حسین کمالی درباره اوضاع اقتصادی ایران بعد از خروج آمریکا از برجام گفت: قبل از خروج آمریکا از برجام این کشور هیچ گونه نقش مثبتی در رفع تحریمها و یا همکاری با جمهوری اسلامی ایران نداشت؛ در واقع در مدتی که قرارداد برجام به امضا رسید، همکاری بین کشورمان و ایالات متحده صورت نگرفت.
وی ادامه داد: مشکلی که امروز بعد از خروج آمریکا از برجام پیش آمده این است که کشورهای اروپایی که به عنوان شرکتکنندگان در برجام هستند و طرف دیگر این قرارداد محسوب میشوند دارای شخصیت مستقلی نیستند که در مقابل خواسته این کشور بایستند.
وی با اشاره به این که سرمایهگذاران خارجی که طرف معامله با آمریکا هستند با مشکلاتی روبهرو شدهاند، گفت: در حال حاضر برخی از شرکتهای بزرگ که در نفت و پتروشیمی قرار داشتند از قراردادهای خودشان خارج شدهاند و یا در حال خارج شدن هستند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: این رفتارها برای این است که ما خودمان به این نتیجه برسیم که برجام برای ما ضرورتی ندارد و ما از مجموعه خارج شویم تا اختلافات وارد فاز جدید شود و ایران در شرایط جدیدی قرار بگیرد.
کمالی راه برون رفت از معضلات فعلی را توجه به منافع ملی دانست و عنوان کرد: امروز با توجه به منفعت و منافع ملی باید کاری انجام دهیم تا دچار خسران، ضرر و زیان نشویم و امر به تحلیل درست سیاستمداران ما به مسائل اقتصادی و بینالمللی باز میگردد. بسیاری از کشورها حاضر نیستند منافع اقصادی خود را بر منافع دیگر ترجیح دهند و روابط خود را با سایر کشورها قطع کنند، مثلا نمیتوانند به آمریکا فشار بیاورند که در برجام بماند و یا ضرر و زیانی پرداخت کنند.
دبیرکل حزب اسلامی کار در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چقدر ضرورت دارد که سیاستمداران در شرایط فعلی از رفتارهایی که باعث تخریب دولت میشود پرهیز کنند، گفت: دولت نقش خود را در برجام ایفا و تلاش خود را کرده است، در حقیقت مانع از رسیدن تفاهماتی بر علیه ایران شد این که کسانی بخواهد مسائل را به گونه دیگری نشان دهند و نتیجه دیگری بگیرند به شناخت آنان بازمیگردد.
وی تاکید کرد: البته نمیگویم برجام یک قرار اد بدون نقص است دارای اشکالاتی نیز هست اما به یاد داشته باشید دولتمردان ما بدون نظر رهبر انقلاب کاری را انجام نمیدهند که به نفع جامعه ما نباشد؛ اگر طرف قرارداد ما خلف وعده کرده و بر سر پیمان خود نمانده به نقش دولت بازنمیگردد.
2727