به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، خالد شریف مسئول نظارت و ارزیابی صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در افغانستان در گفتوگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس با اشاره به افزایش مرگ و میر مادران در افغانستان در هنگام تولد نوزادان گفت: با وجود 75 درصد خدمات رسانی و ایجاد مراکز درمانی زنان در مناطق مختلف افغانستان اما 25 درصد از مناطق دوردست در ولایتهای افغانستان هنوز هم فاقد مراکز درمانی زنان است.
وی افزود: این موسسه همچنین برنامههای ایجاد مراکز درمانی و ایجاد زمینههای آموزشی نیمه عالی زنان و زایمان در هرات در زمینههای آموزش نیمه عالی زنان و زایمان را برای بانوان شهرستانهای محروم هرات برگزار کرده است که پس از اتمام دوره آموزشی مراکز درمانی در مناطق محروم شهرستانهای هرات ایجاد شده و به درمان زنان و کودکان خواهند پرداخت.
از طرفی دیگر غلام احمد حنیفی مسئول موسسه بهداشت هرات در این مورد گفت: این موسسه نیمه عالی در هرات که در بخشهای زنان و زایمان و پرستاری فعالیت دارد از سال 1384 تا کنون یکهزار و 384 تن از پزشکان زن در بخشهای زنان و زایمان و پرستاری بعد از اتمام دورههای آموزشی در مناطق مختلف هرات کار خود را آغاز کرده اند.
وی افزود: در حال حاضر برخی از شهرستانهای هرات و روستاهای آن بدون پزشک زنان و زایمان است و تلفات مادران نیز در هنگام تولد نوزاد در این مناطق نگران کننده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: با اجرای برنامههای مختلف از سوی موسسات همکار خارجی این آمار کاهش خواهد یافت و پس از پایان دورههای پزشکان زنان و زایمان که از طریق صندوق سازمان ملل در هرات برگزار خواهد شد مناطق محروم در هرات دیگر بدون مراکز درمانی زنان نخواهند بود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در بررسیهای آنها 20 منطقه در هرات نیازمند مراکز درمانی زنان است.
این درحالی است که صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در افغانستان پس از بررسیها و تحقیق در مورد مرگ و میر مادران در افغانستان اعلام کرد که از هر 1 هزار مادر در هنگام تولد نوزاد 6 تن به دلیل نبود مراکز درمانی زنان میمیرند.
از طرفی دیگر مسئولان بهداشت در هرات نیز از نبود امنیت در برخی از مناطق در شهرستانها و نبود مراکز درمانی نیز سخت شکایت دارند و برای جلوگیری از مرگ و میر مادران نیز خواهان تامین امنیت در شهرستانهای هرات هستند.
/