به گزارش ایسنا، شبکه آر تی به نقل از جان دیریسکول، مدیر مشاوره شرکت "JTD انرژی سرویس" نوشت: چینیها ممکن است بخشی از نفت آمریکا را با نفت ایران جایگزین کنند. چین مرعوب تحریم آمریکا نشده است. آنها در گذشته نیز از تحریمها نترسیده بودند، بنابراین این اختلاف دیپلماتیک تنها ممکن است باعث شود نفت ایران جای نفت آمریکا را بگیرد که چنین اتفاقی مسلما ترامپ را خشمگین خواهد کرد.
پکن حدود یک میلیارد دلار در ماه نفت آمریکا را خریداری میکند. واردات نفت چین از آمریکا در سال های اخیر به مدد رونق تولید صنعت شیل، افزایش یافته است.
دولت ترامپ از سال گذشته، درصدد کاهش کسری تجاری عظیم آمریکا با چین بوده و آن را یکی از اهداف سیاست کلیدی خود قرار داده است. کالاهای آمریکایی صادر شده به چین سال گذشته به 130 میلیارد دلار رسید در حالی که چین مجموعا 506 میلیارد دلار به آمریکا صادر کرد که بیش از 375 میلیارد دلار کسری تجاری روی دست آمریکاییها گذاشت
بنا بر جدیدترین آمار دولتی، آمریکا در چهار ماه نخست سال میلادی جاری حدود 330 هزار بشکه در روز نفت و میعانات به چین صادر کرد که حدود 120 هزار بشکه در روز بالاتر از مدت مشابه سال گذشته بود.
بر پایه آمار اداره کل گمرک چین، در سه ماهه نخست امسال سهم آمریکا از واردات نفت چین، 2.5 درصد بود که بالاتر از 0.1 درصد در سال 2016 بود.
اما چین روز جمعه در واکنش به تعرفههایی به ارزش 50 میلیارد دلار که از سوی دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا روی واردات کالاهای چینی وضع شد، اعلام کرد تعرفه به میزان مشابه روی محصولات آمریکایی از جمله نفت خام، گاز طبیعی و سایر محصولات انرژی وضع خواهد کرد.
به گفته دریسکول، با سیاستهای ترامپ، ما در جهانی هستیم که اتحادها دستخوش تغییر میشوند و دیپلماسی نفتی تلافی، به نفع اتحاد اوپک و غیراوپک خواهد بود زیرا این امر، ظرفیت تولید شناور جهانی را کوچک کرده و احتمالا قیمتها را بالا میبرد.
چین بزرگترین خریدار نفت خام ایران است و واردات نفتش از ایران را حتی در اوج تحریمهای قبلی علیه تهران در سال 2012 کاهش نداد. واردات نفت چین از ایران در سه ماهه نخست سال 2018 به میزان 17.3 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت و به 658 هزار بشکه در روز رسید که ایران را ششمین تامین کننده بزرگ نفت چین ساخت.