر هواشناسی نسبت به کامپیوترهای موجود در کشورهای توسعه یافته یک به هزار است.

وی با بیان اینکه بروز خطا در پیش بینی هواشناسی مربوط به ایران نیست تصریح کرد: واضح است که بروز خطا در پیش‌بینی‌های هواشناسی تنها برای هواشناسی ایران نیست بلکه حتی در کشورهای توسعه یافته نیز این مشکل وجود دارد.

پرهیزگار همچنین در پاسخ به پرسشی در مورد بارورسازی ابرها به منظور افزایش بارش کشور، توضیح داد: باروری ابرها یک موضوع تازه نیست بلکه پیشینه آن در دنیا به 70 سال گذشته بر می‌گردد. در ایران نیز از قبل از انقلاب این طرح اجرا شده است.

رییس سازمان هواشناسی کل کشور تاکید کرد: باروری ابرها مشکل کم بارشی را حل نمی‌کند، کشورهای توسعه یافته مثل آمریکا که به تولید دانش در این زمینه می‌پردازند و هم تکنولوژی‌های لازم مثل هواپیما و رادارهای پیشرفته برای شناسایی میکروفیزیک ابرها را در اختیار دارند، اثرگذاری باروری ابرها را در افزایش چشم‌گیر بارش تایید نمی‌کنند.

وی به شروع باروری ابرها از سال 1375 در یزد اشاره کرد و گفت: در این پروژه هواشناسی نیز حضور داشت و تجربه ما نشان داد که باروری ابرها اثرگذاری در افزایش بارش‌ها ندارد اما وزارت نیرو این پروژه را طی سال‌های گذشته ادامه داده است، سازمان هواشناسی نیز همواره اطلاعات لازم را در اختیار آنها قرار داده است اما معتقدیم که باروری ابرها راه‌حلی برای جبران کم بارشی نیست.

 منبع: ایلنا

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان