به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، جنگندههای ائتلاف متجاوز عربستان شامگاه یکشنبه در تازهترین جنایت خود یک مراسم عروسی در استان حجه یمن را هدف حملات خود قرار دادند که در پی این حمله وحشیانه دهها نفر شهید و مجروح شدند اما این نخستین بار نیست که ائتلاف عربستان چنین جنایاتی را در یمن مرتکب میشود و پیش از این نیز بارها مراسمهای مختلف در یمن، بیمارستانها و دیگر زیرساختهای حیاتی این کشور هدف بمباران جنگندههای ائتلاف قرار گرفته و حامیان عربستان سعودی در این جنگ همچنان به فروش تسلیحات خود به عربستان ادامه میدهند.
وزارت حقوق بشر یمن در گزارشی به جنایات عربستان سعودی در یمن پرداخته و گزارش داده است که در پی حملات ائتلاف متجاوز عربستان علیه مردم یمن تاکنون 600 هزار نفر جان خود را از دست داده و یا مجروح شدهاند که حدود 300 هزار نفر از این تعداد کودکان هستند.
در بیانیه وزارت حقوق بشر یمن آمده است: از زمان آغاز تجاوز هوایی ائتلاف سعودی در یمن از سال 2015 تاکنون 38500 غیرنظامی جان خود را از دست دادهاند و این در حالی است که حدود 3 هزار کودک و زن و نیز 9 هزار مرد مستقیما در اثر حملات هوایی ائتلاف کشته شدهاند.
این بیانیه میگوید که تجاوز عربستان سعودی به یمن به طور غیر مستقیم موجب مرگ حدود 300 هزار نفر در یمن شده است.
بر اساس این گزارش 247 هزار کودک در یمن به دلیل سوء تغذیه شدید جان خود را از دست داده و 17 هزار نفر نیز به دلیل عدم توانایی برای خروج از این کشور و درمان بیماری جان خود را از دست دادهاند.
وزارت حقوق بشر یمن در این گزارش خود اعلام کزرده است که مزدوران سعودی نیز موجب کشته و مجروح شدن 2361 نفر شدهاند.
سازمان ملل میگوید که 22.2 نفر از مردم یمن نیاز فوری به مواد غذیی دارند که از این تعداد 8.4 میلیون نفر کودکان هستند.
یکی از مقامات ارشد سازمان ملل اخیرا درباره شرایط فاجعهبار زندگی در یمن هشدار داده و گفته است که قحطی و شیوع وبا در این کشور همچنان در حال افزایش است.
ائتلاف سعودی شامگاه یکشنبه در تازهترین جنایت خود یک مراسم عروسی در استان حجه یمن را هدف حملات خود قرار دادند که در پی این حمله وحشیانه دهها نفر شهید و مجروح شدند و خبرها حکایت از آن دارد که جنگندههای سعودی از رسیدن نیروهای امدادی و آمبولانسها به محل این حادثه نیز جلوگیری کردهاند.
دسامبر سال گذشته رسانههای یمنی گزارش دادند که جنگندههای متجاوز سعود یک مراسم عروسی را در استان مارب هدف حمله قرار داده و موجب جان باختن 10 نفر شدند.
ورود ائتلاف عربستان به این جنگ باعث کشتار بسیاری از غیرنظامیان یمن شده است اما با این وجود کشورهایی مانند انگلیس و آمریکا علیرغم این کشتار بیرحمانه و انتقادهای گسترده همچنان به فروش سلاح خود به عربستان ادامه میدهند.
پیش از این پایگاه خبری ایندیپندنت گزارش داد که از زمان آغاز جنگ یمن، فروش سلاح به عربستان سعودی از سوی انگلیس 500 درصد افزایش داشته است.
در دو سال نخست آغاز بمبارانها در یمن، تسلیحاتی به ارزش بیش از 4.6 میلیارد یورو (بیش از 6 میلیارد دلار) به عربستان فروخته شده است.
بر اساس گزارش صلیب سرخ نزدیک به 80 درصد از جمعیت یمن از مشکلاتی مانند کمبود غذا، آب آشامیدنی سالم و مراقبتهای بهداشتی رنج میبرند.
یمن که پیش از جنگ نیز با بحران مواد غذایی روبهرو بود، در حال حاضر فروش سلاح از سوی آمریکا و انگلیس به عربستان، این بحران را شدیدتر کرده است اما با این وجود این کشورها همچنان به صادرات سلاح خود به عربستان سعودی ادامه میدهند.
انگلیس اخیرا متعهد به پرداخت 50 میلیون پوند کمک به یمن شده و «پنی مرداونت»، دبیر توسعه بینالمللی انگلیس نیز گفته است که عربستان قوانین بینالمللی حقوق بشر را نقض کرده است اما کمپین ضد تجارت اسلحه اعلام کرده است که خود انگلیس با صدور تسلیحات به عربستان سعودی، قوانین بینالمللی حقوق بشر را نقض میکند.
«کیت نوانس» از اعضای این کمپین در ادینبرگ، طی مصاحبه با وبسایت «کامن اسپیس» میگوید: فروش تسلیحات انگلیس به عربستان در تضاد با قوانین ما، اتحادیه اروپا و قوانین بینالمللی است.
وی افزود: این سلاحها نه تنها علیه مردم عربستان بلکه علیه مردم یمن نیز استفاده میشوند و جنگی که انگلیس از آن حمایت میکند نقض قوانین بینالمللی است، آنها (عربستان سعودی) مدارس، کارخانهها، مراسم تشییع جنازه را بمباران میکنند و تعداد زیادی از غیرنظامیان یمنی در پی این حملات جان خود را از دست دادهاند.
نوانس در ادامه گفت: انگلیس از تعهد خود در قبال جنگ یمن و کاستن صادرات سلاح به عربستان در این جنگ فاصله بسیاری دارد؛ دولت انگلیس فروش سلاح به عربستان را افزایش داده و زمان لازم برای صدور مجوز برای این صادرات را نیز کم کرده است.
«استیون بل»، از فعالان حقوق بشری گروه «توقف ائتلاف جنگ» نیز درباره حضور این کشور در جنگ یمن میگوید: انگلیس به همراه آمریکا «به طور کامل» با ائتلاف عربستان هماهنگ شده است.
ماه آگوست سال گذشته اداره امور خارجه و کشورهای مشترکالمنافع انگلیس (FCO) لیستی از 30 کشور جهان تهیه کرده که این کشور نسبت به مسائل حقوق بشری و دموکراسی در آنها ابراز نگرانی «شدید» کرده و با این وجود تنها طی دو سال گذشته مجوز فروش سلاح به 22 مورد از این کشورها را صادر کرده که ارزش سلاحهای فروخته شده به این 22 کشور 4.1 میلیارد پوند برآورد شده است.