بیش از 29 میلیون نفر در آمریکا و از هر 17 نفر، یک نفر در بریتانیا، به دیابت مبتلاست. محققان به دنبال بررسیهای خود بر این باورند که قند و همچنین شیرین کنندههای طبیعی، هر دو اثرات منفی داشته و فرد را میتوانند گرفتار چاقی و یا دیابت کنند و در این میان نوشیدنیهای رژیمی به دلیل داشتن شیرین کنندههای مصنوعی فراوان، مصرف کنندگان را در خطر بسیاری قرار میدهند.
بنابه گفته یکی از این محققان، بدن با مصرف متعادل شیرین کنندههای طبیعی میتواند از پس قند تولید شده در خون برآید اما وقتی مقدار مصرف زیاد میشود، با بار اضافی روبهرو شده و توان سوزاندن قند اضافی را از دست میدهد. از طرفی شیرین کنندههای مصنوعی بدون کالری، آنگونه که تصور میشود هرگز سالم نیستند. این شیرین کنندهها در سوخت و ساز چربی و انرژی بدن تغییراتی منفی ایجاد میکنند و چنانچه فردی در مصرف این نوع شیرین کنندهها و البته شیرین کنندههای طبیعی زیاده روی کند، خطر ابتلا به بیماریهای مزمنی مانند دیابت را در خود افزایش می دهد.
در تحقیقات بیشتر مشخص شد که شیرین کنندههای مصنوعی آسه سولفام پتاسیم و اسپارتام که به نوشیدنیهای رژیمی افزوده میشود، در خون جمع شده و صدمات بسیار شدیدی به سلول رگهای خونی وارد میکنند. این اتفاق با قندهای طبیعی گلوکز و فروکتوز نیز رخ میدهد. مصرف هیچ نوع قندی نباید زیاده روی کرد.
به گزارش طبنا، بنابر بررسیهای انجام شده، برای حفظ سلامت و البته دوری از چاقی که خود منبع بسیاری از بیماریهاست، بهتر است در مصرف هیچ نوع قندی به ویژه مصنوعی، زیاده روی نکرد.