سعیدرضا جندقیان در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در کشور 38 هزار روستا و 36 هزار و 200 دهیاری داریم، گفت: با توجه به کاهش جمعیت روستایی، بسیاری از مدارس روستاها خصوصا در مقاطع دبیرستان و راهنمایی خالی از دانش آموزش و یا به نوعی متروکه هستند. در حقیقت این مدارس در سطح روستاها بدون استفاده ماندهاند.
وی ادامه داد: براساس نامهای به استانداری و احصای این مدارس دریافتیم که در روستاهای کشور حدود 2000 مدرسه متروکه وجود دارد و به دلیل اینکه هزینه ساخت بنا نیز زیاد است. تصمیم گرفتیم در صورت امکان از همین مدارس استفاده کنیم. به همین دلیل قرار شد که با وزارت آموزش و پرورش هماهنگیهای لازم صورت گیرد تا آنها این مدارس متروکه را در اختیار دهیاریها قرار داده و از این مدارس به عنوان "دهسرا" یا "خانه روستا" استفاده شود. به عبارت دیگر این دهسراها در روستاها همان فرهنگسراهای شهری در مقیاس کوچک هستند.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با اشاره به اینکه اعتبار این "دهسرا" از بودجه دهیاریها تأمین میشود و همچنین می توان این بودجه اندک را با مشارکتهای مردمی افزایش داد، اظهارکرد: این طرح برای وزیر آموزش و پرورش فرستاده شده است و منتظر پاسخ ایشان هستیم؛ اما فکر میکنم با توجه به رویکرد مناسب وزیر آموزش و پرورش به زودی به پاسخ برسیم.
جندقیان در پایان صحبتهایش به وظایف این دهسراها اشاره کرد و گفت: وظایف این دهسراها یا خانه روستا، برگزاری کلاسهای آموزشی برای زنان و توانمندسازی آنان، برگزاری دورههای مشاوره اجتماعی و بهداشتی برای خانوادهها و برگزاری کلاسهای ورزشی برای جوانان و...است.