ماهان شبکه ایرانیان

خرید و نگهداری غذایی نوروز (۲)

نگهداری طولانی مدت و ماندگی در آجیل‌ها موجب چروکیدگی سطحی و کاهش کیفیت مغزدانه‌ها خواهد شد.

خرید و نگهداری غذایی نوروز (2)

 

مغز دانه‌ها در همه فصل‌ها یافت می‌شوند. هنگام خرید آجیل‌ها دقت کنید که این فرآورده‌ها فاقد شکاف، ترک‌خوردگی و کپک‌زدگی باشند. بهتر است این فرآورده‌ها را از بین اقلام تازه‌تر تهیه کنید. نگهداری طولانی مدت و ماندگی در آجیل‌ها موجب چروکیدگی سطحی و کاهش کیفیت مغزدانه‌ها خواهد شد.

آجیل‌ها را می‌توان در یک مکان سرد و خشک برای مدت چند ماه نگهداری کرد، البته در طی این مدت باید بسته آجیل‌ها به طور دوره‌ای برای جستجوی علائم فساد ناشی از آلودگی به کپک و یا آفات، کنترل شود. البته بهتر است برای نگهداری آجیل‌ها در مدت طولانی‌تر از یخچال و یا فریزر استفاده شود.

نکاتی در مورد نگهداری میوهها

حفظ کیفیت میوه‌ها در حد مناسب، طی دوره نگهداری از اهمیت زیادی برخوردار می‌باشد. کاهش کیفیت ماده غذایی فرآیندی است که می‌تواند تحت تاثیر واکنش‌های میکروبی، شیمیایی و یا آنزیمی ایجاد شود. عوامل متعددی بر از بین رفتن کیفیت یک محصول خریداری شده موثرند که شرایط نگهداری میوه از مهم‌ترین آنهاست.

از مهم‌ترین تغییرات نامطلوب که با کاهش کیفیت میوه همراه است، می‌توان به قهوه‌ای شدن، از بین رفتن و کاهش ویتامین C بر اثر فرآیند اکسیداسیون و تغییرات در رنگ، طعم، عطر و بافت میوه اشاره کرد.

فراموش نکنید که صدمات مکانیکی، تغییرات شدید درجه حرارت، برخی مواد شیمیایی و عوامل بیولوژیکی باعث تسریع روند فساد و خراب شدن میوه می‌شوند، به عنوان مثال دود وسایل نقلیه در مقادیر زیاد موجب بروز علائم سوختگی در بافت گیاهی می‌شود.

کاهش درجه حرارت، موجب کاهش سرعت اغلب تغییرات نامطلوب در میوه شده و فساد را به تاخیر می‌اندازد. از طرف دیگر، باید در به‌کارگیری فرآیند سرد کردن و نگهداری میوه‌ها در محیط سرما دقت کرد تا از سرمازدگی میوه جلوگیری شود. جدول زیر حداقل دمای نگهداری برخی انوع میوه‌ها و علائم سرمازدگی در آنها را بیان می‌دارد:

علائم سرمازدگی و نقطه بحرانی برای نگهداری برخی میوهها

به‌طور معمول توصیه می‌شود میوه‌ها را در جعبه‌هایی ترجیحاً چوبی به دور از تابش نور خورشید و در دمای 5-2 درجه سانتیگراد و با رطوبت نسبی زیاد (حدود 90 درصد) نگهداری کنید. تهویه مناسب محل نگهداری میوه‌ها می‌تواند نگهداری میوه‌ها را برای مدت طولانی‌تر ممکن سازد.

در طی دوره نگهداری به طور دوره‌ای (روزانه یا یک‌‌روز در میان) میوه‌ها را بررسی نمایید و اقلامی را که علائم رسیدگی زیاده از حد، قهوه‌ای شدن و یا له‌شدگی در آنها قابل مشاهده است، از سایر میوه‌ها جدا کنید.

همچنین در هنگام نگهداری میوه‌ها تا حد امکان تلاش نمایید میوه‌ها با یکدیگر مخلوط نشوند. جالب است بدانید برخی از انواع میوه‌ها نظیر سیب از خود گازی متصاعد می‌کنند که موجب تسریع فرآیند رسیدن سایر میوه‌ها می‌شود. بر این اساس تا حد امکان میوه‌ها را در فضاهای مجزا نگهداری کنید.

 

 

 

برای خواندن بخش اول- خرید و نگهداری غذایی نوروز – اینجا کلیک کنید.

 

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان