ماهان شبکه ایرانیان

معاون دادستان کشور: ۲۰۰ سرور از بیت المال به تلگرام طلایی اختصاص داده شده است

«عبدالصمد خرم آبادی» معاون قضایی دادستان کل کشور و دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه خبر داده که ۲۰۰ سرور تلگرام طلایی از محل بیت المال اختصاص داده شده تا تلگرام همچنان زنده بماند و به تعبیر او این مساله دامی برای پیام رسان های داخلی است.

معاون دادستان کشور: 200 سرور از بیت المال به تلگرام طلایی اختصاص داده شده است

«عبدالصمد خرم آبادی» معاون قضایی دادستان کل کشور و دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه خبر داده که 200 سرور تلگرام طلایی از محل بیت المال اختصاص داده شده تا تلگرام همچنان زنده بماند و به تعبیر او این مساله دامی برای پیام رسان های داخلی است.

خرم آبادی که در کانال شخصی خود در پیام رسان سروش این مطلب را منتشر ساخته توضیح داده که بعد از فیلترینگ تلگرام در ایران، برخی به سرعت به کمک این پیام رسان آمدند: «این 200 سرور تلگرام طلایی و محل تامین هزینه‌های آنها از بیت المال است و وعده پیام رسان های بومی را خدشه دار کرده است.»

با وجود اینکه شایعاتی درباره دولتی بودن پیام رسان تلگرام طلایی توسط نماینده مجلس منتشر شد و فورا هم تکذیب شد ولی همچنان شک و ابهاماتی درباره ماهیت این پیام رسان و موارد مشابه وجود دارد. برخی معتقدند که این پیام رسان ابزار نظارتی است و برخی دیگر باور دارند که تلگرام طلایی صرفا با سانسور و حذف کانال‌های سیاسی و مستهجن توانسته نظر دولت را جذب کند تا به فعالیت خود ادامه دهد.

سرور تلگرام طلایی

با اینکه تمامی تلگرام‌های رنگی از مارکت‌های اندرویدی حذف شدند اما تلگرام طلایی کماکان به کار خود ادامه می‌دهد و با وجود شکایت‌های عبدالصمد خرم‌آبادی، مشخص نیست چرا تلگرام طلایی دچار حذف نمی‌شود

یک کارشناس فناوری اطلاعات که نخواست نامش فاش شود، در گفتگوی خود با دیجیاتو می‌گوید که زیر و بم این اپلیکیشن را بررسی کرده و دسترسی‌های مشکوک در آن را صرفا در سه مورد دیده است:

  • خواندن پیامک کد تایید ورود به تلگرام برای سهولت در ورود(بجای دستی وارد کردن کدتایید ورود)
  • ارسال پیامک دعوت به نصب تلگرام طلایی که بصورت دستی از سمت شما انجام می شود
  • ارسال پیامک های پرداخت های درون برنامه ای شما جهت خرید نسخه ی تجاری

او تاکید می‌کند که که این دسترسی‌ها را می‌توان از بخش مدیریت برنامه ها مسدود کرد. او به اختلاف دولت و قوه قضاییه در موضوع فیلترینگ تلگرام اشاره می‌کند و اظهار دارد که این موضوع سر تلگرام طلایی و هاتگرام (که هر دو به گفته او متعلق به یک شرکت هستند) هم همچنان وجود دارد ولی چون تلگرام طلایی حاضر به حذف کانال‌های خلاف قوانین کشور شده، موضوع کمی با گذشته فرق می‌کند.

سرور تلگرام طلایی

البته وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اوایل خرداد ماه تاکید کرد که تاکنون هیچ گونه سروری در اختیار تلگرام  یا نسخه های غیررسمی آن قرار نداده است و آنچه از امکانات وجود داشته با ابلاغیه مرکز ملی فضای مجازی، در اختیار پیام رسان های بومی مجاز قرار گرفته است با این حال استفاده از لفظ بیت المال در متن خرم آبادی بار معنایی سیاسی دارد و باید منتظر ماند تا موضوع توسط مسئولان بیشتر شفاف شود.

در حال حاضر نسخه‌های فارسی تلگرام که فیلتر هم نیستند (مثل تلگرام طلایی و هاتگرام) به گفته حسن بیگی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس بیشتر از پیام رسان‌های بومی کاربر دارند و با اینکه قرار بود پیام رسان‌های داخلی جایگزین تلگرام شوند ولی فعلا نسخه‌های فارسی طرفداران بیشتری دارند.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان