غلامحسن طاهری با اشاره به وضعیت دلارهای تقلبی در بازارسیاه اظهار کرد: با داغ شدن بازار ارزهای خارجی در ایران، اسکناسهای تقلبی 100، 50 و 20 دلاری رشد چشمگیری داشته و عده زیادی از مردم متأسفانه بدون آگاهی از این مسئله اقدام به خرید ارز کردند. گفته میشود در بازار فردوسی تهران که محل تجمع فروشندگان ارز است، روزانه دهها هزار دلار و یوروی تقلبی دستبهدست میشود.
وی ادامه داد: پس از اینکه دولت صرافیها را از خریدوفروش ارز منع کرد، تقاضا برای ارز به سمت بازار آزاد هدایت شده و این بازار به محلی برای خریدوفروش حجم عظیمی از دلار و یوروی تقلبی تبدیل شده است.
طاهری اضافه کرد: در چند ماه اخیر بازار ارز دچار نوسانات شدیدتری نسبت به گذشته شد و قیمت دلار از 6700 تومان عبور کرد.
این کارشناس اقتصاد بین الملل یادآور شد: با افزایش تقاضای خرید و تشکیل صفهای طولانی مقابل صرافیها، دلالان و یا افراد دیگر به طرق مختلف و با شدت بیشتری دست به خرید و فروش دلار زدند که این امر توانست التهاباتی را رقم زند که موجب سوءاستفاده برخی افراد شد از این رو پلیس در رابطه با خرید دلارهای تقلبی هشدار داد و به مخاطبان بازار ارز اعلام کرد که مراقب سوء استفادههای احتمالی باشند.
طاهری در پایان گفت: در رابطه با اینکه چگونه دلار غیرتقلبی خریداری و قابل شناسایی باشد، اولین مسئله آن است که باید به صرافیهای مجاز و همچنین شعب ارزی و یا ارزی- ریالی بانکها تا حد امکان برای خرید دلار مراجعه کرد تا از دریافت اصل این اسکناس اطمینان یافت. اما در مورد تشخیص اصل بودن اسکناس دلار بر اساس آنچه در سایت بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) در رابطه با فیوچرهای امنیتی دلار اعلام شده، باید گفت که در حال حاضر این بانک هفت اسکناس یک دلاری، دو، پنج، 10، 20، 50 و 100 دلاری چاپ میکند که دارای هفت فاکتور امنیتی هستند که میتوان آن را از نوع تقلبی دلار تشخیص داد.