ماهان شبکه ایرانیان

حضور "پاکستان و هند" در رزمایش مشترک سازمان شانگهای

مقامات کشورهای پاکستان و هند از آمادگی برای حضور در رزمایش مشترک کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهایی در روسیه خبردادند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری میزان، رزمایش مشترک کشورهای عضو سازمان همکاریشانگهایی در ماه سپتامبر سال جاری در روسیه برگزار می‌شود که کشورهای هند و پاکستان برای حضور در این مانور اعلام آمادگی کرده‌اند.

این اولین بار در تاریخ است که کشورهای هسته‌ای جنوب آسیا که دشمنی دیرینه با یکدیگر دارند در یک رزمایش مشترک شرکت خواهند کرد.

سربازان هندی و پاکستانی پیش از این تنها در عملیات های حافظ صلح سازمان ملل متحد در کشورهای خارجی با یکدیگر همکاری کرده‌اند.

«نیرمالا سیتارامان» وزیر امور خارجه هند در گفت‌وگو با خبرنگاران از شرکت «اسلام‌آباد» و «دهلی‌نو» به عنوان دو رقیب تاریخی در یک رزمایش مشترک با کشور چین به عنوان بخشی از فعالیت های سازمان همکاریشانگهای خبر داد.

همچنین سرهنگ «ووُ کین» سخنگوی وزارت دفاع چین نیز در این زمینه عنوان کرد: کشورهای شرکت کننده در رزمایش روسیه علاوه بر تمرین در مقابل خطرات احتمالی، دوره های آموزشی مشترکی را نیز برای هماهنگی بیشتر در زمینه مبارزه ضد تروریسم در چارچوب همکاری های چندجانبه سازمان همکاری شانگهایبرگزار می‌کنند.

براساس این گزارش، هند، روسیه، پاکستان و چین به همراه سایر کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهایکه بیشتر آسیایی هستند برای نخستین بار در کنار یکدیگر در عملیات های مبارزه با تروریسم، خنثی سازی شبکه های تروریستی و جلوگیری از حملات احتمالی و همچنین تست آمادگی جنگی، شرکت خواهند کرد.

این رزمایش مشترک موسوم به «عملیات صلح 2018» قرار است در رشته کوه های اورال روسیه و در هفته آخر ماه اوت آغاز شده و در هفته اول ماه سپتامبر خاتمه یابد.

این رزمایش قرار است هر دو سال یک بار برگزار شود و رزمایش «عملیات صلح 2018»پنجمین رزمایش چند جانبه نظامی سازمان همکاری شانگهای خواهد بود.

سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین المللی بین دولتی است که در 15 ژوئن سال 2001 میلادی درشانگهای چین از سوی قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تأسیس شده است.

در تاریخ 19 تیر ماه سال 1394 برابر با 10 ژوئیه سال 2015 میلادی هندوستان و پاکستان نیز عضو سازمان همکاری شانگهای شدند.

اکنون جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند. ارمنستان، آذربایجان، نپال و کامبوج نیز از تاریخ 19 تیر ماه سال 1394 برابر با 10 ژوئیه سال 2015 میلادی به صف ترکیه و سریلانکا پیوستند و شریک گفت‌وگو با این سازمان شدند.

از تاریخ 11 ژوئیه سال 2015 میلادی برابر با 20 تیر ماه سال 1394 ریاست سازمان همکاری شانگهای به ازبکستان منتقل شد.

/

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان