نوه بنیانگذار انقلاب در دیدار با اعضای شورای شهر تهران اظهار داشت: «رضایتمندی مردم تنها ملاک موفقیت شوراست؛ اگر رضایت مردم وجود نداشته باشد، سایر کارها فایده ای ندارد. نمی گویم هر مدیری همیشه باید حرکت های پوپولیستی انجام دهد؛ اما این را می دانم که خرد جمعی همیشه به درستی تصمیم می گیرد. ببینید یک تصمیم کلان مورد قبول جامعه هست یا خیر».
اهم اظهارات سیدحسن خمینی به شرح زیر است:
*اگر دین دارانی که تصدی جامعه را بر عهده گرفته اند موفق نشوند، مردم از دین برنمی گردند. مجموع مردم اگر راضی باشند کار شما خوب است؛ اما اگر مجموع آنها ناراضی باشند مشکلی در کار وجود دارد. مردم بی دلیل اعتراض نمی کنند. یکی از امور مورد حساسیت مردم فساد اداری است؛ گام شهرداری در جهت شفافیت بسیار درست است.
*هر مسیری برای مبارزه با فساد غیر از مسیر افکار عمومی، ناموفق است. برخی دستگاهها برای مبارزه با فساد تشکیل می شوند اما خودشان گرفتار فساد می شوند. راه مبارزه با فساد اتاق شیشه ای است؛ دولت هم خوشبختانه در بحث بودجه شفافیت را شروع کرده است. البته در اول کار ممکن است برای برخی دردهایی داشته باشد اما شفافیت باید وجود داشته باشد.
*احساس سلامت از خود سلامت مهم تر است. آمار آسیب های اجتماعی در تهران بالاست و طبق آمارها بالای ٥٠ درصد مردم زیر خط فقر هستند. لذا نگاه شورای شهر باید بر رفع تبعیض باشد. بسیاری از مشکلات مردم با برخورد چهره به چهره حل می شود. به انسجام درونی شوراها توجه کنید. این امر شرط کارآمدی در نگاه مردم است.
*کار شوراها، سیاسی نیست. گرفتار تحلیل های روزمره نشویم. امیدواریم با تدبیری که آقای محسن هاشمی اندیشیده اند مشکل ترافیک تهران حل شود. خیلی ها خشم و طمع دارند که شورای شهر تهران را به عنوان مجموعه ای ناموفق جلوه دهند؛ پا روی این طمع بگذارید.امیدوارم در هفته های آتی از آزمون انتخاب شهردار با موفقیت خارج شوید و بهترین فرد انتخاب شود.
همچنین در این دیدار، محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران، گفت: «شاخصه شورای پنجم، حضور چندبرابری رأی دهندگان است. هم اکنون حدود یک سوم وظایف قانونی شوراها به آنها تفویض شده است و امیدواریم در سالهای بعد همه این وظایف به مرور تفویض شود. ریل گذاری مدیریت شهری در دوره دکتر نجفی انجام شد. امیدواریم شهرداری انتخاب شود که در آن مسیر حرکت کند و مطالبات مردم را جامه عمل بپوشاند».
کرباسچی: حجتی میتواند برای تهران گرهگشا باشد
ایرنا نوشت:
غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در خصوص جلسه شورای شهر برای تهیه فهرست هفت گزینهای نامزدهای شهرداری تهران که به عدم حضور محسن هاشمی در این لیست انجامید، گفت: نقد اساسی من این است که با مسأله شهرداری برخورد افزایش کارآمدی و حل مشکل نشده و روند 10، 11 ماهی که از انتخابات شورای شهر و استقرار شورای جدید میگذرد، روند کارآمدی و حل مشکل نبوده است.
کرباسچی با انتقاد از تخریبهایی که در این ایام علیه محسن هاشمی صورت گرفت، گفت: تخریب سرلیست اصلاحات، کملطفی دوستانی بود که تصور میکنند همه مسئولیتشان این است که بگویند ما اپوزیسیون هستیم یا در مقابل فلان و فلان ایستادهایم. هرچند اکراه دارم با صراحت بگویم شورا با مسأله شهرداری برخورد سیاسی کرد، اما در نهایت آنچه اتفاق افتاده همین است.
اهم اظهارات کرباسچی به شرح زیر است:
*در شورای چهارم و به ویژه در شورای چهارم با وجودی که 50 درصد افراد اصلاحطلب و 50 درصد اصولگرا بودند، خیلی سریع و در یک پروسه نسبتا کوتاهی، جمعبندی صورت گرفت و شهردار انتخاب شد، اما این شورا که یک شورای یکپارچه و مربوط به جبهه اصلاحات است ، متأسفانه در طول نزدیک به 11 ماه گذشته از انتخابات، هنوز نتوانسته به یک جمعبندی و ترکیبی از آرا برسدکه شهردار بتواند با هماهنگی سایر نهادها و کل نظام و حکومت، کاری قوی را شروع کند و وضع شهرداری و شهر تهران را سامان بدهد. این اشکال اساسی به شورای پنجم وارد است؛ نمیخواهم بگویم مقصر کیست ولی هرچه هست، نتیجه و خروجی این بوده است. بهرحال آقایان قطعا توجیهاتی دارند، ولی جواب قانعکنندهای فکر نمیکنم برای مردم در قبال این فرصتسوزی باشد.برای مردم سؤال است که شورای یکپارچه این همه وقت حرف و شعار و صحبت دارد ، ولی عملا در شهرداری تهران، ثبات و آرامشی که برای کار باید باشد وجود ندارد.
*فکر میکنم وظیفه شهرداری این است که کار کند و کارش همراه با شفافیت باشد، ولی اینکه فکر کنیم شهرداری فقط وظیفه اصلیاش شفافیت است، درست نیست. شفافیت زمانی به کار میآید که کاری انجام شده باشد.
* شهرداری که از الان مسئول میشود مسئول دوران خودش است.البته اگر گزارشهایی داشت اینها را بفرستد برای دستگاههای ذیربط. اگر قراردادهایی هست که الان باید بررسی شود بفرستد، ولی اگر یک کسی خلاصه عملکردش فقط شفافیت است، برای مردم خیلی قابل قبول نیست. معمولا هم که از شفافیت و شکواییات چیزی به شهر و مردم برنمیگردد و فقط دعواهای سیاسی و بحثهای حاشیهای را دامن میزند.'
شاخصهای شهردار کارآمد این است که اولا باید شهردار یک شخصیت ملی باشد و دستکم نامش از نظر مسئولان در رأس امور شناخته شده باشد. دوستان زیادی شاید کارآیی داشته باشند و آدمهای خوبی هم باشند، ولی اینکه فردی تازه بخواهد خود را معرفی کند و بگوید من شهردار تهران هستم، این در افزایش کارآمدی تأثیر خوبی ندارد.
* «آشنایی با مسائل تهران» شاخص مهمی برای شهردار کارآمد در تهران است و باید فردی شهردار شود که سابقه کار داشته باشد. شهردار تهران باید حتما اطلاعاتی راجع به وضعیت شهر، وضعیت پروژهها و محیط شهر داشته باشد. کسانی که از یک منطقه دیگر آمدهاند و بسیار هم آدمهای خوبی هستند، ولی تهران را نمیشناسند و تسلط روی مناطق و محلات ندارند، زمان میبرد تا با مسائل آشنایی پیدا کنند و به بیان دیگر شهرداری که تسلط روی مناطق و محلات ندارد برای تهران کارآمد نیست. شهردار کارآمد برای تهران باید به مسائل تهران مسلط باشد، مناطق را بشناسد و با مشکلات و وضعیت اجتماعی تهران آشنا باشد.
* دیگر شاخصه مهم شهردار کارآمد تهران تعامل خوب با مجموعه نظام است. شهرداری سازمانی است که با همه دستگاهها در ارتباط است و اگر همه دستگاهها با شهرداری همکاری نکنند، کاری از پیش نخواهد رفت. تهران پایتخت است، نیروهای نظامی، امنیتی، پادگانها، دستگاههای ملی، وزارتخانهها همگی در تهران مستقر هستند و اگر همه اینها با شهردار در تعامل نباشند، کار پیش نخواهد رفت. درشهرداری انجام کار بدون تعامل و پشتیبانی سایر نهادهای حکومت امکانپذیر نیست. اینکه حضور شهردار پایتخت در دولت ضروری است، برای همین هماهنگیهاست. اگر شهردار با دولت و حاکمیت همراه نباشد، شهردار موفقی نخواهد بود. البته مسائل شخصی هم مهم است که هیچکدام از ما روی آن حرفی نداریم؛ مثل پاکدست بودن، سالم، باسابقه خوب، با تجربه بودن در حوزه مدیریت شهری.
*برخی تخریبها علیه محسن هاشمی از سوی برخی رسانههای منتسب به جریان اصلاحات دامن زده شد، اینها کملطفی دوستان است. محسن هاشمی سرلیست اصلاحات بوده و زیر نام ایشان لیستی را تنظیم کردند. خودشان با افتخار نام او را در رأس لیست گذاشتند. تخریبهایی که این ایام شاهد بودیم، سخن جوانان احساساتی است که فکر میکنند همه مسئولیتشان این است که بگویند ما اپوزیسیون هستیم یا در مقابل فلان و فلان ایستادهایم. اینکه خدمت نیست. کسی که میخواهد در کشور و داخل نظام کار کند همراهی و همکاری اولین شرط توفیق او در امر خدمترسانی است. قرار نیست که جنگ راه بیندازیم.
* گفته شده آقای مهندس حجتی با توجه به حساسیت امر پایتخت، قانع شدهاند مسئولیت خطیر وزارت کشاورزی را رها کنند و در شهرداری مشغول شوند. حتما این اتفاق میتواند برای شهر مفید باشد. ایشان شخصیتی مردمی و شناخته شده و مورد اتفاق است و در بخشهای مختلف صاحب تجربه هستند، با دولت و سایر نهادهای حکومت هم روابط خوبی دارند. اگر بتوانند با رأی غالب شورا شهردار شوند، انشاءالله کارنامه خوبی خواهند داشت و گرهگشا خواهند بود.
27214