مهدی حسام شریعتی شهردار اسبق و عضو ستاد ملی صبر در سنندج در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان بیان کرد: بنده از سال 91 به همراه تیم مردمی مرکب از معتمدین محلی در استان سنندج که تحت حمایت دادستان و رئیس کل دادگستری است در اقدامات صلح و سازش مخصوصا قتلهای عمد فعالیت میکنم.
شریعتی با بیان اینکه مردم استان کردستان با محبت و دارای روحیه بسیار خوب هستند، اظهار کرد: آمار گذشت و عفو در این استان بسیار خوب است و در این سالها بیشتر مراجعات این تیم مردمی موفق عمل کرده که بعضی از پروندههای قصاص با رضایت کامل و برخی نیز با اخذ مقداری دیه و یا احداث مدرسه به صلح ختم میشود.
عضو ستاد ملی صبر در سنندج با بیان اینکه طی هفت سال گذشته 38 حکم قصاص به صلح و سازش ختم شد، گفت: مردم کردستان روحیه گذشت را از قرنها پیش با خود دارند و درصدد انتقام نیستند و عفو و مهربانی جزو فرهنگ مردم نهادینه شده است.
شریعتی به نقش ریش سفیدها در این منطقه اشاره و تصریح کرد: مردم به معتمدین محلی اعتماد دارند و از همین رو میتوانیم در ایجاد صلح و سازش موفقتر باشیم به عنوان مثال سال قبل هنگامی که در 2 مورد ورود کردیم خانوادههای مقتولین با آغوش باز ما را پذیرفتند و با 1 الی 2 جلسه صحبت کردن در فضای دوستانه توانستیم رضایت آنها را جلب کنیم.
وی گفت: مقوله صبر یک مبحث قرآنی است و آیه قرآن صراحت دارد "اعوذ بالله من الشیطان رجیم یا ایها الذین آمنوا استعینوا بالصبر و صلاة ان الله مع الصابرین" و این تاکید قرآن است که شما به صبر و نماز استعانت بجویید منتهی باید جوامع مختلف از نظر روانشناسی و جامعه شناسی بررسی و شناسایی شوند و با هر جامعهای باید از راهکار خودش وارد عمل شویم.
عضو ستاد صبر در پایان خاطرنشان کرد: 277 نفر از زندانیان جرائم غیر عمد در کردستان آزاد شدند که اعتباری بالغ بر 16 میلیارد و 215 میلیون تومان مورد نیاز بود و حدود 7 میلیارد و 900 میلیون تومان گذشت از طرف شاکی بود که نشان میدهد مردم کردستان صبور و با گذشت هستند.